2020. március 26., csütörtök

Hergelésmentesen


Az ember időnként elgondolkodik azon, mivégre is van a Földön (vagy a földön, helyzettől függően).

A mostanihoz hasonló időkben még inkább hajlamos az emberek egy része ilyesmiken gondolkodni, nekem viszont nagy szerencsém, hogy több irányból vannak barátaim, akik eleve leveszik a gondolkodás terhét a vállamról, és határozottan közlik, hogy márpedig az én küldetésem most különösképpen az, hogy vidámítsak, szórakoztassak, figyelmet elvonjak, azaz leginkább írjak (pedig higgyétek el, hogy énekléssel hatékonyabban tudnék figyelmet elvonni, és mindenki azonnal rájönne, milyen jó is volt neki, míg nem énekeltem).
Azt a terhet persze meghagyják nekem, hogy az archívumot előásva tenger fotót átnyálazzak, hasonlóképp több évnyi privát levelezéshez, amikből majd visszaemlékszem, hogy mik is voltak azok a sztorik, amik végül valahogy nem jutottak el a blogra, pedig itt lett volna a helyük - de rendben, felvállalom, megpróbálok eleget tenni az állítólagos küldetésemnek.

Ám még mielőtt belekezdek, fontos beszúrnom a következő tényállást: 20 éve home office-olok, 10 éve elköltöztem a világ végére és nincs gyerekem, a mindennapi életem a jelen helyzetben tehát jószerivel nem változott (ami azt is jelenti, hogy nem lett több időm), továbbá azzal is tisztában vagyok, hogy másfél hektárnyi kertben és erdők szomszédjában élve a szobafogság egész más színű dolog, mint 30 négyzetméteren Kőbányán, szóval aki bármi módon hergelésnek érezne bármit, ami itt előfordul, kérem, ne érezze annak, köszi.

Járványügyileg arról tudok beszámolni, hogy egy kisebb epidémia a Birtokon is kitört múlt héten: a barilányok minden bizonnyal elkapták egymástól a szülést, mert az egyik verőfényes meleg délutánon egy óra különbséggel született egy fehér és egy fekete kicsi, én meg bután vigyorogva rohangásztam a két karám között, idegesítően alacsony akkutöltöttségű fényképezővel. Aztán egy harmadik anya is erősen készülődős jeleket mutatott, de szerencsére stabilizálódott az állapota, és anyahajós mozgása és kinézete ellenére mégsem szült, így azért is nagy mázli, hogy közbejött a fagyos-havas márciusi tél, mert egyébként még most is ott guggolnék pirkadattól alkonyatig, meggyőződve arról, hogy mindjárt szül, pedig azóta sem.
A jelenlegi ovi 3 fős, de van még néhány anya a finisben.

Untitled


Untitled

4 megjegyzés:

Dominika írta...

Ha ragaszkodsz az énekléshez, javasolnám feléleszteni a Birtok Tv-t is... Jól van, jól van, tudom, elégedjek meg. :D

konyvesszilvi írta...

Na hello, végre új poszt. Akkor az idei Barilottóról lemaradtunk? vagy még van esélyünk? :D

várjuk a posztot ha naponta két három is lenne nyugodtan jöhet.

KSZ

Mona írta...

Jó, hogy újra itt vagy <3 tudom, eddig is, csak épp nem írtál, de ne akadjunk fenn a nüanszokon. Szeretlek olvasni, mert sok mindennél sokkal jobb, mint amire "rákényszerülök". Van itthon egy 3 és fél évesem, de kell a kitekintés a "szabadidőmben". Persze a saját blogom is hiányzik...pláne h.a terveknél hagytam abba, de majd eljön az ideje. Ma legalább sikeresen elértük, hogy a Kicsi is felvegye a maszkot, 2 méterről mamázáshoz... így sikerélményből nincs hiány. Bocsi a karantén előidézte szófosást...no látod ennyire kell, hogy írj ;)

Névtelen írta...

Nem tudom, ki szerint a küldetésed ez a küldetés, de igaza van :)

Nóra