2013. november 17., vasárnap

Nem eszkimó

Nem tudom, létezik-e olyan népcsoport, ahol tradicionálisan térelválasztásra használják a kajakot. 

Ha még nincs ilyen, akkor új kisebbséget alapítunk. Az már biztos, hogy a fürdőszobánk pont egy kajak hosszú.

Időszakos tárlat, tavasszal majd valami újat kell kitalálni
Egy mozdulattal megoldottuk így a kajak téliesítését (meg ne fázzon odakint) és pszichológiásan megnyugtató kis lépést tettünk előre a vendégek által időnként kifogásolt fürdőszoba-leválasztás hiányának részleges, optikai pótlására.
Az egyébként egyszerű kajakemelési művelet szokás szerint kissé drámaira sikeredett, de szerintem nem az én hibám. Este 9 után kezdtünk neki a felvonásnak, és közben jöttünk rá, hogy a létránk a británnál van. Küldtem neki egy udvarias mailt, megérdeklődve, hogy felborult-e már aludni, mert ha nem, kéne a lajtorja. Még válaszolt is a jólélek, hogy ha a templomtoronyról készülünk lelopni az ólmot, akkor jön ő is, de addigra már a kajak a helyén volt, írtam is neki, hogy tárgytalan.
Ezzel nyugalomba is helyeztük volna magunkat, de irgalmatlan csörömpölés hallatszott az utcáról – a britán a legklasszikusabb börleszkjeleneteket megszégyenítő módon küzdött a kukksötétben a háromágú létrával, kapkodva. Kiszaladtam, még mielőtt komolyabb kárt tesz magában, a villanyoszlopban, a bokrokban vagy a macskákban, és most láttam először élőben, milyen is az, amikor valaki lélekszakadva csinál valamit, a szívroham szegélyén.
Nem tudom, miből gondolta, hogy az ő angol udvariaskodásából bármi is átragadt rám, de a mailek könnyed hangvétele ellenére ráparázott, hogy itten Késő Éjjeli Tragédia történik, látta már maga előtt a kigyulladt és beomlott kéményünktől kezdve a legelképzelhetetlenebb vészhelyzeteket is (háztetőn ragadt korai Mikulás), és próbált rohanni, amennyire három darab két és félméteres létraszárral a hóna alatt ez lehetséges. Esküszöm, még a kacsapihe haja is feldúltan égnek állt.
Mikor egy feles után kicsit rendeződött a pulzusa, háromszor is megígértem neki, hogy sürgős ügyek esetén semmiképp nem fogok episztolákba bonyolódni, hanem rárúgok ajtót-ablakot, de azért aggaszt kicsit, legközelebb milyen vészhelyzetre fog gyanakodni, ha üzenek neki, hogy maradt még eperpalánta.

19 megjegyzés:

Dominika írta...

Láttam magam előtt az egész jelenetet... Ez a britán milyen egy jólelkű ember, hogy a szívén viseli a sorsotokat! :-)

emiGrants írta...

Ajánlom, hogy britán pánikra hajlamos fantáziája elkerülése végett, vagy egyáltalán ne küldjél neki semmiféle e-mailt, vagy ha nagyon muszáj, mint egy enyhén gügye ovodásnak pontosan magyarázd el a mail-ben, hogy mirõl van szó. Egyébként már megint a bepisilés határán voltunk ezen posztodat olvasva, már csak azért is, mert személyesen ismerünk több ilyen angyali, de reménytelen británt magunk is! :-)

Piszke a Birtokról írta...

@emiGrants: tudtam, hogy maximálisan és mélyen át fogod érzni :)
@Dominika: ennyire falun az ilyen reflexek azért benne vannak/belekerülnek az emberbe

Susula írta...

Ródli. Mármint nyárra. /Csak egy ötlet./ Viszont nyívtam a röhögéstől... És nem ér ilyen sokáig magára hagyni a hű olvasókat!

Piszke a Birtokról írta...

@Susula: valamikor be is kell gyűjteni a sztorikat a téli, lassabb napokra ;)(ródli tavaly karácsonyfaalj volt, de lehet, hogy jövő szezonban váltunk, és nyári installáció lesz belőle)

lucia írta...

1. most már csak egy nagyobb méretű kádat kellene elhelyezni a fürdőszobában, és akkor a tiétek lehetne az első zárttéri kajakozó a környéken. vagy aktuális hajlandóságtól függően létesíthetnétek kajakszex-bordélyt, vagy kajakos otthonszülő helyiséget (szülésélmény!).

2. a következő levelet esetleg úgy kellene megfogalmazni, hogy "kedves britán szomszédunk, mind én, mind a párom remekül érezzük magunkat. a kutya is csodálatos egészségnek örvend, nem ég semmi, a gazdasági válság múlófélben, gyakorlatilag ez minden világok legjobbika. egyébként maradt pár eperpalánta, de ez nem aggaszt minket".

Piszke a Birtokról írta...

@lucia: 1. az ugye köztudott, hogy az a kanadai, aki tud kenuban dugni. Aki plafonról lógó kajakban/on tud, az vajon micsoda? (Birtok TV esetleges 18+os tehetségkutató programja...)
2. ezen még töprengek, túl messzire vezethet

GM írta...

Jaj végre, végre! Már hiányzott egy új post nagyon!

Unknown írta...

Nem kéne ilyenkor már a británnak valami déltengeri szigeten lennie?

Piszke a Birtokról írta...

@TK: ne is mondd, országokon és pénznemeken átívelô bürokratikus dráma is zajlik 'új útlevél' projektnéven, szopok vele annyit, mint a thai lányok...

Ildó írta...

Vegre uj poszt. Juhhheeee. Birom a britant! :-D

Muskátli Büfé írta...

Nah, ezzel sikerült elintézted, hogy többet a munkahelyemen nem merek ránézni az oldaladra! :D Annyira röhögtem (elnézést a kifejezés miatt), de valahogy vissza kellett fogni magam ... fúúú, tiszta ciki volt; de azért nagyon jó volt.
A kajak nem véletlenül egy óriás fapapucsa fejjel lefelé? Bocs :) :)

Messzenéző Minyon írta...

Piszkálta a csőröm, hogy Nálatok vajon leválasztódott-e már a fürdőszoba, vagy ebben még mindig rokon lelkek vagyunk? Azt hittem, valahol elsiklottam a tény felett, hogy már csak mi vagyunk elmaradva ezen a téren. Most megnyugodtam.

Névtelen írta...

jjaaaaajjj:DDDD Mekkorát röhögtem ezen megint:D Csókoltatom az egész bandát.

Unknown írta...

1. Örülj, hogy kajakozol, s nem mondjuk a Fa Nándor a havered! Azé' akkor nagyobb fürdőszoba kéne.
2. Kajakban dugni? Talán Törpillával.
3.Jó csicskáztatni egy britet?
4. Végre valami!
:-)

Gandalf írta...

Na, ez kajak, Piszke! Az Osztrákiában leledző fejjel lefelé álló ház jutott eszembe először, látván a fotód (http://www.mtv.co.hu/shows/extrem-mtv-cribs/photos/feje-tetejen-haz-03/?flipbook=haz-fejjel-lefele.
És amúgy meg készíthetnétek egy képet, amint (sapka, sál, kesztyűben) önfeledten vadvízi eveztek a ladikban emberrel... fejjel lefelé a fürdő plafonján... Na??

Gandalf írta...

Amúgy ösmered a kis sztorit, nem:
-Anya, kimegyek cseresznyét szedni!
-... Na... de hiszen tél van...
-Tudom, tudom sapka, sál, kesztyű. :D

Molnarka írta...

Mindenki tévét néz én meg próbálok visszafogottan hahotázni, de nem megy!!!!! Haláli!
Egyébként eszembe jutott, amikor az én két lábam gabajodott bele a létra két lábába és ez az élmény teljesen megzavart, nem tudtam hogyan tudnék ismét a saját két lábamra rátalálni... ha-ha-ha!!
.

Piszke a Birtokról írta...

@Kellemetlen Helyzetben Röhögők: elnézést mindenkitől, de mégse írhatom oda a poszt elejére, hogy "vigyázz, röhögni fogsz", mert mi van, ha mégse? :)
@Minyon: szerintem előbb fogunk mi vendégfürdőt építeni a spájz helyére, mint hogy itten elfalazás-elválasztás legyen.
@Gandalf: rohadtul remélem, hogy akkora csőtörés a világon nincs, ami vadvizet csinál a plafonra :D de ki tudja még, unalmas téli estéken milyen hülye fotók születhetnek majd (egy tál cseresznyével a plafonkajakban)