2016. december 3., szombat

Kemény világ ez

De Főkos feje még annál is keményebb.

Érkezett hozzánk látogatóba két csudajófej border collie, és mivel az egyikük kifejezetten terelőképzést kapott, ráadásul rendszeresen rackákkal edz, adta magát a helyzet, hogy a fehér nyájunkkal is összeismerkedjen.

Amíg a nyáj és a kutya az áramtalanított villanypásztor két oldalán állt, nem volt érezhető feszültség. Aztán abban a pillanatban, hogy kinyitottuk a zsinórkaput, Főkos kérdés nélkül azzal indított, hogy lefejelte a terelőpózba kushadt border collie-t.

Az így összezavart kutya ezek után felszólításra jó néhányszor újra megpróbálkozott a feladat teljesítésével, de a Főkos nem hagyta magát. Még háromszor lendült neki fejjel a kötelességtudó állatkának, majd amikor határozott családfőként elunta a dolgot, a nyájával együtt bevonult a hodályba, és mivel ő volt otthon, neki innen kezdve tökéletesen megfelelt az a patthelyzet, hogy onnan bizony sehova nem mozdulnak, bármilyen koreográfiával is próbálkozik az a kutya.

  Ráfordult

Ezzel persze bukták annak a lehetőségét, hogy átmehessenek a szemközti legelőre, de mivel nem tudták, mi a tét, nem is bánkódtak rajta. Mi viszont megnyugodtunk, most már biztos, hogy nem kell aggódnunk, ha aranysakál, kóbor kutya, róka tévedne a karámba. Mármint miattuk aggódhatunk, ha akarunk, de a rackák miatt nem kell.

P.S.: a kutyának igaziból nem esett ám bántódása, legfeljebb az önbecsülése sérült komolyabban

4 megjegyzés:

zsuzsi írta...

Vérracka :)))
Mondjuk ilyen szarvak ellen jobban is tette a kutya, h nem eroskodott komolyabban.

zsuzsi írta...

Vérracka :)))
Mondjuk ilyen szarvak ellen jobban is tette a kutya, h nem eroskodott komolyabban.

konyvesszilvi írta...

semmi véres kép vagy gondoltok a kiskoru olvasokra mint például én :D :D

Sopeka írta...

Ez így rendben van. Nehogy már egy (vagy kettő) "gyüttment" border collie mondja meg a tutit! ;D