2014. február 20., csütörtök

Napi jóságok

Top 3

Postán érkezett meglepetés

Gidalátogatás

A macskán meg bármikor lehet röhögni

És még a Nap is süt.

16 megjegyzés:

Kavics írta...

Nagyon édes a barika, a macsek pedig szintúgy. Tökéletes hasonmása a mi Jani macskánknak...:-)

Dominika írta...

Jó képek!
Piszke, ez a ti macskátok mennyire hullajtja a szőrét? Hogy takarítod?

Piszke a Birtokról írta...

@Dominika: csak kiporolom a jószágot időnként, mert a porszívózást nem bírja :D őszintén szólva nem tudom a hullajtási rátáját, mert kinti-benti macska, és Főkutya szőrmennyisége meg az egyéb por/sár/hamu mellett egyébként is oly mindegy. Általában partvis és felmosás, különleges esetekben porszívó (de arra nagyon rá kell készülnöm lelkileg).

@kavics: és Janinak hány szeme van? (ööö, a kisbari meg amúgy kicsi kecskegida, de amíg ugyanarról beszélünk, felőlem bárki bárminek hívhat bármit :))

Dominika írta...

:D, ok, jogos, latom mar, mit irtam...
Van egy macsek, ami hozzank kerulhetne, de en nagyon vacillalok, emellett meg neha allergias is vagyok a szorukre, a csalad viszont nagyon lelkes.

Piszke a Birtokról írta...

@Dominika: sejtettem egy ideje a macskás beszólásokból :)
én korábban sosem voltam macska fan, de mióta van, az összes macskahülyeségével együtt nagyon bírom, rém szórakoztató, gyerekek mellé pedig mindig kell állat, kérdezz csak meg erről bármilyen gyereket :) sima házimacs szerintem extrémen nem szőröz, de nem vagyok szakértő. allergiáról pedig megvan a magam (saját kemény tapasztalatokon alapuló, tehát nagypofájú) véleménye: úgy elmúlik, mint a huzat, ha úgy döntesz ;)

piir írta...

Nem mintha reklám, de ha benti a cica, akkor jogos a szőrös kérdés és a Furminátor el is intézi a szőrhullajtást állítólag. Én mindig drágálltam, de mások esküsznek rá. A mi házi cicánk eléggé hullajtott. Már nincs meg sajnos.

Piszke a Birtokról írta...

@piir: ráguglizás nélkül ezt a furminátort valami borotvás robotnak képzelem, ami ráront a macskára, lézerrel epilálja a maradék bolyhokat is, és ezzel el is intézte a szôrhullajtást :D (tökhülye vagyok hozzá, de a macskán lévô bunda nem okoz allergiát, csak a macskáról leesett?)

piir írta...

@Piszke: azt mondják rá, hogy enyhíti az allergiát, akinek nem durva, talán ki sem jön. Lakásban valószínűleg úgyis muszáj kefélni a cica szőrét, főleg tavasszal és ősszel, de ha ezzel csinálja a gazdi, akkor elvileg nem lesz minden szőrös a macsek után, gondolom ezért nem jön ki az allergia talán, de annyira azért nem értek hozzá :) Persze nem szabad túlzásba vinni, mert akkor abból nyúzás lesz...

Kavics írta...

Piszke, akartam írni gida :-) nem bari...:-)
Janinkak két szeme volt (már nem él) hmm...miért ez olyan ritkaság a macskáknál?...:-)
Vagy lemaradtam valamiről...? Azért kérdezek furcsa dolgokat? :-)

Piszke a Birtokról írta...

@kavics: nem ritkaság :) Kalózmacs viszont nullkilométeres kora óta 1 szemmel veszedelem, de jól tudja fotóztatni magát, hogy ne látsszon. Csak azért kérdeztem, hogy ebben is hasonlítanak-e

Medora írta...

Ez a kesztyű..ez IGEN!!! A macskáknak nagy rajongója vagyok. A gida meg szimplán csak édes! A tietek?

Piszke a Birtokról írta...

@Medora: kesztyût Hobbikertésztôl kaptam, de mondtam, hogy muszáj lesz védelemnek gumikesztyût húznom rá :) Kisgidánál csak vendégségben voltunk, de a saját rackababákat várjuk már nagyon

Gandalf írta...

Kalózmacs még nem támadta le a kesztyűt? :D

Unknown írta...

A napi jóságok közé bátran be lehet tenni a kökényzseléteket. Desszertnek a gida mellé.
Rántott kesztyű, macskapörkölt, Gidagerinc.
Bocs, de én most kajabűvöletben leledzem, mindent megennék, amit meglátok.

Piszke a Birtokról írta...

@MD: diétás delíriumod degradálja a dicsszavakat :P.
@Gandalf: á, fonalgombolyagra sem ugrik

Sopeka írta...

Jó ide benézni, mindig kisimul picit a lelkem:) Kérem szépen, még egy egy ilyen mutatós kesztyűm is van, és igen, a szívem szakadt meg, amikor befogtam és koszos lett.