2013. február 27., szerda

Üzenet a padlón

Talajmenti parkolópálya.

Teljesen nyilvánvaló, hogy az Univerzum a padlón keresztül akar nekünk valami igazán fontosat üzenni, de mi még mindig nem tudtuk megfejteni, pedig már a lambériával és a betonfestékkel is nagyon erősen próbálta azt a valamit magyarázni.
Részletezhetném azt is, hogy milyen kalandok és félreértések során került hozzánk csak sok-sok hét után és végül osztrákiából a (Hundertwasser-szignó nélküli, nem önmagát lerakós, azaz teljesen sima) hajópadló, de az idő még ennél is furcsább tényező. Három év várakozás után nekünk már értelemszerűen nem volt kifejezetten sietős a fürdőátjáró lepadlózása, viszont mivel időközben ember megvált a kívülről szép, ám belülről ütődött régi munkahelyétől, úgy számoltuk, hogy a márciusi kezdetűre ígért új munkáig még a gardrób és a konyhaszekrények összeácsolására is lesz esély. Most nagyjából ott tartunk, hogy még a padló se biztos.
Ember egyik álma ugyanis hirtelen valóra vált, bár csak amolyan falusi módon: egy hónapra újra közmunkást, nevezetesen TRAKTOROST csinálnak belőle, tulajdonképp kényszerből, rajta kívül más ugyanis nemigen akad, akinek papírja is van arról, hogy vezethet ilyesmit (jelen esetben rotakapát, centrifugát, szóval ne Dzsóóóndért tessék elképzelni).
Falun a drillezés táblázat alapján megy
Gyakorlatilag beleugrasztották a szituációba, miközben a másik, mindjárt kezdődő munkájához is kellene teste-lelke-ideje, összefoglalva tehát: az álláshalmozás mellett márciusban ő fogja főállásban az időtágító gépet is fejleszteni.
Nem szeretném, ha panasznak tűnne, mert hisz ez így mind jó, feltehetően rövidebb és hosszabb távon, valamint  tudományos diplomáciai vonalakon is. De ne feledkezzünk meg róla, hogy padló helyett ki tudja meddig be kell érjem egy négy méter hosszú, kicsit alacsony, sok darabból álló és kurva kemény lócával a nappaliban, ami ráadásul eltorlaszolja az első szoba bejáratát is.

13 megjegyzés:

Sheila G. írta...

ó,pedig egy gyönyörű csondééér az jó lehet..

Messzenéző Minyon írta...

Föl sem ülhet egy igazi trakorra? Akkor hol az élvezet? A padlón?

Piszke a Birtokról írta...

@MM: :D nyilván az igazi az lenne, ha mindkettőnket felengednének egy légkondicionált, zenegéppel felszerelt Klaas dominátorra ebédszünet idején, de addig is az élvezet marad a padlón :)

Névtelen írta...

Hány éves az a vetőgép, ha a terület kataszteri és magyar holdban van megadva? (És négy hold alatt nem is kell hozzá vetőgép csak lóheréből!)
Ennyire sváb területen laktok, hogy minden oda van irva németül is? Laci
(Az időtágitó hozzánk is jöhet!)

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: a kedvedért :) https://picasaweb.google.com/113980312073972482608/KuhneDinoszaurusz

semennyire nem sváb a környék, csak a gép. Fogalmam sincs, mennyi idős lehet, de muzeális és működik :)

ja, és ember kijelölt paripája:
https://picasaweb.google.com/113980312073972482608/BirtokosEset#5849653988427945922

Névtelen írta...

Kiffiamat suliban régen mezőgazdasági kiállításra vitték. Minden lehetséges gépre felkapaszkodva, megkérdezte,hogy mennyivel tud menni ez a traktor? Mikor mondta neki a szaki a hivatalos adatokat, a gyerek elhűlt, és közölte, hogy a mi kocsink négyszeresével is tud... Erre lezavarták a trakeszről. Már akkor megmondta a szakina (visszaszólva a lépcsőről sértetten), hogy ő bizony ezért már sose nem fog traktort vezetni. Ezt a mai napig emlegeti :)
Hitös Uradnak a leírtak szerint nem volt ilyen élménye gyerekkorában :D
Szücsi

Piszke a Birtokról írta...

@Szücsi: :D emberemnek édesmindegy, csak brümmögjön az a járgány. Vagy legyen négy lába és 300 kiló fölötti tömege.

Tarhonyakártevő írta...

Te Piszke... valamit tényleg üzenni akar neked az Uuniverzum.
Vajon mi lehet elásva az átjáróban? Kincsre vagy hűlt tetemre gyanakszom, kísértés nem fordult elő mostanában?

Piszke a Birtokról írta...

@TK: amennyi medencét mi házon belül ástunk évekkel ezelőtt, ez az egy biztos nem. De bármi mást el tudok képzelni.

Nils Holgersonné írta...

Fapadló lesz a fürdőben? Vagy csak az átjáróban? És hol lesz a gardrób? Mi van a könyvespolcokkal a hálóban? És mi van a nappalival? és milyen lesz a konyhaszekrény?
Tele vagyok kérdésekkel...

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: én is tele vagyok kérdésekkel, ha ez megnyugtat :)
Fürdőben az átjáróban lesz fapadló, a fürdő-WC rész az ugye már le van csempézve 2 éve. Matt hajólakkot kap, az aktívabb használat miatt (tetszési és technológiai okokból szavaztuk itt le a járólapot).
A hálószobai beugróba tervezett óriás könyvespolc helyét az óriás láthatatlan gardrób veszi át, tolóajtóval, faltól falig, az eredetileg is tervezett dobogós-nagyfiókos heverészősarok mögött-fölött.
Nappaliról és konyhaszekrényekről majd később, mert hosszú is leírni, másrészt majd meglátjuk, mi lesz a vége ;) És ha belegondolok, hogy még idén tavasz-kora nyárra terveztük a verandatető újracsinálását is... meg mobil tyúkól... meg minden. Hű.

Mátrai, a paréj írta...

E szösszenet olyan sok információval bombázott tele, hogy lebénultam agyilag. A tavasz ébredése. Tiszta Wedekind - ha jól emlékszem.

Azt látom, hogy van tenni rendesen.
Az ember munkahely-váltásai önmagában erős jellemformáló erővel bírnak. Mindehhez a birtok problémái... Hát, irigykedjek, sajnálkozzak?
Mindenesetre a traktorozási lehetőséget irigyeljük.

Piszke a Birtokról írta...

@Mátrai: "félnetek nem kell jó lesz" :D