2011. február 9., szerda

Megint költöztünk

Most már értem, mi is az a tisztaszoba, pedig közben már azt is elfelejtettem, milyen egy Tiszta Szoba.

Megsaccolni sem merem, hogy hányszor költözködtünk a házon belül, mióta itt lakunk. Az aktuális építkezési munkák függvényében modern menekültekként mindig odébb motyóztunk a legszükségesebb dolgainkkal (számítógépek, kábelkilométerek és matracok) az épp legkevésbé mocskos és poros szabad területre. A leghosszabb ideig, egészen mostanáig az utcafronti, felhúzhatatlan redőnyű szobában laktunk, három vadonatúj ajtóra fektetve a szivacsokat és magunkat, ezúttal minden egyebünket is bezsúfolva a húsz négyzetméterre.
Mivel Pesten négysávos, villamosos út mellett éltünk vagy öt évig, az egy kicsit se zavart minket, hogy az utcai fekvés miatt hajnal 5-6 tájban a vastag csöndet felváltotta a traktorok, a buszra várók és a busz hangja. Attól sem aludtunk rosszabbul, hogy három év után megjavították a templomban a harangot, ami így pont karácsony óta már reggel hatkor rázendít, bár a végtelen türelmű Főkutya erre a frekvenciára mindig is érzékeny volt, úgyhogy ha a harangszóra nem is, a fülünk mellett bánatosan vúzó kutyára néha megébredtünk. Összességében tehát nem volt ez egy elviselhetetlen állapot, mégis eléggé vártuk már, hogy a hátsó szobában elkészüljön a padló.
Így érezhetnek a matrózok, mikor hosszú hónapok tengerjárása után végre szilárd földet ér a lábuk. Nyolc hónap után végre van egy helyiség, ahol lehet mezítláb járni, ahol lehet földre ülni. Ágy még nincs, de már nem ajtókon alszunk, Főkutya és a macs pedig már majdnem megtanulták, hogy ebbe az egy házrészbe nem jöhetnek be (ha zárható lenne a szoba, nyilván egyértelműbb lenne nekik a helyzet, de ahogy az előzményekből is kiderül, mi vízszintesen használjuk az ajtókat).
A barátaink egyelőre még vitáznak azon, hogy a videóhívások során látható képek alapján mi most önkényes lakásfoglalók vagyunk valami térképről lecsúszott helyen, vagy afgán gerillák fogságába estünk egy szanaszét lőtt pincében, de ez csak azért van, mert nem képesek értelmezni a vakolatfoltokat és mert emberem nem sűrűn borotválkozik. Illusztráció erről (mármint nem a bundás arcúról, hanem a golyónyomos szobáról) majd tavasszal, amikor már kimeszeltünk, lesz egy egész sorozat az ősállapotoktól a komfortzónáig. Ugyanitt 3 sosem használt, alig kifeküdt beltéri ajtó eladó.*

* van errefelé is „Helyi hirdető” típusú, 4 oldalas heti szórólap, és tényleg pont ugyanilyen logikával összeillesztett hirdetések vannak benne, „Ami 20 szóba belefér” jeligére. Kedvenc olvasmányom.

7 megjegyzés:

Hápika írta...

Látom már sorsomat............
-Helló, mikor érsz rá? kéne egy kis villanyt szerelni!!

:)
H

Piszke a Birtokról írta...

Hol, hol, hát hol érzékeltettem én ilyesmit????? :D De mondjuk egy csirkepaprikásra jöhetnél már

Névtelen írta...

Ez igen: többszáz %-os konfortfokozat javulás!
A meszelésnek mi akadálya van? Vagy valami különlegeset akartok? (A mész/festék ilyenkor is megszárad, csak fűteni kell + szellőztetni.)
Találtam egy csomó butor ötletet: tervek + munkafolyamat http://ana-white.com/ (Csak a mértékegységeket kell átváltani!)
Laci

Piszke a Birtokról írta...

A meszelésnek mi vagyunk az akadálya :)ha már nekiállunk, egyben akarjuk a fürdőt, konyhát és szobát, egyébként semmi extrát nem tervezünk. Közben pedig sürgősebb, hogy a konyha végre végleges(szerű) formát öltsön.
emberem ennek a linknek nagyon fog örülni, köszi!

gabesz írta...

Nekünk sajnos Helyi Hirdetönk nincs, bár nagyon vevö lennék rá. Talán el tudnám sózni azt a három régi, alvásra nem használt ajtónkat, amiknek a nyílásait eltüntette a folyamatosan alkoholos kondicionálás alatt álló kömüves. (elözö tulaj alatt)
A lábunk alatti lambéria miatt még mindig sirok. Idö kell megemészteni....
Szerencsések vagytok, hogy idöben felismertétek a rátok leselkedö veszélyeket padló ügyben.
Viszont, ( csak optimistáknak! ) mindjárt itt a tavasz.....

Anyinyóka írta...

Kedves Piszke,

múlt héten találtam a blogodra, igyekszem olvasni, amikor tudom.
Bár így pár év távlatában gondolkodtam feltegyem-e a kérdést, de egy próbát megér. Megvannak még azok a bizonyos ajtók?
Nekem nagy szükségem lenne 2-3 régimódi ajtóra, mert hasonló cipőben járok, mint ti 2011 környékén.

Köszi

Piszke a Birtokról írta...

@Anyinyóka: küldtem mailt és fotót!