2011. március 24., csütörtök

Nemzetközi cserekereskedelem

Tanulmány a szószok és pingvinek kedély- és elmeállapotra gyakorolt hatásáról.

Az egész azzal kezdődött, hogy bár a britán szomszéd nagyjából évtizedek óta nem tette be a lábát szülőhazájába, az ízlelőbimbói egy részének mégis gyakran honvágya van. Még mindig Ázsiában dekkolva megüzente, hogy amikor a ködös szigeten járok, ugyan hozzak már neki hat HP-szószt meg ugyanennyi mentaszószt, azzal ellesz egy darabig. A pénztáros kisasszony a M&S-ben meg is kérdezte, hogy ennyire rajongok a HP-ért? Mondtam, hogy én nagyon nem, de a brit szomszédom eléggé, és ezzel jól össze is zavartam a hölgyet az adott kontextusban.
Mike nagyon megörvendett a pakk hírére, 5-6 hónap tengeri állatos diéta után lassan ölni tudna egy tisztességes szalonnás tojásért is, szóval várható, hogy amint hazaérkezik, egy egész birkával és egy köbméter steakhússal kezdi a bevásárlást. SzembeGyuriék vadonatúj, kb. 25 kilós bébimalackái kapcsán is csak annyi volt a hozzáfűznivalója, hogy egy ilyet egyedül is meg tud enni…
Közben persze ő is küldözget nekünk fotókat, az egyik épp egy helyi méteráruboltban készült, én pedig, micsoda véletlen, az ázsiai lenge kelmékkel állok olyan szenvedélyes viszonyban, mint ő a báránysülttel. Kértem hát, hogy ha nem gond, vegyen nekem ezekből pár méternyit, a minta nem számít. És az ezt követő levélváltás győzött meg arról végleg, hogy a jó británnak ideje hazatérnie, mert kezdenek az agyára menni a trópusok. Szép cirkalmasan beszámolt róla, hogy micsoda gyönyörűket látott, de szerinte az a legjobb köztük, amelyiken van pár csíknyi pingvinminta is, amit kifejezetten azért szőttek bele, hogy hűtsön a nagy melegben. Na most én elképzeltem hozzá a hülye fejét is, ahogy ezt mondja, és azóta is napjában többször spontán röhögésbe fulladok, amikor eszembe jut a pingvincsíkos, hőszabályozós textil.
Emberem meg simán csak azon röhög, hogy kapok egy csomag könnyű kis anyagot Thaiföldről.

6 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

És végül a pingvin mintás kelmét is megkapod?:)

Mézeskalács írta...

Ha igen, kérlek mindenképpen mutasd meg nekünk!

Messzenéző Minyon írta...

Pingvinmintás thaiföldi kelme??? Nnna!

Piszke a Birtokról írta...

Legkésőbb másfél hét múlva kiderül, mit sikerült vennie :) de ha én is pingvineket fogok látni rajta, akkor tényleg nagyon jó az anyag :D

csakBea írta...

Mi az a HP szósz? Nekem a HP-ről csak Harry Potter jut eszembe :)

Piszke a Birtokról írta...

@Beatrice: általában nekem is a varázslógyerek ugrik be róla :) a HP klasszikus angol barnaszósz, kolbászokhoz, steakhez, de angolok képesek bármihez enni, szerintem simán fura, bár van olyan rossz kaja, amin jelentősen javít ;)
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01318/hp-sauce_1318716c.jpg