2017. június 18., vasárnap

De miért kelt át a csirke az úton?

Sosem akartunk baromfit. Aztán jött egy.

A dolgok ilyetén alakulása pedig annyira jellemző ránk, hogy miután ember felfedezte az udvaron magányosan balettozó tyúkot, természetesen úgy döntöttünk, ha akar, felőlünk maradhat, ennél jobban free range máshol nem lehet.

  szabadlelkű állatka 

Fogalmunk sincs, hogy került ide. Egy darabig elkavirnyált csendesen a bozótban, aztán gyanúsan hisztérikus kotkodács kelt. Persze, a macska is felfedezte az új jószágot, az a macska, akinek még álmában is vadászósan kanyarog a farka. A pipi egy darabig tűrte a stresszt, aztán a kétirányú halállal dacolva inkább a villanypásztort választotta és bemenekült a barikarámba. Ott már annyira otthonosan kapirgált, hogy adtunk neki enni, inni, megállapodtunk, hogy a Tandoori elég jó név egy tyúk számára, és mentünk a dolgunkra.

Másnap sehol nem volt, de a hozzáértők azt mondták, ha van eredeti helye, estére úgyis hazamegy, mi meg beletörődtünk. Kicsit azért hiányzott.

Pár nap elteltével aztán beszéltünk SzembeGyurival, és kikerekedett a történet. Az úgy volt, hogy erősen megdöbbentek, amikor azt látták szemből, hogy egy szóló csirke téblábol a kertünkben – mi nem voltunk itthon, ők pedig tudták, hogy sosem akartunk tyúkokat, így tehát az egyetlen logikusnak látszó cselekedet az volt, hogy Gyuri átterelte magukhoz az állatkát és integrálta a kóbort a sajátjaik közé, egy lendülettel a kakast is boldoggá téve a friss hússal.

Az eset tanulsága, hogy ha valaha mégis baromfitartásra adjuk a fejünket, előtte mindenképp szólni kell róla Szembééknek, különben ésszerűnek tűnő indokokkal a teljes állomány az ő udvarukban végzi. A címben feltett rejtély azonban továbbra is megoldatlan, az biztos, hogy a mi oldalunkon közel-távol senki tart csirkét.

7 megjegyzés:

konyvesszilvi írta...

Sziasztok, Piszkém azt hittem happy end lesz, dehogy ennyire jo fejek vagytok, azt hittem még Welcom in Piszke word kabátot is horgolsz a csirkének. Viszont legalább választ kaptok arra, hogyha eltünik valami hol keressétek. Szerencse hogy SzembeGyuri férfi mert még Embered is valamilyen indokkal át lenne csábitva( ....ha másra nem sörözgetni pálinkázni.)

Amugy mi a baj a csirkékkel hogy nem tartjátok? erről lemaradttam pedig függő olvaso vagyok, és akkor szembeGYurkáéktol van friss tojásotok?

Sopeka írta...

Most elkezdtem gyanakodni a mi Szembéénkre :D

Piszke a Birtokról írta...

@Zita: fogynak a tikok? :D.
@szk: nincs bajunk velük, csak egyelôre nem hiányzik még plusz macera, plusz eléggé királyi és rókaborzbiztos helyen szeretném ôket tudni, szóval majd egyszer. Szerencsére Szembééknél jó helyen Tandoori :)

Unknown írta...

nagyon röhögök ;)

emiGrants írta...

Már régen nem olvastalak Piszke, de most megint röhögtem egy jót. Az utolsó három posztot olvastam egyszerre. Bariland tele röhögni valóval. Bár a tyúk volt a legjobb. Nálunk pont fordítva van a dolog. A mi szembéénknél van tyúk, kakas, kacsa meg még egy csomó egyéb fauna. Azok hozzánk járnak ide föl a hosszú fűbe csipegetni, így ha volna rá inklinációm meg is tudnék fogni egy jó párat. Sajnos vega vagyok, így nem aktuális. Minden jót továbbra is, Nektek is meg a bariknak is!! :)

Névtelen írta...

Szia Piszke, mikor lesz uj poszt már hiányoztok!

amugy könyves szilvi vagyok csak a google kirekesztett néhány napra és dolgozom a megoldáson :D

Sopeka írta...

Ez a csirke már olyan régen átkelt az úton... Valami új hír, hm?