2014. szeptember 3., szerda

Racka on board

Autóval füstölögve lerobbanni nyilván úgy a legjobb, ha van egy racka a csomagtartóban, meg négy növendék csirke a hátsó ülésen.

Igyekezzünk ilyen esetben kukoricaföld mellett kényszerpihenőzni, hogy a szeparációs stressztől ordítva bégető kisállatnak lehessen csuhét szedni; a partfalon seggen lecsúszás (fehér ingben, emberek közé öltözötten, még nyaklánc is volt rajtam, meg minden) nem követelmény, de sokat emel a koreográfia fényén.

Midőn ember elstoppolt megoldást találni, maradtam egyedül az elhagyatott út szélén egy órányit. Először kicsit felháborodtam, hogy a járőrkocsi lassítás nélkül hajt tovább a „magányos szőke nő nyitott motorháztetővel” című installáció mellett, de utóbb örültem mégis, nehéz lett volna kimagyarázni, hogy azért nincs kint az elakadós háromszögem, mert siheder racka fekszik rajta.

Máris honvágya van

A megoldás végül váltott ló lett, örvendetes, hogy falun nem olyan nagy gond a mienkhez hasonlóan szutykos belsejű járgányt találni. Az állatállományt tehát egy még kisebb kocsiba pakoltuk (miután onnan kipakoltuk a kaszát, fél köbméter szénát, méhészcuccokat, ezt-azt), így az új elrendezésnek köszönhetően a rackagyerek (akinek a szarvaira a javaslatok ellenére NEM húztunk polifoam csöveket a sérülések elkerülése végett) egész úton tudta a fülemet rágcsálni, a mellettem lévő ülésről meg néha rám nézett egy-egy csőr a ládából, oda időnként bedobtam pár morzsát, így voltunk mi hátul családiasan.

Aztán megérkeztünk a legkisebb rackagyerek új otthonába, és majdnem mi is ott maradtunk. Tizensok hektáron tavak, erdők, legelők, a humánok egyelőre szabad ég ésvagy ponyva alatt, sátrakban vagy függőágyakon laknak, az állatsereglet meg együtt, szabadon, boldogan.

Lehengerlő fogadtatás

Elsőként egy malac üdvözölt bennünket, aztán egy kiskutya, aztán egy még kisebb, majd jöttek a nyulak, csirkék, libák és kacsák, és ez mind annyira lekötötte az új gyereket, hogy elhagyatottan bégetni is elfelejtett. Leginkább a mangalicakiscsajjal bandázott (ismerkedős harapdálás és árulkodás is volt), és szerintem még eltelik pár nap, mire észreveszi, hogy mellékesen 4-5 másik racka is van az édenkertben.

A kiskutyának már nem újdonság

Itt súgja meg neki, hogy malacuralom van

Nagyobb szélben könnyen felborulnak

A kedvenc feature a rengeteg legelhető lomb

Kövesd a fehér nyulat

Persze azért még így is bőgtem kicsit, mikor ott hagytuk, ő volt a kedvencem.
A barátaim mindenesetre nagyon sajnálták, hogy véletlenül nem kuporgott velünk a kocsiban egy mikro operatőr is, elindítva ezzel a Birtok TV dokumentarista road movie-szekcióját, de hát én se lehetek mindig mindenre felkészülve. Majd legközelebb. Nemsoká úgyis megint szállítunk rackát.

14 megjegyzés:

Paat írta...

Bár a vidéki életből megállok a biokertnél, az állatvilág nem kimondott kedvencem, a posztjaidat MINDIG nagy élvezettel olvasom:)

Messzenéző Minyon írta...

Ez valóságos paradicsom! Már az állatoknak, mert ezen a cudar esős nyáron a humán függőágy nem éppen leányálom, még akkor sem, ha sátor alatt van.

Dominika írta...

De jól esett ez, köszi!

Bodzás Vendégház írta...

Örvendetes humorral tálalod a falusi feelinget:))

Juhmeli írta...

Fetrengve röhögök, Feri furcsán néz, macska furcsán néz.

Görgetek és repetázok.

Lidike írta...

Hát ez nagyon jó volt :))))

Hobbikertész írta...

Milyen egy minden szabálynak megfelelő autós rackaülés? Ötpontos biztonsági öves? És van-e isofixes csibehordozó? És az már kiderült, hogy a táskában nem pelenkát meg teát kell bekészíteni, hanem kukoricacsuhét és morzsáznivalót. :D

Unknown írta...

birka autós - akarom mondani, autós birka! ;)

Unknown írta...

birka autós - akarom mondani, autós birka! ;)

Feszter írta...

Ez nagyon jó, köszi, mozgókép nélkül is fetrengős, és volt olyan izgalmas, mint a bálázás ;)
Azért a polifóm csövet egy fotó kedvéért fölrakhatnád legközelebb.

emiGrants írta...

Ma reggeli magányomban gondoltam kéne már röhögni egyet. Piszke mindig jó egy ilyesmire és ma se csalódtam. Köszi!

Unknown írta...

Most kifejezetten irigykedem, pedig a leírtakhoz minden adott. Ám az írás hatalma... ugye!

konyvesszilvi írta...

a birtok tv castingra hogy jelentkeznek az állatkák ? vagy mailbe dobbantják a képeket :D hogy itt egy nyuszi hopp jol mutatna Piszke tanyán ?:D

Nilüfer írta...

Ilyenkor kissé szégyellem, hogy húsevő vagyok.Ezeket mrgölni evési célzattal.....:((((Pedig minimum a malacra meg a baromfiakra ez vár...gondolom.