2011. március 28., hétfő

Díva menni Afrika

Annak idején, mikor megvettük, kalandos életet szántunk a minden terepet bíró őskövületnek.

Minden nehézkessége ellenére szerettük a lassító metró és az indusztriális trash metál szerelemgyerekének hangján dörmögő Dívát, és nem titkolt légváraink egyike volt, hogy ha egyszer majd úgy állunk, feltuningoljuk annyira, hogy nekivágjunk vele a Bamako Rallynak.
Aztán egy váratlan szívleállás következtében nem mozdult többet a sárga csoda, és a forgalomból kivonva azóta is egy pesti mélygarázsban várt arra, hogy jusson rá időnk-pénzünk. Mostanra annyit sikerült megszervezni, hogy traileren végre levontassuk a Birtokra, ahol már van hely foglalkozni vele.
De úgy tűnik, valamit hülyén fogalmaztunk meg a Dívát érintő álmainkkal kapcsolatban. Amint zöld utat adtunk a szállításnak, még épp időben érkezett egy telefon valakitől, hogy megvenné a világ legjobb terepjáróját, amivel tervei szerint némi átalakítás után indulni szeretne a januári Bamakón. Mi pedig kicsit fájó szívvel, de adtuk.
Ezek szerint csak a Díva végzete, hogy eljusson erre a kalandtúrára. Mindenesetre ha sikerül indulnia, a rajtnál biztos ott leszünk és nagyon drukkolunk neki.

10 megjegyzés:

csakBea írta...

Miután már öt percig nyaggattam az uramat, hogy "Milyen kocsi az a Díva?" láttam meg alul , hogy Níva :)
Jó kis történet,írd majd meg, ha sikerül!

Névtelen írta...

én már régóta drukkolok neki (mármint a Dívának :)), meg már abba is beletörődtem, hogy a férjem is felszerelkezzen egy ilyen csodával... és ma azt olvastam valahol, hogy beszüntetik a Lada gyártását, mert tönkrement a gyár.
Most azért szurkolok, hogy az általad keresztelt Díva gyártósora is ugyanarra a sorsra jut-e, vagy csak a kockalada?!

Piszke a Birtokról írta...

az én emberem most a változatosság kedvéért GAZ 69-eseket nézeget... a gyártósorokról fogalmam sincs, de Nívából csak régit ;)

Névtelen írta...

A GAZ 69-es a parancsnoki kocsi, vagy a csapatszállitó kisbusz? Bármelyik is, akkor is pénznyelő + kell hozzá egy benzinkút!
Laci

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: hát persze, de a légvárépítésbe az is belefér, hogy saját olajkutunk lesz a kert végében ;)

ember írta...

@Laci: GAZ69-es parancsnoki kocsi. És kizárólag Mercedes dízel motorral átépített változat.
http://twitpic.com/3z0mb0
Kiváló mezőgazdasági jármű Somogybabod és környékén :D

Névtelen írta...

Köszi! És a rázást is kivették belőle? Úgy emlékszem, hogy bármelyik menyecskéből kirázta a nemkivánt terhességet.
Az "ember" státus nem zavar? Az olyan, mint amikor megkérdezik tőlem: És család van-e? Amire azt kellene válaszlni, hogy: Kettő, meg egy lány! (Közben csak egy családom van, három gyerekkel.)
Laci

ember írta...

a fotón prezentált darabnak ARO futóműve van, ami a terepi gyakorlat során megkapta (tőlem) a kiváló minősítést. hagyományos, aszfaltburkolatú úton nem próbáltam, de nem is cél a jövendőbeli számára sem az ilyen kisimult körülmények közötti bizonyítás.
Az "ember" státuszjelölést meg nyugodtan használhatja a fehérnép, nem zavar.

TH írta...

Ismervén az autó utolsó pár évét, kicsit aggódok az új tulajokért, ha kijutnak vele a rallyra, de reméljük a legjobbakat! :-D

tms írta...

ember vegyen egy ilyet, nem fogják ellopni és elmegy bárhol
http://www.urban-armory.com/cart/proddetail.php?prod=t34