2014. október 22., szerda

Déjá vu

Ezt a dézsából ömlést láttam már valahol… 

Az instant szívleállást okozó tetőszigetelős árajánlat után megérkezett a Szomszédnéni Produkciós Iroda (erdélyi generálkivitelező fiúk, hónapok óta dolgoznak más házakon a faluban, és széjjelröhögöm magam azon, hogy az ő ízes dialektusukra simán hallgat a gugli hangalapú keresője, a mi hochmagyarunkra meg nem), csóválták a fejüket szinkronban, majd bádogimplantátumot ajánlottak. A terv: horizontálisan bemetszik flexszel a ház palatetejét, bedugják a bádoglapokat, és a szigetelt verandatetőre vezetik így ki az egyébként a háztetőn belülre folyó vizet.
Meg is állapodtunk, hogy délután, ha a saját melóval készen vannak, jönnek és csinálják. Megbeszélt időben érkezett is lélekszakadva egyikük, de csak azzal a hírrel, hogy a földmunkagép épp most vágta át emésztőásás közben a vízcsövet, ömlik az utcára a víz, úgyhogy talán ma mégsem jönnek. Kezdtem rezignáltan tudomásul venni, hogy mások vízömlenyei is továbbra is hatással vannak ránk. De másnap aztán tényleg jöttek, megcsinálták, mi pedig újra vártuk az éjjelre ígért Ragnarököt.

Anomáliás kert: október 20-án virágzó orgona

Ember hajnalban arra ébredt, hogy a veranda szárazabb, mint a legjobb cabernet. Mégis lapátolással töltött két órácskát, mert a kertben viszont nagyjából pontról pontra megismétlődött a két évvel ezelőtti iszapáradat. Most a rizstermesztés lehetőségeit mérlegelem.

Egyéb híreink:

- Megkaptam a parasztdizájner-diplomámat, ami még csak nem is bizonyítvány. A hivatalos felirat szerint: Igazolvány.

- A britán írott angolja napról napra érzékelhetően romlik, de ő ezt arra fogja, hogy nem a monitort nézi, hanem a billentyűzetet. A „sleeped” indoka konkrétan a kevés tea volt…

 - A HVE* okán az emberiségbe vetett maradék hitem is megszűnt. Saját érdekemben jobban teszem, ha tavaszig ki sem mozdulok a kapun túlra, inkább elmerülök a viktoriánus angol irodalom udvarias közegében.

- Majdnem lett még egy macskánk. Szerintem csúf a maga aranyos módján, a britán szerint aranyos a maga csúf módján. Groucho Marx-szemöldökök, hátrapöndörödő fülhegyek, mérhetetlen bátorság – simán hazakísérte embert, haverkodott Főkutyával, majd beköltözött a verandára egy éjjelre, a reggelivel viszont valószínűleg megsértettük, mert távozott. Lehet, hogy megsejtette, ha marad, ő lesz a Kinti Macska (vö. kinti papucs, benti papucs).

Koncentrálást jelző nyelvcsücsök a körtefán egyensúlyozva

- Raklap Mangó, aki – micsoda meglepetés – Benti Macska lett, igazi terrorista kommandós gengszter, szóval normális macska. Jelentős időt tölt a billentyűzeten, most is csomó olyat töröltem a szövegből, hogy „deaffffffffffffffffffffakjápppppppppppppp pr”, de már egeret is fogott, többször. Apró szépséghiba, hogy ezeket az egereket korábban már megfogta a csapda, és ő csapdástul vonszolta a jószágokat ide-oda, de ettől nem volt kevésbé büszke magára. Mióta becementeztük az aktuális lukakat, a törpedoromboló a kertből hoz be magának egeret játszani. Ezt a félreértést még addig kell megbeszélnem vele, amíg legalább kicsit is nálánál felsőbbrendűnek tart (ha megtanul egyedül lemászni a fák magasából, vélhetően ez teljesen elmúlik), különben rosszabb lesz az egérhelyzet, mint macska előtt.

* helyi választási események

7 megjegyzés:

Feszter írta...

Kifejezetten kedvet kaptam a macskázáshoz, csak a két vizslát kell meggyőznöm ;) csinos a raklapos, valahogy éreztem rajta, hogy nem akar ő inti macska lenni :D

Feszter írta...

k :)

Egérke írta...

Óóó miért nem fogadtam hogy benti lesz :)

Gratulálok az "igazolványodhoz" (nem a neve számít, elérted a célt az a lényeg)

konyvesszilvi írta...

Drága Piszke Ember szuperpáros :D

előszőr is gratulálok hogy sikerült végre tetőt varázsolni többedik probálkozásra lényeg hogy van tetőtők :D kémény is vagy az jövö évi projekt? És tényleg ha kész a ház akkor mi lesz? épitetek kis házat vagy épitetek tárolot vagy mit? mert eléggé depressziv lennék és érfelvágáson is godnolkoznék ha nem tudnám hogy nemcsak mi szivunkt a lakásfelujitással. (nekem volt van egy Titanic- minden fürdésnél óceánná válo fürdőszobám mindenki örömére tehát az élményt hogy viz bár nekem alulrol de átérzem :D )))))

Ami fontos rizstermesztés on de légyszi mellette nem akartok termelni halloweeni tököt olyan k drága itt Pesten hogy inkább megyek vidékre érte....magról meg nem termődik a gonosz fajtáját se a tök nem megy magrol se a levendula.....:s esetleg ezekkel nem foglalkoztok? ű

Még británnal mindig emailben kontaktáltok? imádtam amikor mesélted hogy a szomszéd de hamarabb maileztek tipikus :d

Kezdők magyar nyelvkönyvét tudok küldeni egyékbnt ha godnolod :D

Dominika írta...

Tessek posztot irni mostmaraztan!

Piszke a Birtokról írta...

@szilvi könyves: levendulával próbálkoztunk, de kevés sikerrel, miközben a británnál burjánzik, szóval szólj jövőre ;) Halogéntök simán, minden tökféle vígan elvan itt, úgyhogy akkor teszünk tavasszal olyat is.
Kezdő nyelvkönyv nagyon ráférne, 3 szót megtanul és kettőt elfelejt, szóval nehéz vele... (házzal és csatolt részeivel lassú a haladás, szóval nem kell eret vágnod :)))

konyvesszilvi írta...

Piszke Drága,

köszi akkor rendelés haloweeni tökre és levendulára köszi bár közben annyira nem irtál hog én gyorsan el is költöztem jo messze igy lehet hogy a csomagszállitás egy külön vicc lesz majd. :D

szarul áll a nyelvtannal én is ammugy de ez van.

szép estét :d