2016. november 23., szerda

Mese a rafinált rackáról

A juhok általában nyájas állatok, kivéve ha az érdekük másként kívánja.

Amikor egyedül megyek a fehér hordát etetni-itatni, és messziről látom, hogy a kert alján legelésznek, igyekszem halkan mozogni, mert amúgy ha észrevesznek, akkor egyből egyetlen 36 lábú, 18 szarvú óriás barivá válva lobognak felém, úgy pedig kicsit nehézkesebb a bálázás-vizezés, ha a teljes gyapjúhorda körülvesz.

Ilyen messzi legelészősen bóklásztak valamelyik nap is, csak az egyik lány volt kicsit közelebb hozzám, és ninjamozgás ide vagy oda, ő észrevett engem. Már nyitotta is a száját az üdvözlő és a többieknek jelző bégre, de hirtelen benne akadt a beee, határozottan összeszorította a száját, és szinte lábujjhegyen settenkedett be az istállóba, végig szemmel tartva engem is és a többieket is.

  Rafinált lények

Sikerült a csel.
Abban a tíz percben egyáltalán nem úgy nézett ki, mint aki hiányolja a nyáját. Végre egyes egyedül tobzódhatott a lucernabálában, lökdösődés és csattogó szarvak nélkül. Esküszöm, még az is látszott rajta, hogy tök elégedett magával.
Szerintem a birkaszociológia méltatlanul háttérbe szorult szakterület.

5 megjegyzés:

Mr Eggs írta...

A birkák nem is olyan birkák.

emama írta...

Vizuális típus vagyok, és láttam magam előtt ahogy a ninjamozgásodat utánozva lábujjhegyen besettenkedik utánad :D :D
Minimum egy kamerát szerelj magadra, esténként vágószoba, reggelre hiradó, mi meg élvezettel néznénk a napi tudósításodat :D

konyvesszilvi írta...

Hát kérem szépen amilyen a gazda olyan okos a nyája ezt nem tetszett még Piszke drágámnak hallani? Lesz esetleg Bee ovi meg Bee isi is? :D meleg öleléssel KSZ

Névtelen írta...

Plusz egy szavazat emama felvetése mellett.
Csak azért nem röhögök hangosan, mert az alváshoz készülő ded tuti lerohanna megnézni, mit nyerítek :)
Nóra

Unknown írta...

Aki közel él hozzájuk és szereti is az állatokat, sok csodával találkozik! Pl. Csányi Vilmos, Irene Peppenberg, meg mi :).