2014. június 11., szerda

Traktoros cseresznye és bálaszörf

Indulhat a Parasztolimpia.

Mostanában szinte minden estére alapprogram nálunk egy kis bálázás, továbbá érnek az ezek és az azok, minek következtében a freestyle talicska után megtaláltam a parasztolimpia következő versenyszámait.
A bálaszörfözéshez technikailag kell egy traktor elöl, mögé kötve a kockabálázó, mögötte pedig egy giga utánfutó. A bálázó tengelyén áll emberem, aki adogatja fel nekem a platóra a megszülető bálákat, amiket én passzentosan belegózok az utánfutóba. Egy ilyen bálácska minimum 25 kiló, a terep egyenetlen, sok a kanyarodás, továbbá TraktorosBandi hajlamos a hirtelen indulásra és megállásra, vagyis profi szörfös mozgás és egyensúlyozás kell ahhoz, hogy gördülékenyen menjen az össztánc. Ha nem megy, bálára esel és szanaszét karcolod a bőrfelületed (jobb esetben) vagy ki az utánfutóból (de ehhez nagyon bénának kell lenni, vagy nagyon labilis jógapózban kell állnod a négy szinten rakott elég labilis bálák tetején).
Még nem láttam magam kívülről, de nincsenek kétségeim; tervezek beszerezni a performanszhoz egy hawaii inget is, valami helyi hímzéssel. Ez a sportág inkább szubjektív értékelésen alapulna (virtuóz látványelemek a lemenő Nap narancsrózsaszínjében, bálák illesztési esztétikája, erőszakolt pálinka utáni teljesítmény), ellenben a traktoros cseresznyeszedéssel.

Közben ember is billeg, lehet a szinkronszörf is versenyszám

Ennél a számnál a két, egyenként tíz méter magas fán a tökéletes gyümölcs csak a legmagasabb traktor tetejéről, vagy utánfutóra állított létráról érhető el. Alapvetés, hogy fent kell maradni, nehezített versenyen a traktor haladhat is közben, de végül csak a leszedett cseresznye mennyisége számítana a pontozásba.

A legösszetettebb, akrobatikus szupermáriós videójátékokat idéző sportág a zölddiószüret. Az elsőre egyszerűnek tűnő feladat izgalomfaktorát az összesen 9 darab, különböző korú, eltérő mértékben bátor, de nagyjából egyformán zölddiólevél-addikt, kötelékben támadó rackajuh hordájának áthatolhatatlan gyűrűje adja. Az alapfeladat, hogy szedd teli a kosarad, de közben 1. tartsd távol magadtól a legnagyobb szarvú és legeltökéltebb rackát 2. ne borítsd ki a kosaradból a diót 3. egyik se zabálja ki belőle a diót 4. ne lépj rá a lábad alatt tolongó kicsikre 5. egyik se szakítsa le rólad véletlenül a szarvával a gatyát.

éééés megoldja!

Tipp 1.: néha adj a szájukba egy nagyobb leveles ágat, ezzel időszakosan távolabb tarthatod őket a szüreti területtől, utána viszont megkétszerezett lendülettel és pofátlansággal térnek vissza. Mázli, hogy közben a szarvuk nem nő mindig egy keveset. Tipp 2.: megfelelő irányba elgurított zölddióval átmenetileg eltéríthető a figyelmük fókusza.

További sportágak beemelése és a szabályrendszer csiszolása még folyamatban, fő szponzornak a Kerekes Kút Kft.-t jelöljük.

9 megjegyzés:

Egérke írta...

Állatokkal szép az élet... :)Tisztára mint amikor én virágot ültetek, drága Lédikém még a lábam között is képes átdugni a fejét ha nem engedem hogy belebújjon a cserépbe, és ha már vele megküzdöttem, akkor Cicmic gondolja úgy, hogy a virágföldbe a legjobb aludni... 1 virág=20 perc+elképesztő mennyiségű kutyanyál :)De azt hiszem már nem is lenne jó csak úgy simán elültetni valamit.

Juhmeli írta...

Már pont eszembe jutottatok, hogy hogy telnek a hétköznapjaitok a kerttel, állatokkal. Sejtettem, hogy nem hétköznapian.:)

Gandalf írta...

Anno a páromék tartottak lovakat. Onnan az ötlet a sportágak körének bővítéséhez. Azaz távkolompérfutás és rövidtávú almacéllövészet. Utóbbi meglehetősen egyszerű feladat, egy azaz egy darab almát kell elhelyezned a ló szájába(n) úgy, hogy minden ujjad megmaradjon épségben. Mire rájöttem, hogy olyan mozdulatsorral kell csinálni, mintha tortát vágnék a ló pofájába... néhány csípéssel rendelkeztem már. Hja, kérem, a balfék a saját hibájából tanul.
A távkolompérfutás már kicsit bonyolultabb. A felszedett kolompért (krumplit, na) egy talicska segedelmével úgy kell a kijelölt boltíves fődpincébe (:D) eljuttatni, hogy
1. a taligából ne essen ki egy darab se, miközben
2. teljes erőből, maximális sebességgel száguldasz a pinceajtó felé...
Pontokat csak akkor szerezhet a játékos, ha a közben mellette ügető paci nem tud menet közben kilopni a taligából egy darab kolompért sem. Valamint plusz pontokért küzdhetnek keményebb fejű indulók, akik semmibe veszik a tényt, miszerint a pinceajtó alacsonyabb 170 centinél... azaz megállás nélkül rongyolnak be teljes sebességgel a pincébe főlehajtás nélkül... Mint én... :D Sohasem feledem az élményt! :)

Messzenéző Minyon írta...

A hozzám hasonló nájlonparasztoknak való, állattól független sportág még a csalánnalnemnyakonvágás. A méternél magasabb csalánt irtsd ki úgy, hogy a ledőlő csalán ne csípjen meg sehol, különösen ne a tarkódon. Nem lettem olimpiai bajnok ebben a sportban (sem).

Unknown írta...

Esetleg Főkutyát megkérhetnéd egy ki diópásztorolásra. Legyen már valami haszna annak a lusta....
A bálázási technikához szólni se bírok, komplett életveszély. Traktorosbandikra bízni törékeny létünk pókháló-fonalát a kvantumvalóság homályába vesző felelőtlenségre vall.

Unknown írta...

Esetleg Főkutyát megkérhetnéd egy ki diópásztorolásra. Legyen már valami haszna annak a lusta....
A bálázási technikához szólni se bírok, komplett életveszély. Traktorosbandikra bízni törékeny létünk pókháló-fonalát a kvantumvalóság homályába vesző felelőtlenségre vall.

Magnolia írta...

Magamra ismertem, hasonló volt tegnapi küzdelmem a rackákkal, ami a kiskertből a nyulakhoz szállított gyomok tulajdoni jogáért folyt. ;)

Piszke a Birtokról írta...

@Egérke: ó, a mi macskánk piti hátráltatásokba bele se kezd. Ő annál alább nem adja, hogy a frissen festett asztallapra ugorjon fel, majd húsz körömmel, hosszan csússzon le róla :D
@Juhmeli: én már tulajdonképp nem is tudom, mi az a hétköznapi
@Gandalf és MM: bíztam a konstruktív hozzászólásokban :D A csalán egyébként is tenger lehetőséget tartogat.
@MD: ez van, szeretünk veszélyesen élni :D (A Főkutya meg a barik haverja, szerintem inkább segítene nekik)
@Magnolia: ha neked nincs blogod, hogyan derítsem ki, hogy most végül is melyikünk éli a másik életét? :D

Magnolia írta...

Nemtudom, de újabb egyezés: pénteken hazatértem a nyaralásból, aminek során meglátogattuk a bivalyrezervátumot. Majd másnap olvasom tovább a blogodat (elejéről kezdtem, most végzek vele), és jönnek velem szembe a bivalyok, a csacsi, a kecske, a szarvasleány :D (beégtem, aszittem profi vk, de nem: nincs agancsa a lányszarvasnak). Update amúgy onnanról: van 3 vagy 4 cuki kiskecske.