A tegnapi vihar alatt rátok gondoltam, miközben a konyhában szedtem vödörbe a becsorgó vizet. Nálunk nem volt árvíz, de eszembe jutott vajon a kert milyen állapotban lehet nálatok. Ezek szerint az áradást a veteményesetek jól tűrte?
Néhány napja pedig, mikor én is spenótot szedtem, persze messze nem ilyen mennyiségben, azon morfondíroztam, miért is vetek spenótot, mikor nem is szeretjük. Egyszer-egyszer megesszük, de nem igazán csúszik. Ti mit készítetek belőle?
@Juhmeli: én spenótot bármikor, bármennyit. Főzeléknek (jó sok fokhagymával, tejjel és beletört krumplival, rántás nélkül), tésztához szósznak (szerecsendióval, sajtmártással), sós pitékbe (tejszínnel, tojással), szóval akárhogy :) Vihar: örülök, hogy nem lett nagyobb árvizetek. Itt azóta minden beígért vihar elmaradt szerencsére, a veteményes meg ember kreatív precizitásának köszönhetően tökéletesen megúszta a múltkori árvizet, a bakhátas és csigavonalas kialakítás (meg a lucernás szegély) teljesen megvédte, a paradicsom kapott egy kis iszappakolást, de annak meg kifejezetten jót tett. @Compot: na igen, este fél 12-kor én is boldog voltam, mikor eljutottunk erre a pontra :)
Ugyan a spenótot nem szeretem, de rengeteget vetettem, mert jó talajtakaró és majd jól belekapálom a földbe. Meg mustármagot is vetettem. Az is jó talajtakaró. Én így komposztálok, vagy ez nem az?
@Putrinka: lehet, hogy ez már a direkt-komposztálás? :) Hallottam egyébként máshol már ezt a spenótos ügyletet, hogy az elején csak azt vet, aztán hagyja ott rohadni, és végül ezek a spenótmaradékok szegélyezik/jelölik ki a valódi veteményt (nagyon tudománytalanul összefoglalva... ha érdekel, utánanézek, hol olvastam)
8 megjegyzés:
A tegnapi vihar alatt rátok gondoltam, miközben a konyhában szedtem vödörbe a becsorgó vizet. Nálunk nem volt árvíz, de eszembe jutott vajon a kert milyen állapotban lehet nálatok. Ezek szerint az áradást a veteményesetek jól tűrte?
Néhány napja pedig, mikor én is spenótot szedtem, persze messze nem ilyen mennyiségben, azon morfondíroztam, miért is vetek spenótot, mikor nem is szeretjük. Egyszer-egyszer megesszük, de nem igazán csúszik. Ti mit készítetek belőle?
Micsoda mennyei állapot! Ennél már csak az a szebb, mikor már a fagyasztóban van.
@Juhmeli: én spenótot bármikor, bármennyit. Főzeléknek (jó sok fokhagymával, tejjel és beletört krumplival, rántás nélkül), tésztához szósznak (szerecsendióval, sajtmártással), sós pitékbe (tejszínnel, tojással), szóval akárhogy :) Vihar: örülök, hogy nem lett nagyobb árvizetek. Itt azóta minden beígért vihar elmaradt szerencsére, a veteményes meg ember kreatív precizitásának köszönhetően tökéletesen megúszta a múltkori árvizet, a bakhátas és csigavonalas kialakítás (meg a lucernás szegély) teljesen megvédte, a paradicsom kapott egy kis iszappakolást, de annak meg kifejezetten jót tett.
@Compot: na igen, este fél 12-kor én is boldog voltam, mikor eljutottunk erre a pontra :)
Imádom a spenótot! Nem is értem, miért nem vetek már évek óta...
A cidert megjegyeztem!
hehe, ma pont spenótnap volt itten is, diós kéksajtos-fetás szósszal és füstölt sonkával töltött csirkemellel.
Na jó, nem füstölt, hanem pármai sonkával (aka prosciutto, ha puccosak akarunk lenni).
Ugyan a spenótot nem szeretem, de rengeteget vetettem, mert jó talajtakaró és majd jól belekapálom a földbe. Meg mustármagot is vetettem. Az is jó talajtakaró. Én így komposztálok, vagy ez nem az?
@Putrinka: lehet, hogy ez már a direkt-komposztálás? :) Hallottam egyébként máshol már ezt a spenótos ügyletet, hogy az elején csak azt vet, aztán hagyja ott rohadni, és végül ezek a spenótmaradékok szegélyezik/jelölik ki a valódi veteményt (nagyon tudománytalanul összefoglalva... ha érdekel, utánanézek, hol olvastam)
Megjegyzés küldése