2013. augusztus 29., csütörtök

Női szakasz

Vigyázat, durvulok, én szóltam.

Ismertnek vélt identitásom azonnali revíziója és újradefiniálása lett volna szükséges abban a szent pillanatban, mikor lekvároktól kiégetten elhagyta a számat az a mondat, miszerint „úgy elfáradtam az eltevésben, hogy már csak horgolni van kedvem” – ehelyett a halmozott súlyosbítást választottam, dafke.
Az történt ugyanis, hogy nem sokkal a fent idézett falusi nyuggercsatakiáltás elhangzása után ember spontán kiröhögött, mikor este a verandán ülve az ő polárját viselve a kényelmes, nagy belső zsebéből horgolótűt és diszkréten kígyózó fonalat rántottam. Gondolom az nem lepte volna meg ennyire, ha stukkermarkolat villan ki a hónom alól, vagy dobótőröket kezdek csendesen polírozni.
Na és ekkor döntöttem úgy, hogy ideje csinálnom magamnak country style G.I. Jane szerszámosretikült, így született meg a horger töltényöv.
Itt még nem döntöttem a végleges dezájnról:
Farmer övrész, dupla farzseb, virágos/kockás anyag, meg egy kis gumicérna

Mivel a macska nem gombolyagcincálós fajta, inkább magamtól védem ezzel a motringot meg a sok kis bizbaszt, amit egyébként változatos helyeken teszek le és vesztek el rendszeresen. A háromzsebesben viszont pont elfér minden, ami kell, még a számolóérméknek is jutott külön órazseb.

Veszélyesen élek, na
Eléggé örültem közben, hogy nem a kötésre vagyok rákattanva, mert akkor bőrtegezes Zsákos Bilbó vonalon kellett volna mozogni, ami milyen hülyén nézne már ki. Ez viszont helyzettől függően vállra és nyakba is akasztható.

Rendeltetésszerűen viselve

2013. augusztus 28., szerda

Az évszak divatszínei

Nem mondhatjátok, hogy nagyon szigorú trenddiktátor vagyok.


A bogárka stylistjával azért elbeszélgetnék...

Csudálatos mandarin

Ha megérik, sejj-hajj fekete

Kifejezetten viharkabát-szín

Csetetérkép

Széles színskálán (bodza-alma lekvár)

Skandináv visszafogottság

A nyár utolsó lehelete

Szuroklekvár, a kátránybefőtt maradéka

Pirókbabák terepszínben, sportcsíkkal

2013. augusztus 24., szombat

Korai ősz

Az a minden sejtet mélyen átitató szomorúság.

A tehetetlen keserűség, a döbbent belenyugvás. A sajgó fájdalom, ahogy az árulás a szemed előtt zajlik. Amikor dermedten nézed a kerítés mögül, hogy mindent, ami eddig a tiéd volt, elvisznek előled. A vádló, megbántott tekintet, amiből bárki könnyedén kiolvashatja, hogy összedőlt a világ és mindennek vége.

Ezek nem tehetnek semmiről

Esküszöm, legközelebb csak akkor vagyok hajlandó összeszedni a mázsányi hullott szilvát és körtét, ha a rackák már elmentek aludni.

Kisvárosi bevásárlás

A helyszín a drogéria, a pultban két férfiember, a vásárló pedig én, a szőke nő.

Történetünkhöz semmi köze az illusztrációnak

- Bórax kellene.
- Hegesztés?
- Hangya.

Mindannyiunknak megérte ma felkelni.