2014. február 3., hétfő

Sarokreszelés

Úgy döntöttem, hogy az előzményeket inkább nem mutatom meg. 

A jelenlegi állapot viszont majdnem olyan boldoggá tesz engem is, mint a macskát (aki egyáltalán nem bír leszakadni a puha plüss feelingről), tehát megosztom. Macskástul.

Plüssjunkie

Nem mondom, hogy a dolog gyorsan készült, már 2006-os feljegyzések szerint is előre gondolkodtunk a nevén, de minek bármit elkapkodni? Kivártam, hogy összeálljon a képlet minden eleme, nevezetesen:

 ajándék raklapok
+ akciós és antik matracok
+ örökölt óriáspárnák
+ a legprofibb méteráruboltos pasi
+ pleisztocén varrógép
 =
4 négyzetméter hedonista filozófusfészek (más néven elmélkedősarok, élménycenter és macskakikötő). Valójában Barba-sarok, igény és létszám függvényében alakítható.

A. verzió:
Közepes mennyiségű ülővendég esetére

B. verzió:

Sokkal több ücsörgő esetén a kiemelt sarokelemmel a jegesmedvebarlang 
vendégszoba ajtaját barikádozzuk el

C. verzió:

„Kicsi a rakás” performance-ok esetére
(értelemszerűen ez az alapértelmezett disztribúció)

A hosszanti oldalak majd kapnak még egy teli deszkatakarást, anélkül ugyanis frusztrál, hogy látom a résekben az összegyűlt pormacskákat, de a partvissal nem tudom kiterelni őket. (Szólok előre: kommentben csak az emlegessen porszívó nevű dolgot, aki egyből linket és anyagi forrást is ad nekem egy tökéletesen hangtalanul működő példányhoz, köszönöm.)

31 megjegyzés:

Unknown írta...

ver C: 10/10!

Medora írta...

Nagyon tetszik! Majd egyszer hívj meg, szívesen kipróbálnám. Annyira kényelmesnek tűnik.

Piszke a Birtokról írta...

@Tamás: ja persze, aki tapasztalatból beszél :P
@Medora: oké, meghívtalak, ugorj be egy teszthenyélésre, ha erre jársz ;)

Nils Holgersonné írta...

Ez most hol van? A nappaliban? És vendégszoba is van jegesmedvéknek? Eddig is volt, csak én nem vettem észre?
Nekem egyébként az A-verzió tetszik legjobban, bár nyilván, ha szállóvendéglennék, akkor a C tetszene. Mindegy, szuper nagyon, henyéljetek rajta egészséggel.

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: a nappaliban, a konyhával szemközt (ablak a paplakra, a beugró fal a kémény). A vendégszoba télen kizárólag a jegesmedvéké (ott még semmihez nem nyúltunk, régiek az ablakok és nincs is fűtési lehetőség, szóval ilyenkor zárva). D, E, F, lábtartós és egyéb verziókat nem mutattam be, de maradt még lehetőség (és mivel könnyen mozdítható minden darab, ugyanazon látogató akár az összes változatot kipróbálhatja, napszaktól függően)

Ildó írta...

Klassz lett, de en most hirtelen leirassal sem tudom elhelyezni, hogy hova is kerult. :-)
Ja mielott elfelejtenem. Valamit tegyetek a falhoz, a parnak ketto honap alatt le fogjak a festeket dorzsolni. Tapasztalat. :-)

Piszke a Birtokról írta...

@Ildó: öööö, most vagy nálatok van sündisznóból a párnahuzat, vagy nálunk kevláros a falfesték :D Nyár óta így használjuk már (csak most lett kész az optikai tuning), semmi nyoma a falon szerencsére. Alaprajz jobb oldalról linken elérhető ;)

Unknown írta...

Ez ilyen lego-ágy? Vagy valami Ikea-szabadalom? Nagyon állat. Ma este veletek kapcsolatban csak ezt tudom hajtogatni (ládd még ember gombalapja).

Gandalf írta...

Hja, kérem, a raklapok. Élménygazdag építőjáték. Ha néhányat az élére állítasz, kis torino kapukká alakíthatók egy fedett mini focipályához, a többit egymáson elcsúsztatva meg kialakítható a nézőtér. Fűtés azonnal megoldva, hiszen játékosok és nézők egyaránt hozzájárulnak a mini football dóm passzív légfűtéséhez, illetve ha forralt bort is árulsz a jelenlévő nemzetközi nézőseregletnek, akkor még némi mellékeshez is juthattok így télvíz idején (is). Hiszen - forralt bor 200Ft/bögre, ülőhely a nézőtéren 150Ft/koponya, az élmény megfizethetetlen, minden másra meg ott a mastercard... :D

Zsuzsa írta...

Sok egészséget (és pihenő időt :) kívánok a Barba-sarokhoz! :)))
Mindegyik változat tetszik, nagyon praktikusak, gratula az ötlethez (is)!
Cicáink pedig nekünk is vannak: van egy nagy méretű, "magától mozgó", fekete-fehér és vannak kisebb-nagyobb méretűek, amik a szellőtől jönnek-mennek! :)))
(És milyen ügyesen hagytam ki a mondatból a porszívó szót! :)))

Piszke a Birtokról írta...

@Zsuzsa: pedig milyen egyszerű lenne az élet, ha a maguktól mozgók levadásznák a szélenergiásokat :)

Dominika írta...

Nagyon vagány! Egy olyan nyári hátizsákos bulira beneveznék én is, vinnénk a gyerekeket is, de ne ijedj meg, ha kellő mennyiségű üveggolyót gurítunk szét a raklapok közé, simán pár perc alatt elbánnak a tudodmikkel a tudodmi helyett. Persze, nem tudom garantálni a csendes munkavégzést...

Piszke a Birtokról írta...

@Dominika: hejj, tényleg meg kéne csinálni azt a babtábort már :)

TH írta...

Porszívóügyben túl magas a labda, muszáj lecsapnom:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2013:192:0024:0034:HU:PDF
kérem szépen, a jövő porszívói KÖTELEZŐEN kisteljesítményűek (tehát a motor nem olyan hangos), de a szívóerejük nagy, tehát közelít ahhoz, hogy nulla zajjal tökéletes tisztaságot produkáljon. De ezt majd a 2017-es újabb EU rendelet teszi kötelezővé. :)

Piszke a Birtokról írta...

@Gandalf: fokozva a kreatív örömöket, ember 3 raklapból összerakott mobil pulttal jár gombát árulni a piacra, arra is tökéletes

Gandalf írta...

Na ugye megmondtam! Élménygazdag épéntőjáték az istenadta raklap. S még a konyhára is hoz... :)

Aranyalma írta...

Szimpátikus mindegyik felállás, viszont én nem csak a porcicák miatt aggódnék, hanem a nagy ellenség a raklapbútoroknál szerintem a PÓK. Brr...Azonnal deszkázzátok körbe, keresztbe, kasul, alul, felül, mindenhol!!
Egyszer én is elgondolkodtam egy hasonló performanszon, de a pókszívóval (én csak erre a célra használom) hasonlóképp vagyok, ÚÚtálok szívózni. Mondjuk takarítani is. Persze nem esz meg minket a retek, mert a ganét és a kupit is utálom. Na jó, inkább nem folytatom, mert már így is olyan vagyok mint Dulifuli és az Agresszív kismalac a következő lépcső.... Hú mit hoztak ki belőlem ezek a szegény (nagyon korán van még a gondolkodás nem megy hogy hány lábuk van, de bementem a fürdőbe és megszámoltam az egyikét) nyolclábúak.

Piszke a Birtokról írta...

@Aranyalma: és akarsz róla beszélni? :D :D engem a pókok nem zavarnak, inkább a legyek, évek óta gondolkodom egy légyszívó beszerzésén (mert nem elég, hogy röpködnek, ősszel meg odadöglenek a konyhaablak párkányára), de még egy morzsaporszívó hangját se bírom.

Aranyalma írta...

Gyakorlom az önuralmat, a leánykánk még csak 1 éves és már mindent tökéletesen utánoz, úgyhogy muszáj higgadtnak maradnom még egy ilyen drámai helyzetben is. Egyébként már akkor utálta a szívót amikor a pocakban volt, általában jól belerúgott vagy belekönyökölt egy hozzá közel eső belső szervembe, ha be mertem kapcsolni.
Rengeteg féle állatfaj van a környezetünkben, így nekünk is kijut a legyekből. Levadászom, gyorsan dehidratálom őket, majd egy botocsa segítségével - ami egyébként hozzá van kötve a légycsapóhoz, hogy kéznél legyen- rápiszkálom a csapóra. Bezzeg a pókok arra lusták, hogy levadásszák őket a szúnyogokkal egyetemben.Mondtam is nekik, hogy megkímélem az életünket ha dolgoznak, de nem nagyon izgatták magukat.
Tavasszal szeretnénk beruházni egy kékfényű bogárgrillre, mert a nappalit azért kell újra meszelni, mert egyszer éjszaka parfissal vadásztam a mocsok szúnyogokat, mert Töpi kutyánk úgy sunnyogott be, hogy nyitva felejtette a szúnyogháló ajtót és amíg tusoltam a kb. 100 szuszi is kapva kapott az alkalmon. Persze a partfissal előtte valami nemtommit már nem emlékszem söprögettem, ami ahány szúnyog annyi szürke pacát hagyott a menyón.
Mély levegő, egy szép rétet elképzelünk ahol fehér ruhában gondtalanul rágcsálunk egy fűszálat........

Dominika írta...

Annyira jó ez a macskás kép!

TH írta...

"szívó", "szuszi", "menyón"
Kérek szépen egy szótárat, nehéz volt értelmezni :D

Sopeka írta...

Egyedi garnitúra, én még jó sok vadítóan színes párnát pakolnék rá. A macska viszont konvencionális, nálunk is pont ilyen kényelemszerető, élveteg példány található:)))

Piszke a Birtokról írta...

@Zita: párnailag ez a terv, jó anyagok felbukkanására várok

Juhmeli írta...

Ki ne felejts a babtáborból! A mókik jól mutatnának a kanapén a mások mókijaival.

Piszke a Birtokról írta...

@Juhmeli: és ha egyszer elkészülne a régi disznóólból a játszóház is (hívjuk mondjuk, khm, kerti irodának) oda is mekkora mókigyűjtő kanapét lehetne tenni! Plusz függőágyakkal kint és bent, mászós-heverős hálókkal, mászófalakkal. Asszem sokkal több tervem van, mint amennyi egy életbe és egy házba pakolható :) (és tulajdonképp örüljünk, hogy nincs gyerekem, mert akkor biztos még többször ennyi terv volna)

Juhmeli írta...

Jól gondolkodol.:)

Beérjük a jelenlegi felszereltséggel és szolgáltatásokkal is. Így is kész Disney-land lenne.

Aranyalma írta...

Bocsesz, a mi falunkan ezek a szakzsargonok dívnak.
Szívó: porszívó
Szuszi: szúnyog
Menyó: plafon

Lujza írta...

A bejegyzésedet továbbítottam a Férjnek azzal a kommenttel, hogy ajánlom figyelmébe arra az esetre, ha meghalna a Beddinge lenyitható a nappaliban.

(mivel ez az általad előadott nekem igen bejön, remélem hamarosan bekövetkezik a végnapja annak a pudvás kanapénak, az úgy is csak egyféle módon variálható)

Piszke a Birtokról írta...

@Lujza: nézz át Gandalfhoz is, ott az igazi profizmus! Mondjuk a te férjed tiszta unikornis, szóval azt is kinézem belôle, hogy a kedvedért direkt szétugrálja a beddingét, hogy aztán faraghasson neked raklapost :)

Lujza írta...

Épp ez előtt írt nekem válasz emailt, hogy szétugrálja amíg hazaérek.
műholddal figyelsz minket? :D

Piszke a Birtokról írta...

Vagy ô minket? :D