2011. július 12., kedd

Rozsdás körkép

Patinás vaskerék csíkos macskakarikával, a körtefa és a kerekes kút környékén

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy művész veszett el a kép készitőjében! Melyikőtök csinálta? Laci

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: a fotózás az én dolgom, ember inkább csak dokumentációs okokból szokott képeket csinálni

Nyözö írta...

Azt a duotone színvilágát nekije. :) Már csak egy rozsdafarkú kellene a kerékre, ott a jobb felső harmadpont felé. :) Vagy lehet van is ilyen rajta, csak a bal alsó harmadon, azaz már megette a macska?

Szép szerdát: Nyözö

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö: ne is mondd, a békés csendélettel masszív ellentmondásban mostanában túlzásba viszi a vadállatkodást. tegnap csak kolbászt lopott, de tegnapelőtt egy gyönyörű kismadarat hozott haza zsákmányként:( és ilyenkor tiszta skizó módon egyszerre vagyok rá büszke, miközben szeretném ha vérengzésmentes macska lenne

Unknown írta...

A vadászösztön leküzdhetetlen. A puli kutyám 2 éve novemberben egy néma kacsával állított haza, és tök büszkén ült vele a bejárati ajtó előtt, hogy ő mit fogott. Mi meg nem győztünk ütvefúrót keresni, hogy a kőkemény földbe elrejtsük a "zsákmányt"

Nyözö írta...

Hát az élővilág már csak ilyen... :) Ha egeret evett volna (nem a számítógépét) akkor meg örülnétek? A macsekoknak ez az élete, nem lehet vegetáriánus kosztra nevelni őket... Erőszakkal, ketrecbe zárva, stb. persze lehetne, de kérdés megéri-e holmi általunk kitalált idea mentén megszabni az életüket?

Ha meg teszem azt lesz egy vegamacskátok, akkor máris tüntethetnek a szójavédő egyesületek a birtok előtt? Vagy beoltjuk klorofillal és fotoszintetizáljon a szegény dög? Ha a macska is zöld lenne, ez a kép is monokrómabb lenne, és borulna a kompozíciós alapelved. A rozsdás-színes kerék elborítaná a képet ha a macsek zöldben pompázna. És megtalálni is nehezebb lenne kint a kertben.
Áh, jó ez így akkor is, ha néha a Macs' elkap egy-egy ügyetlenebb kismadarat, akkor is. Ne szóljunk bele totálisan a természetbe....

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö&BeHAPPY: dehogy akarom én vegává nevelni a macsekot :D És tényleg nagyon büszke vagyok rá, hogy egy szemmel is milyen tehetséges vadász. De ettől még sajnálom az egeret, meg a madarat, meg minden más zsákmányállatot is, én már csak ilyen hülye vagyok.