2018. december 14., péntek

13: Ezek birkák


Mindig is fennen hangoztattam, hogy a rackák okosak (birkamércével mindenképp), de az idei kicsik egy cseppet megingatták a hitemet.

Midőn vége lett az idei barilottónak, és rendesen ki is tavaszodott már annyira, hogy a fehér barik karámjában meggyérüljön a zöld, elkerítettünk nekik egy újabb területet legelgetésre. A feladat látszólag egyszerű: a kerítés mentén elbattyogsz (egyes szám második személy, mert ugye a barik ezt úgyis egytömbös csokorban csinálják) a sarokig, ahol van egy mágikus nyílás (lásd még: kapu), ezen átmész, és a kerítés túloldalán, a villanypásztoron belüli területen akad még több zöld. Ha jóllaktál, ugyanezen az ajtón visszajössz, oszt jóccakát. 

A gyakorlatban ezzel szemben a dolog úgy nézett ki, hogy a felnőttek átrongyoltak a kapun és teli pofával füveztek, mit sem zavartatva magukat attól, hogy a tétovább kicsik szívszaggatóan bégnek a meglehetősen átlátszó drótkerítés túloldalán. Volt, hogy némelyik törpe meg is állt a kapuban, de aztán alapos fontolgatás után mégis visszafordult ríni. Egy idő után a hat ott ragadt kicsi hordába szerveződött, de nem azért, hogy így bátran együtt átlendüljenek az ismeretlenbe, hanem hogy együttes erővel bégjenek. Miután megtörölgettem a röhögéstől könnyes szememet (van az a hülyeségfaktor, amikor a sajnálat fel sem merül), humán felvezetést produkáltam és áttereltem a bonsaibarikat a szüleikhez, majd dolgom jólvégeztével visszavonultam.



Mintegy fél órán át tartott a nyugalom, aztán újra veszett kisbaribégetés kezdődött. Mivel saját szememmel és csak egyedül láttam, simán letagadhatnám, de a hazug krónikást úgyis utolérik a sánta rókák, vagy mi, szóval arra értem fel, hogy az egyik kint rekedt kisbari a kerítésen keresztül próbál visszajutni az eredeti területre. Fejjel nekirohanva a vadhálónak, többször egymás után. Erőből. Kettő méterre balra a kaputól.
Tudnám még cifrázni a részleteket, de maradjunk csak annyiban, hogy még másnap is eljátszották ugyanezt a birkaságot, és körülbelül a negyedik naptól lett mindannyiuk számára közepesen tiszta a kapu funkciója.
Lehet, hogy a jövőre következő adagnak az első naptól gyakorlati oktatást fogok kapuból tartani…

1 megjegyzés:

konyvesszilvi írta...

na jóvan mindenki tévedt már el