tag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post1468068253334665969..comments2024-03-02T17:13:57.507+01:00Comments on Birtokos eset: A vodkagyűjtőUnknownnoreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-34190510295078371772013-08-11T11:50:16.267+02:002013-08-11T11:50:16.267+02:00Újólag elolvastam ezt itten, mert alapvetően nagyo...Újólag elolvastam ezt itten, mert alapvetően nagyon szeretem a meggyet minden formában (pl. írva. :-) meggy, meggy,...) <br />Közlöm: alkoholista lennék nagy szeretettel, fő italom a leírt meggy, meggy, meggy....<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10862450014703754979noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-32618626824456308882013-08-07T14:08:45.505+02:002013-08-07T14:08:45.505+02:00Most jöttünk mg Erdélyből, ott még mindig lehet bá...Most jöttünk mg Erdélyből, ott még mindig lehet bármelyik boltban/kocsmában 96%-os tiszta szeszt kapni, fél literes kiszerelésben, 37 lejért (egy lej kb. 70 forint). Ilyet nem hoztunk, csak feldolgozott formában, köményes pálinkaként.Messzenéző Minyonhttps://www.blogger.com/profile/00404800273867130915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-63597462871794575802013-08-04T15:08:33.213+02:002013-08-04T15:08:33.213+02:00Bocsánat, csak most néztem meg! Megzúzom kicsit ...Bocsánat, csak most néztem meg! Megzúzom kicsit krumplitörővel :). <br />Nagyon finom ilyen arányban, csak kicsit nehéz leszűrni.<br />Szilvaihttps://www.blogger.com/profile/08953533176482376102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-28016598170563345332013-07-31T21:04:23.160+02:002013-07-31T21:04:23.160+02:00jó lesz az is, de előbb áztasd szeszbe:D (mondom, ...jó lesz az is, de előbb áztasd szeszbe:D (mondom, nekem aszalt barack és aszalt szilva ázik 2 csatos befőttesben hozzá illő pálinkában)Mayahttps://www.blogger.com/profile/09152836906909926627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-82869931059860998972013-07-30T22:02:24.859+02:002013-07-30T22:02:24.859+02:00@Maya: nekem a csoki már durva túlzás, de ember il...@Maya: nekem a csoki már durva túlzás, de ember ilyentől sem riad vissza, nyilván... képes lenne a szirupos zölddiót is összecsokoládézni. (Mondjuk lett egy nagy üvegnyi aszalt meggy is, na azt esetleg..)Piszke a Birtokrólhttps://www.blogger.com/profile/03671949694585335679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-10313906944796721442013-07-30T21:28:05.486+02:002013-07-30T21:28:05.486+02:00kéretik egy félmaréknyit biztos helyre elkülöníten...kéretik egy félmaréknyit biztos helyre elkülöníteni abból a csoda meggymaradékból:) <br />Amúgy meg mártogassátok étcsokiba, pralinének:) Itthon csatosüvegekben pihennek a szeszes aszaltgyümölcsök, és Zember már önállóan gyártja belőle a pasipralinét. ;)Mayahttps://www.blogger.com/profile/09152836906909926627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-39022478935227600252013-07-29T14:55:59.844+02:002013-07-29T14:55:59.844+02:00Jujjj, ez tényleg fenomenális lehet!!! Valami nagy...Jujjj, ez tényleg fenomenális lehet!!! Valami nagyon látványos helyre teszem a receptedet, hogy még véletlenül se feledkezzem meg róla jövőre. A vodkahiányos problémádat teljes szívemből át tudom érezni, össze sem tudom számolni mennyi likőrt szeretnék kipróbálni, de sajnos nincs az a fizetés ami fedezné a vodkaszükségletet hozzá:)))Mézeskalácshttps://www.blogger.com/profile/17746912144030668582noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-27352725522833705612013-07-29T12:49:51.059+02:002013-07-29T12:49:51.059+02:00confirmed! :Dconfirmed! :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08334794345480371999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-1594208468891445742013-07-29T07:28:18.388+02:002013-07-29T07:28:18.388+02:00Semmi extraság nincs a lekvárban, 3 az egyben befő...Semmi extraság nincs a lekvárban, 3 az egyben befőzőcukkoral átfőztem a lekvárt (épp, ameddig szükséges, nehogy elillanjon az a drága vodka-megjegyzem a gőzétől be lehet rúgni főzés közben), a végén pedig belement a tábla étcsoki apróra vágva.Marjannhttps://www.blogger.com/profile/15851401920601607850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-29382706767205587832013-07-28T19:04:15.224+02:002013-07-28T19:04:15.224+02:00@Zsuzsa: egyszer (bár nagyon nehezen) sikerült egy...@Zsuzsa: egyszer (bár nagyon nehezen) sikerült egy évig is hozzányúlatlanul hagyni egyet, nem volt baja. Szerintem a rum+fejreállítás+két celofán közé szalicil+pokrócdunszt nem sok esélyt hagy a megromlásnak ;)Piszke a Birtokrólhttps://www.blogger.com/profile/03671949694585335679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-39254566474071581732013-07-28T18:39:37.121+02:002013-07-28T18:39:37.121+02:00Csak szépen, sorjában: maradnék a Te verziódnál, m...Csak szépen, sorjában: maradnék a Te verziódnál, mármint a 40 dkg cukrosnál, szirup nélkül és megpróbálkozok a lekvárral is (a csokitól ugye nem romlik hamarabb?).<br />Ja és Agatha Christie is a legnagyobb kedvencem (Szilvai írására :)!!! :D :D :DZsuzsahttps://www.blogger.com/profile/08529421013305398525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-77842618159817851332013-07-28T17:19:26.238+02:002013-07-28T17:19:26.238+02:00@Szilvai: húú, figyel még a fagyasztóban fr, felcs...@Szilvai: húú, figyel még a fagyasztóban fr, felcsigáztál :) 1 literhez 1 kiló? És megzúzod kicsit, vagy egyben hagyod a ribizlit?Piszke a Birtokrólhttps://www.blogger.com/profile/03671949694585335679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-12453630175313787382013-07-28T17:16:57.876+02:002013-07-28T17:16:57.876+02:00Én feketeribizli likőrt csináltam tavaly (sok Poir...Én feketeribizli likőrt csináltam tavaly (sok Poirot-t olvastam), abba csak 25 dkg cukrot tettem, fenomenális lett. Télen sok Kir Royalt ittunk. :)<br />Idén is ázik már!Szilvaihttps://www.blogger.com/profile/08953533176482376102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-65460947198313499962013-07-28T17:07:20.418+02:002013-07-28T17:07:20.418+02:00@Zsuzsa: vigyázz, két különböző receptről beszélün...@Zsuzsa: vigyázz, két különböző receptről beszélünk! Az én mostani verziómba azért mehet 40 deka cukor, mert jó részét felveszi a meggy (így nem túl édes a likőr, de már cukrozott a meggy), míg a főzött sziruposnál csak az alkoholos meggyed marad, cukor nélkül.<br />Nem tudom, Marjann hogyan csinálja, nálam csokis-rumos meggylekvár születik úgy, hogy a majdnem kész meggylekvárhoz hozzáteszek egy tábla nagyon ét csokit (kb. 2 kilónyi nyers meggyből készült adagnál) meg úgy 4 cent rumot (vagy ízlés szerint), és már csak annyit főzöm, hogy a csoki elkeveredjem benne. Gondolom Marjannál a rum hozzáadása már kimarad ;)Piszke a Birtokrólhttps://www.blogger.com/profile/03671949694585335679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-91553738240901245462013-07-28T17:01:26.461+02:002013-07-28T17:01:26.461+02:00Kinek nem tartozik (és tartozott gyerekkora óta :)...Kinek nem tartozik (és tartozott gyerekkora óta :) a konyakmeggy a kedvencei közé-ez attól sokkal-sokkal finomabb lehet?!<br />Ezt a receptet elmenteném, de nagyon szeretném annak a csokis meggylekvárnak is a leírását!!!<br />Légyszi, légyszi! : ) : ) : )Zsuzsahttps://www.blogger.com/profile/08529421013305398525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-82806803844200870412013-07-28T15:20:22.216+02:002013-07-28T15:20:22.216+02:00@Marjann: eredetileg 50 deka ment bele, na az szir...@Marjann: eredetileg 50 deka ment bele, na az sziruppá főzve tényleg édes lett, így a 40 dekával, nem felfőzve szerintem pont jó (nem szeretem az igazán édes dolgokat). Pont az előbb láttam máshol, hogy ő egész decemberig hagyja összeérni (és szintén nem sziruposít).<br />Más piros gyümölcsön gondolkodtam már én is, majd számolj be róla, mielőtt elhalálozol sárgaságban a meggyfánk alatt (ja és hozz kóstolót :D ) Piszke a Birtokrólhttps://www.blogger.com/profile/03671949694585335679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-39801586844434747402013-07-28T15:16:34.863+02:002013-07-28T15:16:34.863+02:00Ja, és a tavalyi sikeren felbuzdulva idén tervezzü...Ja, és a tavalyi sikeren felbuzdulva idén tervezzük a vegyesgyümölcsös verzió (fagyasztóban vár a cseresznye, eper már, lesz benne még málna, ribizli) és szilvás is készül majd.<br />Ha már tönkre ment a májam mehetek a meggyfátok alá meghalni?Marjannhttps://www.blogger.com/profile/15851401920601607850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-49361182744399435642013-07-28T15:15:15.548+02:002013-07-28T15:15:15.548+02:00Ó szuper, most már nem kell keresni a receptet. Te...Ó szuper, most már nem kell keresni a receptet. Telejesen elfelejtettem, hogy mennyi cukor ment a szirupba :) Szerintem amúgy felezem, mert a 40 deka kicsit sok volt, cserébe 3 hét helyett 4et áll a meggy az üvegben. Szűrés után pedig étcsokis meggylekvár készül belőle, a tavalyi bulik csúcspontja :)Marjannhttps://www.blogger.com/profile/15851401920601607850noreply@blogger.com