2012. december 24., hétfő

Hótlan, rénszarvastalan

Mindazonáltal az eddigi legmókásabb.

Az úgy kezdődött, hogy az elvált szüleim már 21-én este megérkeztek, majdnem éjfélig röhögtem az elszánt, beszólogatós, kivárásra játszó küzdelmükön, hogy ki alszik a nappaliban, és ki a mi hálónkban, a kuckóban. Az alaphangulat azóta is változatlan, teli olyan, teljesen normálisan szürreális momentumokkal, mint például hogy anyám egy féltéglával a fürdő betonpadlóján diót tör. A kutyának. Egyedül csak azon aggódom időnként, hogy mindkét rokon hiperglikémiás rohamot kap, mert annyi csoki a világon nincs, amennyit ők meg ne tudnának enni, akár kóstolás, akár kármentés címén (lásd még: trüffel tálból, kanállal).

21-én a gigantikus, privát Yule-máglya lángra lobbantása egyéb okokból elmaradt, de kárpótlásként volt a faluban most már tradicionálisnak mondható homokozó-felgyújtás: a játszótéren hatalmas adventi koszorúvá varázsolták a homokozót, volt hozzá dalos-verses program, ami biztos szép volt, csak a traktorok zajától nemigen lehetett hallani. Aztán meg segíteni kellett elpusztítani 130 emberre főzött gombócos káposztát, forralt bort és süteményt is a szita esőben. A hepajnak köszönhetően a szüleim is megismerkedhettek a falu majdnem minden lakójával, akit eddig csak a sztorikból ismertek, de este azért szúrópróbaszerűen kikérdeztem őket, hogy biztos képben vannak-e.

Zsákos Frodó fenyő


Idén karácsonykor mi olyannyira nem kapkodunk, hogy embernek csak tegnap késő este jutott eszébe, hogy az ünnepi kajához megrendelt karajt nem hozta el a szomszéd városból, de sebaj, ráér az ma délelőtt is. Minden korábbi terv ellenére a fenyőfa feldíszítése is mára maradt, ennek örömére megtudtam, hogyan érezhetnek az ausztrálok, mikor azért megy nehezen a fenyődekorálás, mert a szemükbe süt a Nap és közben melegük van.

Az ósdi ródlin álló hobbitfenyő a maga egészében sajnos nagyon rosszul fotózható a hátterek miatt, szóval el kell higgyétek, hogy állat jól néz ki az egész, csipkebogyóval megbolondított fenyőág-ágyon.

Van ám csúcsdísz is


Kajáknak és egyebeknek még neki se álltunk, mindössze két konkrét program van: egy dágványos kutyaséta a határban, illetve bekeményítettem, és megmondtam a szüleimnek, hogy addig nincs karácsony és nincs ajándék, amíg nem tudják kórusban a Vihardalt a Tedből. Jelenleg lelkesen gyakorolnak.

Legalább ennyire vicces, kedves és nyugodt karácsonyt kívánok minden ismerős és ismeretlen olvasómnak is, örülök, hogy vagytok.


15 megjegyzés:

Dominika írta...

Boldog karácsonyt nektek is!
Jó volt a bejegyzés, jól esett.

Névtelen írta...

Békés Boldog Karácsonyt kívánok Neked, Kedves Családodnak és az összes Jószomszédnak!
Köszönöm ezt az évet, Veled sírtam, nevettem.
Üdv: Szücsi

Messzenéző Minyon írta...

Hú, ehhez képest a mi Karácsonyunk (várhatóan) nagyon kommersz! (Pedig van ebben is bonyodalom rendesen.) Nevessetek sokat ezen a vicces napon!

Csaba írta...

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánok!

emiGrants írta...

Kedves Piszke!
Úgy örülök, hogy felfedeztem a blogodat. Ha egy kis kuncogásra vágyom, felkereslek. Nagyon bírom a humorodat, remélem sohse veszted el!:-)
Minden jót az Ünnepekre és Boldog Újévet Nektek!
Grant Júlia

Névtelen írta...

Boldog ünnepeket!
ica

zazálea írta...

errefelé minden más, először is hideg van, némi hó és jég, a családi bonyodalmak alakultak rendesen idén is, de most másképp,mint szoktak.

áldott Ünnepet nektek! :)

( a diószirupnak meg annyi,olyan volt :D)

Gandalf írta...

"...Kapd be villáááám, sz..d le a f....m!" - :D

Boldog Karácsonyt a Birtokosoknak, a Birtoknak és a Rokonságnak, ill. a nemzetközi Szomszédságnak!!

Névtelen írta...

Boldog Karácsonyt! :-)

Medora írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

További vidám, kellemes karácsonyozást! Eszter

Mátrai, simán írta...

Remélem, jó volt!
Ugyanazt Szilveszterre!

Mátrai és nőcskéje, a Nyúl

Tarhonyakártevő írta...

Az milyen étel, az a gombócos káposzta? (Diszjunkt töltöttkáposztának saccolom, de érdekel)

ember írta...

Mátrai: Jó volt, úgyhogy tartunk még egyet :)

TKT: az :) (és épp ezért sosem értettem, hogy meri ezt bárki is töltött káposztának nevezni. meg az különben is, édes káposztából készül, nem úgy, mint kis hazánk nagy részén... de ez már súlyosan vallási kérdés, ami miatt hajlandó vagyok bárkivel [kivéve a nőmet] megverekedni)

Tarhonyakártevő írta...

@ ember: Nekem ezzel összefüggésben minden dzsihád gyanús... mármint a török hódoltság valódi oka a lecsó lehetett.