2013. július 13., szombat

La vie en rose

Csak nekem narancsra sikeredett. 

Se időm, se agyam, hogy ezt az embertelen pörgést - ami még legalább nyár végéig kumulálódva folytatódik - lejegyezzem, a címszavakhoz is sok idő kellene, helyette hát csak egy narancs-fekete kép.

Most elrontsam a képrejtvényt azzal, hogy megmagyarázom?

Általában és leginkább bordós-zöldes vonalon mozgok, de mostanában úgy tűnik, én színkódokban mérhetően öregszem érek. A péntek valami véletlen folytán arról szólt, hogy régi kívánságlistás dolgok váltak valóra, de valahogy mind mandarinos árnyalatban.
A vasalt orrú Beta gumicsizmát kép alapján eredetileg sokkal csőrikesárgábbnak gondoltam, de így is szeretem. A Fiskars olló alapvetően ilyen színű (szeretnék egy rózsaszín párducot, de valami más színben). Az meg Myreille szerint is tök normális, ha egy nő a kajakja színéhez passzolóan választja ki élete első napszemüvegét. A turkálós kétszáz forintos firlefranc a női oldalamat hivatott erősíteni, a narancsos-csokis nápolyiért viszont kizárólagosan emberem okolható. Ezek után muszáj volt a telefonomra is visszatenni a régi narancssárga védőtokot.
De hogy Birtok is legyen: a Főkos ma rákapott a fáról lehullt szilvákra. És a végén kiköpi a magot.

8 megjegyzés:

Krizantám írta...

A Főkos pedig intelligens és o-kos...! :)
Csak aztán nehogy úgy járjon a végén a hullott szilvával, mint az állatok a Sivatagi Show-ban a túlérett gyümölccsel...!

A narancs pedig jöhet minden mennyiségben...

Piszke a Birtokról írta...

@Krizantám: valahogy mindenkinek az a jelenet ugrott be :) Szerencsére mértéktartóan élvezkedik csak.

Hobbikertész írta...

Az őrült narancssárga nappalira nálunk a festő annyit mondott, mikor kész lett a festésével, hogy este 10-ig nem kell lámpát kapcsolnunk, mert ez úgy süt. :)
A Fiskars ollót nem ismertem fel, de most, hogy tudom, irigykedem. :)
Viszont nekünk meg van narancssárga stresszlabdánk, bibibí. :)

Piszke a Birtokról írta...

@Hobbikertész: ööö, jó, ha lesz narancssárga stresszem, majd kölcsönkérem a labdát játazani :D

Eleonóra írta...

Imádom a narancssárgát!
Most találtam rá a blogodra. Két nap alatt végig is olvastam. Helyenként meg visítva röhögtem. Van stílusod. Törzsvendég leszek, pedig még kertem sincs.

kalimpa írta...

kiköpi a magot? Nekem van egy hülye papagájom, az annyira hülye szegény, hogy nekem kell megpucolni a magokat neki, mert kééptele rá. Pedig okosnak számít, és az is - mindet tud, előbb csörög mint a telefonom igaziból, és azonnal válaszol is rá. DE a magok... :)))

Piszke a Birtokról írta...

@Eleonóra: üdv a törzsvendégek körében :)Ne aggódj, a kert csak álca, mindig másról van szó :P

@kalimpa: és ha nem pucolod meg neki, éhen hal? Ember meg ismert egy olyan papagájt, aki csőrből, kalitkán keresztül etette a kutyát(!) szotyival :D

Borcsa írta...

Eszes jószág :-D emlékszem, egyszer gyerekkorunkban az állatkertben egy racka (asszem, az volt) kikapta a húgom kezéből a nyalókát, jóízűen elropogtatta, majd a szája sarkából vagányan kiköpte a pálcikát :-D