tag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post6092450292396072212..comments2024-03-02T17:13:57.507+01:00Comments on Birtokos eset: Hiányos a szókincsemUnknownnoreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-73306418261564951142011-02-04T09:34:51.589+01:002011-02-04T09:34:51.589+01:00Nyeleset vegyél, azzal jól lehet terelni a tarkedl...Nyeleset vegyél, azzal jól lehet terelni a tarkedlit. Meg nem epilálsz akkorát. <br /><br />Azon a fehér sparheltodon (irígység)mekkora kajákat lehetne nyáron a gangon- vagy hol-alkotni.<br />Istenem, krumplilángos, karikára vágott krumli a platnin, piritós kenyér nyammmi mind.<br /><br />Én a nyáron kierőszakolok apától egy szabadtéri, de zárt tűzhelyet, olyan termésköveset platnival. Mivel lakni akarunk kint nyáron gyors kajafőzéshez kell valami, ami nem égeti le a lábam szőrét. Ott mindig éhes vagyok. Kemence már van, bográcsozó van, ezek mellé fog beszervülni a kiskályha, meg én.:-DDRezedanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-25822984524232457832011-02-03T23:09:21.174+01:002011-02-03T23:09:21.174+01:00Na most kedvet kaptam, hogy vegyek egy új tarkedli...Na most kedvet kaptam, hogy vegyek egy új tarkedlisütőt:)Piszke a Birtokrólhttps://www.blogger.com/profile/03671949694585335679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-87268151889114516722011-02-03T14:03:14.490+01:002011-02-03T14:03:14.490+01:0030dkg liszt, 2 tojás, kevés só,1 evőkanál cukor, 4...30dkg liszt, 2 tojás, kevés só,1 evőkanál cukor, 4dl tej, és a bolti kockaélesztő fele.<br /><br />Namármost:<br />Az élesztőt a langyosított tejben eldolgozzuk, kissé megfuttatjuk. Nem a házkörül, csak helyben.<br /><br />Aztán az összes fent leírt hozzávalót egy keverőtálban csomómentesre keverjük, majd kissé melegebb helyen állni hagyjuk fél órát.<br /><br />Sütés: tarkedlisütő minden egységébe kis kanálka olaj, körbeforgatva, és utána felforrósítva. Minden egyes mélyülésbe 1 evőkanál tarkedlitésztát kell behelyezni és sütni, mindkét oldalát szépre, mint a palacsintát. Új kiskanál olaj, forrósít, új kanál tészta és újra sütés, amíg a keverék el nem fogy.<br />Utána be lehet porcukrozni, és házi baracklekvárba mártogatni, enni. Jó étvágyat.Rezedanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-66307116867669946842011-02-01T16:36:33.597+01:002011-02-01T16:36:33.597+01:00Szia,
azóta láttam a vasboltban is tarkedlisütőt, ...Szia,<br />azóta láttam a vasboltban is tarkedlisütőt, sőt, egy nagyon rossz állapotút a padláson is, még nem fotóztam le. SzembeJulit már kérdeztem erről a dologról, de nem nagyon tudta, majd valamelyik idősebb, sütőprofi asszonytól megtudakolom.Piszke a Birtokrólhttp://birtokoseset.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9027848021192994376.post-88436754390198007262011-02-01T13:01:29.571+01:002011-02-01T13:01:29.571+01:00halk kérdés: a tarkedlit nem olajban kell kisütni?...halk kérdés: a tarkedlit nem olajban kell kisütni? nem értem ezt a sütőt :( azóta fejlemény?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08987655723896541901noreply@blogger.com