tag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post118340121199135939..comments2024-03-02T17:13:57.507+01:00Comments on Birtokos eset: PróbacseresznyeUnknownnoreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-27116415910170896262011-06-23T14:01:27.796+02:002011-06-23T14:01:27.796+02:00Bocs, éppen azon ritka alkalmak egyike volt, hogy ...Bocs, éppen azon ritka alkalmak egyike volt, hogy pár napig nem voltam gép előtt, ezért a késői reakció... :( De hát annyira ugye nem bonyolult, így kitaláltad magad is...Nyözöhttps://www.blogger.com/profile/01074084482154700001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-27988040423042242282011-06-22T10:24:02.286+02:002011-06-22T10:24:02.286+02:00@Nyözö: köszi, nem bírtam kivárni, míg válaszolsz,...@Nyözö: köszi, nem bírtam kivárni, míg válaszolsz, úgyhogy megcsináltam, pont ahogy leírtad. Kétszer is. És valószínűleg még legalább egyszer fogom. Nem vagyok igazán édesszájú, de ez kifejezetten addiktív cucc :)Piszke a Birtokrólhttp://birtokoseset.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-73265579180075807892011-06-22T09:55:04.203+02:002011-06-22T09:55:04.203+02:00@Piszke: semmi különleges bűvészkedés nem kell a r...@Piszke: semmi különleges bűvészkedés nem kell a rumos-csokis meggylekvárhoz, csak felfőzés közben a feldarabolt/ledarált csokit (jobbfajta étcsokit) beleadagolod (ezt előtte lehet előolvasztani is pl. mikróban, úgy könnyebb a dolog). A rumot már csak a főzés után kell beletenni, hogy maradjon is benne némi szufla (bár a még forró lekvár így is elpárologtatja az alkohol jelentős részét). Lehet persze rumaromával is csinálni alkoholmentesre de az ugye olyan mint zokniban aludni... :)Nyözöhttps://www.blogger.com/profile/01074084482154700001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-14242604461639955552011-06-15T23:20:14.566+02:002011-06-15T23:20:14.566+02:00@Csaba: én is most próbálom először, anyukámnak ju...@Csaba: én is most próbálom először, anyukámnak jutott eszébe, hogy hallott/evett ilyet. Abban nem sikerült megegyezésre jutni, hogy csak attól jó, mert viszonylag ropogós marad benne a gyümölcs, vagy attól, hogy pár hónap múlva rumos hatású/ízű lesz, majd kiderül.<br />A metódus egyszerű: a megmosott gyümölcsöt a nagyon tiszta befőttesbe rétegenként lerakod, a rétegek közé ízlés szerint 1-2 ek cukor mehet, majd a tetejére érve még egy kis citromsav, és ekkor feltöltöd az egészet szódával. Nulla tartósító. Mikor utánaolvasgattam, azt láttam pár helyen, hogy az otthoni szóda és a buborékos ásványvíz valamiért nem jó, kifejezetten a gyári szóda kell. Tetejére mehet a jól záró kupak, max egy vizes folpackot tegyél előtte a tetejére. Nálam most 1-1,5 hét után az egészben eltett germersdorfi leve már rózsaszín, a magozott sima cseresznyéé meg sötétbordó.Piszke a Birtokrólhttps://www.blogger.com/profile/03671949694585335679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-28008837034851745632011-06-15T23:10:30.586+02:002011-06-15T23:10:30.586+02:00Kedves Piszke!
A "magozott és magozatlan szó...Kedves Piszke!<br /><br />A "magozott és magozatlan szódás befőtt" mit takar? Mitől szódás?<br />Köszönmö.Csabanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-62352903459300241722011-06-15T10:29:10.335+02:002011-06-15T10:29:10.335+02:00@Nyözö: az a csokis-rumos meggylekvár recept erőse...@Nyözö: az a csokis-rumos meggylekvár recept erősen érdekelne, ha lehet :) kb. két nap, és kezdődik a meggyezésPiszke a Birtokrólhttp://birtokoseset.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-33769466411115883332011-06-15T08:59:54.452+02:002011-06-15T08:59:54.452+02:00Azért az is komoly kuriózum, hogy egy kocsma tönkr...Azért az is komoly kuriózum, hogy egy kocsma tönkremenjen. Ilyenről sehol sem hallottam még. :) Erre lehetne kisebb közgázos turizmust építeni, a falu ahol még a kocsma is tönkrement. A baj az, hogy ez a 22-es csapdája... Ha beindul a turizmus, akkor életképes lenne a kocsma is, és megszűnne az ok, hogy minden közgázos gildetanszéke hozzáétok járjon neminni... De cseresznyéspitét azért adhatsz nekik.Nyözöhttps://www.blogger.com/profile/01074084482154700001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-26910539870788832702011-06-15T08:56:28.937+02:002011-06-15T08:56:28.937+02:00Nálunk nagyon bejött múlt szezonban a csokis-rumos...Nálunk nagyon bejött múlt szezonban a csokis-rumos-meggylekvár, ez talán cseresznyével se lehet olyan rossz. Nyilván nem lesz meggylekvár, de csokis rumos igen. :)<br />Nagyon jó lekvárízesítő (azaz íz ízesítő?) még a gyömbér, és a bazsalikom is amúgy... :)Nyözöhttps://www.blogger.com/profile/01074084482154700001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-13679040221490097592011-06-14T15:32:44.424+02:002011-06-14T15:32:44.424+02:00@MM: régen volt, a bolt mögött még mindig díszeleg...@MM: régen volt, a bolt mögött még mindig díszeleg az Italbolt felirat, de állítólag csődbe ment, azt mondják, a tulaj bőven elitta a nyereséget. Azért meleg napokon a férfiak még mindig a bolt előtti kis térre ülnek le sörözni :)Piszke a Birtokrólhttp://birtokoseset.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-49291782454141965762011-06-14T15:17:57.641+02:002011-06-14T15:17:57.641+02:00Tényleg nincs kocsma? Akkor hol gyűlnek össze a he...Tényleg nincs kocsma? Akkor hol gyűlnek össze a helyiek közösségi életet élni?<br />Ja, egyébként igen elkanyarodtunk az eredeti témától: nagyon guszta a pitéd!Messzenéző Minyonhttps://www.blogger.com/profile/00404800273867130915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-52501568744796482012011-06-13T18:54:42.541+02:002011-06-13T18:54:42.541+02:00Dehogyisnem. Itt azért nincs kocsma sem, mert mind...Dehogyisnem. Itt azért nincs kocsma sem, mert mindenkinek van szőleje és saját bora.Piszke a Birtokrólhttps://www.blogger.com/profile/03671949694585335679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-83569106442179705532011-06-13T18:45:02.972+02:002011-06-13T18:45:02.972+02:00Kár a meggyért szerintem! Abból nem birunk elég le...Kár a meggyért szerintem! Abból nem birunk elég lekvárt és befőtet csinálni (persze itt venni kell). <br />Nem szereti a helyet arra a szőlő?<br />LaciAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-80360998868228921182011-06-13T18:36:22.847+02:002011-06-13T18:36:22.847+02:00@Laci: ezen én is mindig elcsodálkozom, mert csere...@Laci: ezen én is mindig elcsodálkozom, mert cseresznyén kívül más gyümölcsökből is túlkínálat van. Talán csak lusták leszedni, nem tudom. De legalább RokkerJózsi szájából már elhangzott a "meggybor" opció, arra kíváncsi leszek.Piszke a Birtokrólhttps://www.blogger.com/profile/03671949694585335679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-60732034740416714122011-06-13T18:18:15.464+02:002011-06-13T18:18:15.464+02:00Csodálkozom a szomszédságon: senkiben sem merült f...Csodálkozom a szomszédságon: senkiben sem merült fel a pálinkafőzés lehetősége? LaciAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-76137245162827845482011-06-13T18:09:35.314+02:002011-06-13T18:09:35.314+02:00@Juhmeli: semmi extra, volt itthon egy kis darab g...@Juhmeli: semmi extra, volt itthon egy kis darab gyömbér, meghámoztam, belereszeltem, és azzal együtt főztem meg a lekvárt. Arányokról fogalmam sincs, kóstolni kell, épp annyira lett pikáns, hogy lekvárként is jó, és várhatóan húsok mellett is jól hat majd. Amolyan átmenet a lekvár és a chutney között.Piszke a Birtokrólhttps://www.blogger.com/profile/03671949694585335679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-73787398578303251932011-06-13T18:06:29.389+02:002011-06-13T18:06:29.389+02:00Szia Piszke!
A pite istenien néz ki, ki fogom pró...Szia Piszke! <br />A pite istenien néz ki, ki fogom próbálni. Megosztanád velünk a gyömbéres cseresznyelekvárod receptjét? Már kimagozva várja sorsát a cseresznyénk, de most leállítom a projektet, mert felcsigáztál.Juhmelihttps://www.blogger.com/profile/06115710203599853964noreply@blogger.com