2016. október 3., hétfő

Míg távol voltunk

Csupa film az életünk: nekünk Baywatch, tesóméknak A farm, ahol élünk....

Két év rákészülés után sikerült magunknak négy nap tengert szervezni, tesómék pedig kitalálták, hogy Birkás Tántiék távollétében majd őrzik ők a Birtokot, a 14 hónaposnak végül is meg kell már tanulnia barit öntözni, traktorozni, rendesen parasztkodni. A terv várakozáson felül bevált, első perctől lavinaként borult rájuk a falusi élet, beleértve olyanokat is, hogy a kutyájuk lett a falu új kedvence, fűthettek este romantikusan kandallóban, őket is nyolc gyerek kísérte a rackák etetéséhez, és kaphattak ízelítőt az elsőre felfoghatatlan logikájú beszélgetésekből is ("a kislány a te fiad?").
Abban nagyjából ezer százalékig biztosak voltunk, hogy ha Centi cica észleli az új kutya jelenlétét, egy hétig le se jön a tetőről és úgy kell majd feldobálni a kaját a rémült vörösnek. Ehhez képest már második nap hagyta, mi több, elvárta, hogy a pesti kutya rendszeres programként agyonnyalogassa (Főkutyától ilyenre nem is számíthat).

Mindeközben mi két nap masszív kóma után a harmadikon lassanként kezdtük embernek érezni magunkat. Jó idő, tengermoraj, szinte elhagyatott szigetcsücsök; az elszánt heverészést legfeljebb egy kis kajakozással szakítottam meg, gondolkodásra se pazaroltunk energiát. És akkor ahogy ebben a felfokozott idegállapotban lazulok ott a napon, látom, hogy a távolban három nagy meg egy még nagyobb szürke hajó egyenest a partnak fordul és nem lassít. Közelebb érve már az is látszott, hogy mindegyik orrában áll 2-2 gépkarabélyos. Mire ezt az infót feldolgozta az agyam, a három csapatszállító - a női partőrség szeme láttára - már neki is verte magát a strandolós partnak. Vihargyorsan leeresztették a rámpákat, és mindhárom hajó kiköpött vagy ötven, állig felfegyverzett katonát, akik szervezetten eltűntek a szélrózsa minden irányában. Így állt össze az a csendélet, melyben tőlem jobbra tíz méterre egy fegyveres pici sziklának álcázza magát, balra egy másik kis bokornak, a harmadik kövekből hevenye barikádot épít az erdőszélen, én meg állok köztük bután a bikinis testemmel, és azon töprengek, hogy míg ők egy láthatatlan célra tartanak, körbekínáljam-e őket házi pogácsával... Na ja, vannak dolgok, amire az ember tényleg nem számít.

  kakukkok

Pogácsa helyett mégis inkább embert hívtam gyorsan, mert tudtam, hogy ha ő ezt az öböl túloldaláról az erdőből végignézte (elugrott gombászni Főkutyával), akkor most erősen azon töpreng, hogy lapuljon-e, jöjjön-e megmenteni, vagy inkább bunkert építsen a tengeri sünökkel (hogy azok milyen leleményesen tudják álcázni magukat!), szóval szóltam neki hamar, hogy nincs adrenalin, csak terepszínű osztálykirándulás, egyelőre nem kell kapkodni - és tényleg, a szokatlan strandruhás figurák tíz perc múlva ahogy jöttek, úgy távoztak. És még pogácsa is maradt.

Ez pedig a legfrissebb kedvenc képem Főkutyáról, aki változatlanul nagyon át tudja érezni ezt a beach-sunshine feelinget.

  Beach dog

9 megjegyzés:

konyvesszilvi írta...

Drága Piszkém, drága Emberem, és itt üdvözölném Drága TEstvéredéket is , megjegyzések:

1.....- nem szemrehányásként - nem gondoltál a férfi olvasókra és nem dobtad be bikinis tested a képekkel, és szomoruan vettem észre hogy nem gondoltál a NŐI olvasókra és semmi EMBERRŐL készült "gombavadászat előtti félisten" "gombavadászat utáni félisten" közti képet nem kaptunk.

2. vártam hogy minimum egy katonát házi rabszolgának elcsábitasz a birtokra, ennek örültünk volna MI NŐI olvasók nagyon hiszen láttuk volna egy katonát végre pucéran. - tudom ez nem az a blog.

3. örülök hogy jol éreztétek magatokat a rapid nyaraláson irigykedek idén csak Balatonig jutottam - ja meg átutaztam néhány német tavacskát...

4. örülök hogy a csere jól sikerült de vigyázz nehogy nagyobb sztár legyen a tesód a kisfaludba mint amilyen TE és Embered vagytok. ( Én is ettől félek a saját falumba mikor hazajön a kisbátyám....) Nehogy jobban szeressék őket stb és nehogy végül átvegyék a blog irását és az uj cim : Birtokos eset volt élet Birkás tánti után....ahhh egy 14 hónapos gyerkőccel ( kislány vagy fiucska lett ) és egy kiskutyával még a filmkészitők is bezsebelik a legnagyobb pénzeket amiket csak lehet.

5. Főkutya hogy birta az utazást a tengerig? hol találtatok tengert? és miért nem készitettél képet hogy Piszke csendéletben katonák között egy közös selfie stb. De a lényeg hogy jol vagytok jol telt az ut, várom várjuk az ujabb bejegyzéseket illetve ( esetleg ) a 18-as karikás Emberről vagy férfi olvasokra gondolva ( de hijja jo fej vagyok ) rólad a bikinis képeket. Igen ez itt tőlem újhelyi szokatlan irás de 10 év Piszke-fanság után várnánk arra, hogy a 6-os karikás képek után a 12-es karikás képkekig eljussunk.

Meleg öleléssel Szilvid (L)


emama írta...

Örülök, hogy el tudtatok kicsit menni pihenni, de azt hiszem, nem is Te lennél, ha nem történik semmi extrém dolog az alatt a pár nap alatt :)

Piszke a Birtokról írta...

@emama: barátnőm szokta mondani, hogy ha a velem spontán sztorikat könyvben írnám le, a kritikusok biztos fanyalognának kicsit, hogy irreális irányba túltoltam a fantáziálást :D :D
@szilvi könyves: tudod, személyiségi okok meg minden, ennél privátabb fotók nemigen lesznek, a Birtok 14 hónapos Méltó Örököséről sem teszek ki képet, pedig sokezer százalékos cukiságfaktorú a leány :))) de hogy ez a katonát hazahozni miért nem jutott eszembe???? :D

Dominika írta...

Nem találok kakukktojást, főleg nem a széleken, de az egy katona ott középen? Meg bal oldalt a két bokor közepében? Nincs a széleken semmi, csak szikla meg víz. :D

Basimah írta...

Én ezt el se hinném a kép nélkül valóban :D
Lehet, hogy ez a helyi folklórprogram :D

Messzenéző Minyon írta...

Hát ilyet...
Ilyet még kitaláni sem lehet(ne)...
Éppen ezért kénytelen vagyok elhinni, hogy tényleg így történt :D :D

Nyözö írta...

Szerencsére nem lettél lekommandózva, de a gombák csak nem úszták meg az Ember-féle hajtóvadászatot. :) A leglényegesebb mégis a kommentek között lett elpöttyintve: jóegészséget a sorok/kommentek közé becsempészett BirtokHercegnőnek is. ;)

Sopeka írta...

Oké, oké a Baywatch, de mi történt azóta??

konyvesszilvi írta...

És vissza szándékoztok térni Édes Kedves Piszke vagy nem? hiányzol-hiányzotok....