2015. május 14., csütörtök

Rosszkedvünk hete

Szokatlanul panaszkodós poszt.

Kellemetlen meglepetésként ért a vízművek kék embereinek megállapítása, miszerint az óra azt mondja, az elmúlt 4 hónapban 111 köbméter vizet fogyasztottuk. (Fizikai képtelenség, óra nem pörög, szivárgás nincs, nem nőtt medencénk, nincs teli az emésztő és a ház is áll még.)
Rosszul esett, mikor megtudtam, hogy bemérettethetem az órát, de ezt nekem kell előfinanszírozni, és persze semmi garancia arra, hogy hibásnak nyilvánítják. (Pár éve volt egy ilyen sztori a megyében, ott ezer köbméter túlfogyasztásnál állapították meg, hogy az óra jó.)
Elég ideges lettem, mikor másnap a mosógép dobja leszakadt, végképp használhatatlanná és javíthatatlanná téve a masinát. (Tavaly egyszer már fixáltunk, ennyit bírt, 18 éves.)
Nagyon elszomorodtam, hogy ennyire hirtelen vitték el szexturistáskodni a kedves racka kosunkat. (De jó helyen van és jön vissza.)
Rendkívül felbsztam az agyam, mikor a raktáron lévő, megrendelt és kifizetett új mosógép a visszaigazolásban 2 napra ígért szállítási idő elteltével sem érkezett meg, és a tehetetlen, jogkör nélküli ügyfélszolgálatos papagájokkal küzdve sehová sem jutottunk. (A gép egy hete nem érkezik. Edigital soha többé. Most küldjem addig hozzájuk a szennyest?)
De mindezeket rendkívül lazán tudnám semmibe venni, ha a három napja nyomtalanul eltűnt Raklap cica végre hazajönne…

13 megjegyzés:

Mona írta...

Többnyire az ilyen negatív (=szar) szériát egy sokkal jobb követi (persze lehet, csak viszonyítás kérdése...) szoval nyugi.
Szurkolok, hogy Raklap előkerüljön, no meg a többiért is.

Mona írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Sallai írta...

Őszintén sajnálom.
Barátunk egyszer az otthonában, amikor nagy csöd volt, arra figyelt fel, hogy valami csöpög ... Nem pörgött a vízóra, semmi különös, csak szépen lassan csöpögött, egy cső volt lyukas a falban, irinyó pirinyó helyen (beázás nyoma nélkül). Aztán jött is az a nyavalyás sárga csekk, 50.000 Ft-os vízszámlája lett ...
Kívánok jó és bölcs döntéseket az ügyben, erőt a kivitelezéshez.
A Cica pedig haza fog jönni, farkaséhes lesz és órákig fog durmolni a kimerültségtől!

Dominika írta...

:(
Remélem, Raklap azóta hazatalált!
Ami a vízügyet illeti, üdv a klubban... Miért is költenénk el a pénzünket, ha lehet vízszámlára is, nem? Azért remélem, megoldódik a ti helyzetek, mert így tényleg nem fair, hogy el sem folyt a víz.

zsemolino írta...

Én azért megkockáztatnám a vízóra beméretését - asszem úgy 10e Ft körüli díja van, ha biztos nincs sehol szivárgás, csak az óra lehet rossz - mi már nyertünk így elég sok (assezm 300 m3) vízdíjat, sőt még árammal is jártunk így. Asszem a rezsicsökkentést a random nem annyira hiteles vízórák és a félénk ügyfelek együttesével próbálják kompenzálni. Macsekért nagyon szurkolunk.

Piszke a Birtokról írta...

@zsemolino: mondom az igazi viccességet. 14790 a pontossági mérés. Emberek jönnek, kicserélik, jegyzőkönyv 5 példányban, és azonnal nyilatkoznom kell (utóbb nem tehetem meg), hogy ha a pontossági mérés nem állapít meg hibát, kérem-e a szerkezeti vizsgálatot. Ez 44 ezer forint (tavaly 18 volt) és akkor sem térítik vissza, ha az óra hibás. Na, szép?
@mindenki: cica még mindig sehol :(

Nilüfer írta...

A mi Somink egy ízben 4(NÉGY) hónapig volt valahol majd előjött, fényes szőrrel, elégedett pofával, mintha mi sem történt volna.A mai napig rejtély, hol volt, és főleg miért???
A vízóra ügyben: valahol mégis szivárog..ha azt ki tudjátok zárni, akkor a vízóra rossz.(szerintem persze)
A mosógépről inkább nem szólok..én már soha de soha nem vásárolok látatlanban és neten, egyszer fordult elő, sok héttel később valami vacakot küldtek.Több hónap volt, mire visszafizették..pedig át sem vettem, nyomban visszaküldtem/nem rossz volt, hanem más dolog volt, amit postáztak/Tudom ez nem vigasz...

Unknown írta...

Most mit lehet ehhez szólni?
Fegyverbe!
No pasaran!
Hatalmat, húst a dolgozóknak!
Egy a jelszónk!

Kitűnő bálamadzagjaink vannak, közös öngyilkossághoz a legtutibbak.

zsemolino írta...

Akkor egyértelmű, az órák buherálásával és az óraellenőrzés díjának megemelésével kompenzálják a rezsicsökkentést - van valamiféle rezsicsökkentési főmukti, akinek ezt azért meg lehet írni, csak hogy nekik is legyenek kellemetlen perceik a magyarázkodással. Egy ilyen díj gyakorlatilag ellehetetleníti a fogyasztó jogait, úgyhogy a fogyasztóvédőket is érdekelhetné a dolog. Nem tudom, mennyi arrafelé egy m3 víz, de lehet, hogy megérné egy kutat fúrni olyan helyen, ahol nem túl feltűnő.

Nils Holgersonné írta...

basszus :(
és még a szülinapodon sem köszöntöttelek fel... remélem, más igen.

okosságot nem tudok írni, sírni ér!

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: nincs késés, kisfelhőé után van az enyém :)
Sírni ér, csak nem sokat segít az se :/ Egyebekben annyi a javulás, hogy legalább mosni már tudok.

Névtelen írta...

Itt voltam eddig is, csak olvasó üzemmódban! Laci

Nils Holgersonné írta...

ja, persze, összekavarodtam, a másodikára koncentráltam.

A sírás nem oldja meg a problémát, de szerintem könnyebben viselhetővé teszi. és az már fél siker.