2008. október 13., hétfő

Magyarázkodás

De igazán nem is.

Ahogy arra többen rávilágítottak, az általam csak úgy nagyjából megjelölt egy évnyi szünet bőven letelt. Az eltelt időszakban a Birtoklátogatás sem volt túl gyakori, a rengeteg miértre vonatkozó válaszokat hallgassuk el szemérmesen, mert nem tartoznak a tárgyhoz. Azt viszont be kell vallani, hogy Birtok hanyagolásában a Díva betegsége is közrejátszott. Persze az is lehet, hogy nem beteg, hanem már rég halott, de az ő gyógyítása eddig nem fért a listánk első tíz helyére. Simán előfordulhat, hogy csak valamelyik fogaskereke fáj, de ettől képtelen járni már több mint egy éve, konkrétan a mélygarázsból se bírjuk kihozni. Motorral időnként meglátogattuk magunkat, de nem sűrűn, mert kutyát például igen nehéz szállítani motoron, még nehezebb mint motoros fűkaszát és almát, ez utóbbiakról majd beszámolok, mert ez utóbbiakat legalább megpróbáltuk.

A Birtokon az állapotok madárcsirip és dzsunga tekintetében változatlanok, illetve burjánzóak. A zöld háztartás fogalmát újra kellett értelmeznünk, amikor azt láttuk, hogy a leendő fürdő közepén, a házon belül nő az akácbozót, abból a gyökérből, ami a szomszédból kúszik át az épület alatt. A plafon is egyre több helyen lukad, de ez jelentősen nem ront az eddigi komfortfokozaton.

Az eddig művelt, idénre már parlagon hagyott földet vadcirok nőtte be. Namost minden vonatkozó guglitalálat csak olyan szövegkörnyezetben említi a vadcirkot, hogy pusztítani kell vegyszerrel, bűbájjal, vagy ahogy csak tetszik, nekünk viszont ránézésre gyanús, hogy erősen hasonlít az úgynevezett energiafűre, amivel kapcsolatban már gondolkodtunk nem keveset, mint leendő fűtési megoldáson. Szóval vadcirok-kísérletek még előttünk állnak, egyelőre nem tervezzük kiebrudalni. Gondolatkísérletekben és légvárépítésben viszont továbbra is jók vagyunk, úgyhogy lesz nemsoká még néhány beszámoló.

Nincsenek megjegyzések: