2010. november 25., csütörtök

Por favor

Megtörtént az áttörés, lett egy huszonpár négyzetméteres konyha-nappalink. Most még kis plafoncsiszolás jön, Szabadságszobor-pózban.

Származási hely: Birtokos eset


(a képen látható fatörzsek nagyon mesebelivé teszik az aktuális látványt, de nem állandó darabok, csak tartják a födémet, amíg be nem kerül a három óriásgerenda)

Származási hely: Birtokos eset


Mert kiderült, hogy a deszkafödém nem annyira szuvas, mint amilyennek kinéz, hanem világos fosbarna festékkel festették le valamikor az ősrobbanás idején. A próbacsiszolás ezzel együtt nem volt túl biztató, az eltelt évtizedekben meglehetősen rászervesült a fára a festék, a pattogzó-hámló részek is stabilan tartják magukat. Menni kellett tehát durva csiszolóvásznat venni.
Közben a pénzkereső munkaállomás (laptopok, telefonok és fényképezőgép) megóvása érdekében már régóta kerestünk sűrített levegős tisztítóspray-t, de eddig nem sikerült, ám tegnap a közeli kisváros festékboltjában ott figyelt a polcon. Fájt a ráírt 2800 forint, de ha egyszer muszáj? Nos, a kasszában álló fiatalember még nálunk is jobban elcsodálkozott, nagyon óvatosan bánt az értékes darabbal, majd mikor rájött, hogy valójában színtiszta levegőt vásárolunk ennyiért, közölte, hogy ezek után nincs pofája kiszámlázni a smirglipapírokat is. Szép vidéki dolgok ezek, szeretem.

4 megjegyzés:

tms írta...

1. a faoszlopokat - legalább egyet - valahogy bent hagynék
2. smirglis sztori döbbenetes
3. legfúvást lehet csinálni vékony szívószállal is
4. hajrá!

Zomberlacika írta...

A fatörzsekhez ragaszkodnék...;)

Piszke a Birtokról írta...

tetszene nekem is, már ki is találtuk, hogy praktikusan rá lehetne aggatni bögrét, konyharuhát, vadásztőrt, számszeríjat, csak meglehetőst kényelmetlen lenne főzés közben folyton kerülgetni. Különben is a szomszédé :D

Messzenéző Minyon írta...

Hát eljött, amitől már régóta félünk: már a levegőt is pénzért adják (és milyen drága pénzért!!) :D