2018. december 1., szombat

1: Welcome!


Pont egy évet vártam rá, hogy ez a kép elkészülhessen.

Fontos tudnivaló rólam, hogy minden betű, ami a szemem elé kerül, egyből beleugrik az agyamba, akkor is, ha nem akartam elolvasni. Mikor tavaly ősszel a tengertől hazafelé a jobb perifériámon feltűnt ez a tábla, a bennem élő hobbinyelvész, fordító és nyelvtannáci egyszerre kapott szívrohamot és röhögőgörcsöt is, emiatt késlekedve tudtam csak fékezésre bírni a sofőrt, de bíztam benne, hogy a település túlfelén is meglesz a tábla testvére. Ez nagy hiba volt, mert se ott, se a szomszéd falvakban nem találkoztam vele újra, ráadásul a vadászat izgalmában a falucska nevét se jegyeztem meg.

Idén aztán odafele már időben rákészültem a környék figyelésére, de a gps megint tudott egy jobb utat (oké, tényleg, remek faházak voltak arrafelé), és hazafelé is lett pont annyi keringés, hogy már teljesen lemondtam róla, de végül mégis sikerült.

Untitled



És most, hogy már tudom a település nevét is, viaskodik bennem a meselakó és a nyelvtanár, hogy vajon jelezzem-e nekik a guglifordítóban rejlő buktatókat (és a felkiáltójel előtti szóközt meg se említeném), elrontva ezzel az amúgy bájos próbálkozásukat.  

4 megjegyzés:

konyvesszilvi írta...

El tudom képzelni ahogy tábla vadászatba vagy :)) Várom a masodik posztot :)) szep szombatot :)

Egérke írta...

google fordító I love you forewer <3
Most vettem meg a kolléganőmtől egy csokit: tejcsokoládé CSILLAG ÍZŰ töltelékkel XD XD XD
már alig várom, hogy kibontsam ebéd után!
Piszke, csillámpóni tusfürdőt találtál idén is? vennék én is de feleslegesen nem koptatom arra a lábam, tömegiszonyom van a bevásárlóközpontoktól.

Piszka a Birtokról írta...

@Egérke: nincs, már a láma/alpaka/lajhár a menô...

Egérke írta...

@Piszke: a fene :( ha látok valamit majd sikítok neked is! ;)