2019. május 3., péntek

Baribigyók


Divat, életvédelem, barik, üzleti terv.

Tavaly az eldurvult kullancshelyzet következtében humán fronton is elmélyült kutatásokat végeztem prevenció ügyében, lehetőség szerint természetes vonalon. Nyert a gerániumolaj, na de azt nem csöpögteti csak úgy az ember bárhová, amit aztán lemos/kimos, így jutottam el a lávakövekhez, és a világszéles kínai bolt bizbaszkínálatához, ahol találtam egy, a maga bizsuságában hozzám kifejezetten illő darabot, csakraegyensúly, világbéke, meg minden.

Untitled

De a legfontosabb, hogy a lávakőből készült bogyókra bátran csepegtethetek az illóolajokból, sokáig megtartja a kullancsrettentő ájert. A geránium intenzitása első alkalommal mondjuk engem is elrettentett kissé, más szagot nem nagyon éreztem magam körül, de aztán gyorsan hozzászoktam, és minden létező felületen lekopogom: távol is maradtak a testemtől a rohadék kis paraziták.

Vidám, vonzó kis bogyókból áll az elasztikus karperec, szám szerint 15 lávagömböcskéből, meg 7 csakraszínes plasztik gyöngyből. Arra mondjuk nem számítottam, hogy a bariknak is vonzó lehet. Ám egy nap óvatlanul a szokásos nagyonközelségbe engedtem az egyik fekete subát, miközben egyre gömbformájúbb kisleányát helyette etettem, és mire észbe kaptam, lerágta rólam a karbizsut, elszakítva a gumit. Igyekeztem szemmel gyorsan lekövetni a bogyók útját a tavaszra már mélyalommá növekedett aljzatban, hogy az etetés végén még azon hamarjában begyűjthessem a szétguruló és lesüllyedő gömböket, de már akkor tudnom kellett volna, hogy reménytelen.

Félreértés ne essék, rengeteg fekete kis gömböt találtam. De közülük csak 3 készült lávakőből, a többi ennél frissebben organikus – bár megtévesztően hasonló – bogyó volt. Tudom én, hogy kikkel kell megosztani egy ilyen történetet: bolond barátaim gondolkodás nélkül kihozták a sztoriból, hogy a szárított és lukasztott nagyon bio baribogyóból készült ékszerekre biztosan lenne kereslet, így kell szarból várat építeni.

Addig is, míg részleteiben kidolgozom és beindítom az üzletet, életvédelmi okokból azért rendeltem gyorsan két újat a filléres vacakból, mert gyanítom, hogy a kullancsokat nem izgatják a bi(r)odalomépítési törekvéseim.

14 megjegyzés:

hal írta...

Zseniális írás ismét, köszi a mosolyom!

zsemolino írta...

:-) Ha nem akarsz bogyókkal bajlódni, keverd a geránium olajat a testápolódba, tökéletesen működik úgy is. Évek óta nem volt kullancsom, pedig járjuk az erdőt rendesen. Sőt, a szúnyogok sem szeretik

Piszke a Birtokról írta...

@zsemolino: na de ugye ahhoz az kéne, hogy sose felejtsem el a testápolót ;) Szóval így bogyókkal nekem tökre bejött. (szerencsére a szúnyogok sose szerettek)

zsemolino írta...

na most ugyanannyi elfelejteni a karkötőt, mint a testápolót, legalábbis nálunk :-) a műkörmös se szokott eszembe jutni...


Egérke írta...

Tedd a hajbalzsamba, az is tuti megmarad :P Nagyon büdös ez a valami egyébként? Kutya-Macska kompatibilis?
Cicóból most szedtünk ki 2 dögöt, jól jönne valami hatásos védelem... Persze azóta "nemszeretemamacskákat"-Ironman elhalmozza párizsival meg füstölthússal, mert szegény macska. A húsevés köztudottan elűzi a baktériumokat és vírusokat.

Egérke írta...

Amúgy nekem tetszik ez a karkötő :D

Egérke írta...

Mi a helyet arra a Balaton felé Piszke? Valami Bari-Lottó eredményhírdetést, vagy egy kósza kisbarit, vagy macskás kutyás sztorit idedobhatnál a népnek ha ráérsz :)

Egérke írta...

Piszke, csak annyit mondj el nekem: Báláztok-e?

Susula írta...

Tulajdonképpen nem ér hónapok óta egy sort sem írni! :(

zsemolino írta...

Remélem, valahol egy tenger partján élvezi a nyarat... Majd ír, ha olyanja lesz

Sopeka írta...

Időnként benézek, hogy van-e valami újdonság. Halló, Piszke! Merre jársz?

Piszke a Birtokról írta...

Várom az 'unalmas' telet, hogy legyen majd idôm mesélni ;) Minden rendben amúgy :)

Sopeka írta...

Oké, tudod, ígéret szép szó! Nincs már sok idő az unalmas téli estékig.

Basimah írta...

Idén is lesz adventi naptár meglepi a nagy csend után? <3