2011. május 18., szerda

Akácszörpös

Szubjektív típusú kérdést teszek fel, és előre szólok, nem biztos, hogy megfogadom a tanácsokat, de érdekelne, hogy van-e akkora durranás az akácszörp (mondjuk a bodzához képest), hogy érdemes legyen megpróbálkozni vele, és ha igen, muszáj-e bele akácmézet is tenni? Akácból nincs hiány. Előre is köszi.

10 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Én már ittam akácszörpöt (nem saját eltevés), hát nem dobtam magam hanyatt tőle. Szerintem a bodzaszörp sokkal ízesebb.

Mézeskalács írta...

Én akáclekvárt készítettem tavaly, és nekem nagyon nem érte meg a fáradságot. Rengeteg melóval járt a virágok leszirmozása. Bár fogalmam sincs az akácszörp, hogyan készül, de a lekvár íze engem nem ejtett rabul.

Piszke a Birtokról írta...

Egyelőre igazoljátok az előítéletemet :)

Anikó írta...

Nekem az akácszörp leginkább az elcseszett rózsaszirupra emlékeztető valami volt, persze, lehet, hogy csak rossz helyen próbáltam.
Egy viszonylag gyors és hatékony felhasználása az akácvirágnak: Leszedni a fürtöt, megmosni, palacsintatésztába mártani, kisütni. Na, az finom... :)

Piszke a Birtokról írta...

@Anikó: ezzel megadtad a kegyelemdöfést a projektnek, háromszor ettem rózsafagyit/rózsasütit Németországban: először, utoljára és soha többet

csakBea írta...

"először, utoljára, és soha többet" -ez nagyon tetszett :)
Ne haragudj, még egy utolsó kérdést feltennék a wifizésről, átugornál hozzám? Igérem ez az utolsó, és köszönöm :)

Akác :) írta...

Próbáld meg ezt:
http://halmosmonika.hu/ehetovirag/receptek/a.htm

Piszke a Birtokról írta...

Köszi, az ilyen bundás-palacsintatésztás-olajban sült dolgokért nem vagyok oda, de a rebarbarás puding nagyon jól hangzik, el is teszem jövőre - addigra elvileg lesz rebarbarám is

Nyözö írta...

Érdekes mi a bodzát szoktuk palacsintába sütni -- tényleg finom! Csináltunk akácszörpöt is idén, de ízek és ízlés dolgában amúgy sem lehet okosnak lenni, ami az egyiknek ízlik az a másiknak nem. Meg kell kóstolni. Nekem speciel az idei adagból a bodza-akác vegyesfőzet is ízlett, és bodzából, orgonából, fenyőből is többféle receptet csináltunk meg -- aztán majd kialakul melyiket szereti a család a legjobban... :)

Névtelen írta...

Egyértelműen a bodzaszörp!
Üdv:Motoroscsaj!