2011. szeptember 4., vasárnap

Tükörglett

Kérem, szavazzon: lángszóróval vagy aktív lehelgetéssel érjük el inkább az 50 fok fölötti felületi hőmérsékletet a hálószobában?

Gyanús, hogy a használati utasítás további részeit sem érdemes komolyan venni


Felmerül továbbá az a fontos kérdés is, hogy vajon mi a latin neve a ProGold lepkének (ami egészen biztosan egyenletes szárnycsapásokkal glettel, miközben aranyos fénnyel körbe-körbe kering). A helyes megfejtők között Birtok TV-előfizetést sorsolunk ki, de majd csak 50 fok felett.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

kockáztassuk meg, hogy az nem celsius, hanem fahrenheit :)

Nils Holgersonné írta...

a spatulya sem rossz. Csak nem meszeltek egyébként?

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: glettelés zajlik (sok a lik a fal meg a gipszkartonozott plafon miatt), utána lassan majd meglesz a meszelés is, meg a hajópadló viaszolása, és akkor már majdnem normál körülmények lesznek a hálóban

Nyözö írta...

A lepke kéremszépen egy olyan spakli (spatula, ki hogyan szereti), ami "nagyon" széles, így nagyobb felületek síkra történő lehúzására hasznos eszköz. Nem reklámként a boltot nem ismerem, de ilyen lenne ni: http://bolthely.hu/kepek/lomen/050720.jpg Mondjuk lepkére szvsz. nem hasonlít, de hát ugye ez nem meglepő... Különben is ezek a mai génpiszkált lepkék ki tudja mire képesek... :)

Gyanítom a kalapos ő betűkből, hogy ez is egy olyan univerzálisan fordított használati utasítás mint a klasszikus DVD-játékos esete. :) Az eredetije szerintem angolszász volt, és a fordítók csak a mértékegységet cserélték, a mennyiséget meg nem. Az 50 C az 50 F akarna lenni érzésem szerint ami ugye cca. 10 celsius fok lenne és technológiailag reális elvárás. Éljen az öl/miatyánk a mértékegységek királya! ;-)

Nagyon más, de ez is felületkezelési kérdés: mennyire jogvédett a rózsaszín talicskád? :) Asszonyt érdekelné egy ilyen, és gondoltam lefestek egyet, már ha nem kerül sokba a giccsadó és a szerzői jogaid. :)

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö: a talics (nem becézzük) dezájnja szabadon vihető, mert eredetileg sajnos nem az enyém, talán pink wheelbarrow keresőszóval megtalálható az eredeti, amit tms barátunk felturbózott.

Nyözö írta...

Még egy értelmezés: ha a fok hajlásszöget jelentett eredetiben, akkor lehetséges függőleges falra nem jó az anyag, mert túl híg. Szép iparosul mondva: glettelni csak sréhen és szépen, ahogy a lepke csattog a réten, úgy érdemes. ;-)

A lepke latin neve amúgy valószínűleg Lepidoptera Aurus vagy valami hasonló lehet, de ezen még gondolkozni kell. Az meg fájni is tud néha. :)

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö: hát ezt a lepkecsattogós iparos-krédót szívem szerint kitenném itt valami jól látható helyre :D:D

Névtelen írta...

Nyőző megfejtette, nálunk meg 50 fok felett van a hőmérséklet (pékség, három kemence). Most melyikünké lesz a Birtok Tv előfizetés?
Szücsi

Piszke a Birtokról írta...

@Szücsi: majd egymás közt beoszthatjátok, hogy kié lesz a nappali, kié az éjszakai sáv ;)

Nyözö írta...

@Piszke: szerintem egy olyan hímzett konyhai falvédőn kimondottan jól mutatna, nem? Főleg ha Grafit rajzolná elő... :)

A sávelosztás kapcsán kérdés a lepke éjjeli-e avagy nappali? Kérdés mennyire lehet műsort sugározni a lepkecsattogás közepette? Vagy az lenne a műsor veleje, ahogy éppen sminkelitek a falat ezerrel? BirtokVilág 1.0 rulz! :)

Nem mellékesen ha már talics akkor miért nem lep? Ez engem kicsit meg-lep.

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö: a "lep" teljesen jogos volna, csak itt ugye idézet volt.... de most a Grafit-féle háziáldással betetted a lepet a fülembe, hogy igazán szép képzavarral éljek...

TH írta...

Nyözö mondását szerintem a blog mottójává kellene tenni (amennyiben ő is engedélyezi a felhasználását a talicskáért cserében), azt hiszem, ez mindent elmond a blogról, és aki idetéved, rögtön tudhatná, hogy mire számíthat itten. :-)