2019. január 15., kedd

Baribaj

Hogy lesz-e telitalálat az idei barilottón, az még kétséges, az viszont biztos, hogy én már nagyon sokat vesztettem.

Hirtelen felütötte a fejét valami olyan barinyavalya, amivel szemben a doki is leginkább tehetetlen volt, így a reménykedésen kívül mi meg aztán végképp semmit nem tehettünk. Az elmúlt 10 napban két fehér anyabari veszett oda, és még az a kegy sem adatott meg, hogy gyorsan távozzanak, szóval a lelkem megközelítőleg sem boldog. De legalább aggódhatok a többiért is, mert bár a doki szerint nem fertőző bajról van szó, ennyi bizonytalansági faktorral én már semmit el nem hiszek...
Szóval jelenleg annak kell leginkább drukkolni, hogy a többiek mind egészségesen megmaradjanak.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon drukkolok, és adja isten, hogy segítsen egy ilyen távoli jó kívánság is!
Juli

lucia írta...

Nagyon sajnálom, és a múlt héten másokkal is borzalmas dolgok történtek, de úgy tűnik, lassan vége, remélem, a többi bari megússza!

(És írjál több blogot!)

Szabó Juli írta...

Szia! Azt esetleg lehet tudni, hogy milyen bajság vitte el a birkákat? Nálunk is volt hasonló probléma még novemberben, de egy anya (benne 2 bárány) elvesztésével megúsztuk. A többi vemhesség és ellés simán lezajlott szerencsére.
Drukkolok nektek!
Juli

Piszke a Birtokról írta...

@Juli Szabó: doki azt mondta, sok ilyet latott, de sose derult ki az ok, gyakorlatilag elsorvad a joszag, lathato elojele nincs, es mire lefekszik, mar kb. mindegy :( asvany/vitaminhianhiany is lehet, de hogy pontosan mi, arrol szinten fogalma se.

Egérke írta...

Piszke, nagyon sajnálom :( bármilyen állat elvesztése szörnyű :'(
remélem a többieknek nem lesz baja

Egérke írta...

mi a bari helyzet Piszke? Mindenki jól van?

Nils Holgersonné írta...

Lehet valamit tudni? hogy vannak a barik? és ti?

Piszke a Birtokról írta...

@Mindenki: teljes tanácstalanság továbbra is, szakirodalom sem segít, és azóta egy tavalyi kiskos is elment :( Faszkivan, leginkább...

Nils Holgersonné írta...

bmg. ölellek!

(mennyire bízol az állatorvosotokban? A bátyám is az, kiterjedt vidéki tapasztalattal, ha gondolod, megszervezhetek egy telefonhívást)

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: köszönöm, írtam tegnap mailt, persze nem tudom, a régi gmailes címed oké-e

konyvesszilvi írta...

@Piszke van ismeős aki mesélte h a táp - étel amit adtak a háziállatnak az volt szennyezett ( esetleg annak lecserelese?)
Kitartast imadkozunk értetek.

konyvesszilvi írta...

https://index.hu/gazdasag/2019/01/31/magyarorszagra_is_jutott_a_beteg_marhak_husabol/

pl ilyeneket is belekevernek a tápba mint ahogy feljebb irtam azért fontos megnézni a gyártási számot és tápot stb ha nem jo cserélni máshonnan beszerezni.
Volt ilyen madaraknál is abban jobban otthon vagyok. Például a pipiknél is ezt cseszték el és azért pusztul egy csomo csirke. ( és fog is ) de amig a tarto nem jön rá, hogy itt a bibi addig feleslegesen eteti a madarakat megfertőzi őket.

Amugy lesz az elmúlt események miatt is Barilotto eredményhirdetés vagy a gyászra való tekintettel nem lesz? ( akkor ugye egy évig maradok még orakulum ,)

kitartást. pusz meg meleg ölelés KSz

Egérke írta...

Piszke, én nagyon félve kérdezem.... mi a helyzet a barikkal?