2011. május 26., csütörtök

Tök hangyásak

Beindult a bodzaszörpgyár, és ezzel párhuzamosan időnként megjelenik a konyhapulton egy-egy hadtestnyi hangya. A párhuzam azonban mégis érthetetlen, mert a lecsöppenő cukorszirup tökéletesen hidegen hagyja őket. Nem, a mi hangyáink csakis a vajtartóban lévő vajra buknak.

Ugyanitt értelmileg kissé sérült, ám ínyenc hangyahorda örökbe fogadható és ingyen elvihető.

19 megjegyzés:

duende írta...

:)))))))))

Juhmeli írta...

Ez majdnem jobb, mint a traktoros történet (amikor Emberrel tippelitek a színüket hang alapján), vagy a rókafűrészes (az Feri kedvence). Most már a hangyákról is te fogsz eszembe jutni, nemcsak a traktorokról. :)
A mi hangyáink a szennyesruhára buknak, az ebédlőasztal alatti választék hidegen hagyja őket.

Névtelen írta...

Üsd be a google-be, hogy a "hangya származási helye", és akkor tudod a megoldást!
Érdekes, hogy most hangya szezon van: http://lacitoday.blog.hu/2011/05/26/minden_hangya_szereti_a_merget_kulonben_miert_ennek
Laci (Csak névazonosság van a bloggal! Nemhiába még mindig a leggyakoribb férfinév.)
Ui: kaptam a nővéremtől 99 %-os ecetsavat ("jégecet"), megpróbálom, hogy az oldja-e az acélgyapotot.

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: azt nem tudom láttad-e, jó múltkor írtam, hogy csak idő kérdése volt, de végül a 20 %-os ecet is feloldotta a nem is 000-ás acélgyapotot :)

Névtelen írta...

Nem láttam! Olvaslak, de vissza nem szoktam menni a bejegyzések között. Laci

Névtelen írta...

Bórax+kristalycukor+viz=pepes csali
VAGY ha meg mindig nem szeretik a cukrot:
bórax+vaj+pici olaj=uj hangya csali
Kitenni kis vizes, kolaskupakokba (amit utana az ember kidob) par helyre a konyhaba. Arra kell ugyelni hogy ne szaradjon ki, a hangyacskak tudjanak szurcsolni belole...

Titkos Blogolvasod

Piszke a Birtokról írta...

@TB: köszi:) mindössze három kérdés merült fel, ebből az első kettő megguglizható - 1. mi az a bórax 2. hol kapok én olyat 3. miért kell titokban olvasni a Birtokost??? :D

ingyom bingyom írta...

Út a bórax-hoz:
http://www.zoldbolt.hu/termek/borax-500g

Jee írta...

A hangyákhoz: sütőpor
A bodzához: állítólag akácméz, abban eltenni, nem kell cukrozni, télen elővenni, higítani-citromozni

Névtelen írta...

mivel tartósítod a bodzaszörpöt? úgy értem, az enyém 4 napig állt a hutoben, utána szurtem le, eleg a cukor ahhoz, hogy hosszabb tavon kibirja? vagy nem is szirupot csinalsz, hanem siman szörpöt és meg is isszátok rögtön?

a hangyák elég furik, lehet, már a cukor sem a régi... :)

Nils Holgersonné

egyébként tele vagyok kérdéssel: meszeltetek-e már? mikor látunk képeket? hogy áll a konyha? mi hianyzik meg? mi lett az esotol beazo terasszal?

(bocs, de rajtatok élem ki, hogy mi nem vesszük meg a kinézett régiházat)

Névtelen írta...

egyebkent ha jartok meg neha Bp-n, a Jozsef krt-on van vegyszerbolt (asszem 68-as szam), a Balha fele baloldalt egy saroküzlet), ott lehet kilora venni a szodabikarbonat meg asszem a boraxot is.

NH-né

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: te, én hogy utálom, hogy nálatok reg nélkül nem lehet kommentelni! pedig sokszor szívesen tenném :)
válaszok szép sorban:
- hangyák maguktól eltűntek
- bodzaszörpöt én egész télre tervezek, más kérdés, hogy sose tart elég ideig. Minimális tartósítót kénytelen vagyok tenni bele, mert ahogy asszem Mézeskalács is írta magánál, szörpnél nem jön be, hogy csak a két celofán közé szórom (lekvárnál tök jól működik). Más tartósítószer meg vegyszer úgyse nagyon akad az ételeinkben meg a háztartásban, úgyhogy bevállalom ezt a kockázatot.
- meszelés még nincs, épp próbáljuk a prioritásokat újra és újra átrendezni, beszámolok nemsoká részletesen. Verandáról meg konyháról is :)

Névtelen írta...

én is utálom, ha ez megnyugtat :) mondjuk az elozo kommentem küldésénél itt a blogspoton meg 3x jelentkeztem be, es 4x dobott vissza, hogy névtelen vagyok, de jelentkezzek be újra... asszem nincs jo megoldas.

pedig nagyon örülünk ám minden kommentnek (igen, ez celzas volt)

jovore én is beprobalkozom akkor a tartositással. pedig eddig utaltam a bodzaszorpot, de miota en csinalom, szeretem, ki erti ezt (az iz ugyanaz)
a higitos szörpbol 1 litert csinaltam, de annyira keves kell belole, hogy joval tovabb ki fog tartani, mint gondoltam

beszamolora varok (nem) turelmesen :)

NH-né

Zsófi írta...

Na, hát jól esik egy másik pesti birtokosról olvasni:)
Hangyák és bodzaszörp esete: A hangyák nem szeretik a bodzaszörpöt, mert borkősav van benne, és azt rühellik...ahogy a citromot is. Így simán tehetjük a kamrapolcra, nem kell év végéig hűteni, hogy ne menjenek bele hangyák.:)
Kár, hogy nem lehet rendszeres olvasódnak lenni... de megoldom:))

Piszke a Birtokról írta...

@Zsófi: miért nem lehetsz rendszeres olvasóm? Fogalmam sincs, hogy kell, de többeknek már sikerült valamiféle listájukba betenni, talán ők elárulják, hogyan kell.
Citromsav+bodza+hangya: végül is van benne logika :)

csakBea írta...

A rendszeres olvasók az más, mint a link lista. A rendszeres olvasók modult neked kell feltenni a blogodba, az irányítópult- tervezésnél, a modul hozzáadására kattintva.

Piszke a Birtokról írta...

ahhha, köszi, mindjárt megnézem

csakBea írta...

Na ugye-ugye? :)

Zsófi írta...

így már mindjárt más, köszi, Bea! És köszi, birtokos:)