2013. június 25., kedd

Tíznek örülök

Biztos többnek is, csak elfeküdtem az agyam.

Igazán semmi nem rossz, de annyira szétcsúsztam az elmúlt hetekben, hogy még mindig nem vakartam össze belőle magam, és ilyenkor a jót is csak akkor tudom élvezni, ha sok alvás szerepel benne. Sokkal egyszerűbb úgy írni minderről, ha valaki keretet ad hozzá (amit aztán persze szétfeszegetek, és játékon kívül játszom, de végül is rólam beszélünk). Tessék, idei júniusi örömtoplista.

1. Borzasztóan örülök, hogy mégsem lett 300 liter bodzaszörp, mert így csak 60 liter forrásnak indulása miatt bánkódhatok, és még tanulságot is leszűrhetek az erjedő habbal együtt, miszerint tartósítószer helyett nem elég a cukor és a citromsav.

2. Veszettül hálás vagyok mindazoknak, akik az elmúlt napokban nem telefonáltak pont akkor, mikor végre tudtam aludni egy keveset.

3. A hajnalkafalon még csak térdig ér a levélzet, de az első lila virág ma kinyílt.

4. A vészhelyzeti flexelés következtében már csak egy irányban púposkodik a konyhában a laminált, ami nyilván azért kezdett tektonikus mozgásokba, mert a melegben/párában megduzzadt határoló vályogfalak összenyomták (csakis ez okozhatta, minden más eshetőség kizárva, punktum).

5. Melegben bármiféle tavakon kajakozni sokkal jobb, mint bármi más, aminek nincs köze tavakhoz és kajakokhoz. Nekem szerencsére tavakhoz és kajakokhoz is van közeli közöm.

6. A meggyszedéshez mára végül mégsem kellett sapkát és kesztyűt vennem, mert 15 fokot még hősiesen kibírok nélkülük, cserébe egészen egyedi bőrszínt kapott a kezem a zölddiós sárgászöldesfekete és a horroros meggyvörös keverékétől.

7. Láttam végre, hogyan születik a kisbála.

Indulnak a bálabálba

8. Jó sok vendég jött-ment, és jó, hogy jöttek-mentek, nem csak azért, mert a kettő között itt voltak, hanem mert miattuk végre relatív rend lett a vendégszobában és a verandán.

9. Emészthető hosszúságúra zsugorodott a todolistám (ennek kompenzálásaként írom most ezt a listát, egyértelműen függő lehetek), ami akkor is jó, ha csak pillanatnyi állapot.

10. Függőágyban heverészve, egy pohár borral a kezemben bámultam a meleg estén a majdnemteliholdat, messzi villámok csinálták hozzá a tűzijátékot, és én már majdnem felsóhajtottam, hogy mekkora jóság lenne már, ha ez így az enyém lenne, és bármikor csinálhatnám – és akkor rádöbbentem, hogy az enyém, és bármikor csinálhatom. Na ez volt mind közül a legjobb.

23 megjegyzés:

Hobbikertész írta...

A hobbithajnalka-fal kitakarja már a macskát? :)))
De honnan volt hobbittraktor? :D

Piszke a Birtokról írta...

@Hobbikertész: képzeld, van fekvefutó hajnalkám is, nemtom hogy keveredett a kert közepére, ahol sehová nem tud felkúszni. De már az is takarja a macskát.

Hobbikertész írta...

Fekvefutó. :)))
És olyat tud, hogy fekve térdkiugró? Mert olyat meg én tudok. :))) a hajnalkára nem jellemző a térd, ugye? :D
Amúgy meg fel a fejjel, lehetne rosszabb is.
A függőágyat pedig nagyon irigylem ám! Bérelni lehet? :D

Piszke a Birtokról írta...

@Hobbikertész: folyamatosan fenn a fejem (kivéve ha leborul az álmosságtól :P)
Függőágybérlés bármikor, direkt növesztünk függőágytartó fákat is, legyen függőágykemping :)

kalimpa írta...

istenem de elmennék hozzád egy kicsit. kapálnék (tudom, hogy nem semmi meló!) fát nevelnék tejet innék és pipáznék! :)
Honnan vetted a bátorságot mindehhez? Hüm?

Piszke a Birtokról írta...

@kalimpa: a bátorságot nagyon könnyű összekeverni a sikkes elmebajjal ;) Egyszerűbben: engem mindig vonz a járatlan út. Hát így. (kapálnivaló nincs, de azért akad más meló, ha erre jársz :D)

Andicsek írta...

Az összes írásodat szeretem! De ezt a bejegyzés mostanában a legjobban:)

Susula írta...

A messzi villámos,, alig hallható égzengéses este, az tényleg csuda volt. Mi is tátott szájjal néztük a váratlan tűzijátékot - sajnos sültgalamb nem repült.

Messzenéző Minyon írta...

Nagyon kíváncsian vártam ezt a Piszke módján bejegyzést és nem csalódtam! A pntjaid közül kettő vitte a pálmát: leginkább természetesen az utolsó, a 2. pont pedig azért, mert nagyon büszke vagyok magamra, amiért én sem hívtalak föl akkor. Igaz, hogy máskor sem.

Piszke a Birtokról írta...

@Andicsek: van különösebb oka?
@Susula: országos lehetett ;)
@MM: hidd el, hogy nyugodtan lehetsz büszke magadra miatta :)

Messzenéző Minyon írta...

Sajnos, ez a teliholdas, tűzijátékos dolog nem volt országos. Nálunk nem villámlott, viszont a vastag felhőktől nem is lehetett látni a Holdat.

Garhof írta...

Hagymakrémleves főzéséhez csak ajánlani tudom a bodzabort. Mi 3 éve jártunk így véletlenül, azóta viszont minden évben kötelezően megerjesztünk pár palackkal, mert ezerszer jobb ízt ad a levesnek, mint a sima fehérbor.

Piszke a Birtokról írta...

@Garhof: hm, köszi, ezt a tippet megjegyzem, hagymaleves sok fogy nálunk. Egy üveg bodzát most rendesen forralok kísérletileg (fermentálószelep meg minden), meglátjuk, több családtagom is azzal biztat, hogy a felforrt bodzaszörp szódával még jobb, mint a sima

Unknown írta...

Az utolsó pontban már fölcsillan a remény, hogy a birtok előbb-utóbb rálép a leegyszerűsödés útjára, és a benne lakók megvilágosodnak. Buddha legyen velük és a mi lelkünkkel! :-)

Piszke a Birtokról írta...

@Marian Dénes: mondtam már hétvégén, hogy a függőágy a zen-sarok (és közvetlen mellette van a dimenziókapu is, de pssszt)

Szerafina írta...

a parketta nálunk is púpos. szerencsére még ráfoghatjuk a szakikra, hogy rosszul rakták le, és a jövő héten meg is igazítják

a hajnalkáknál normális ez a hossz ilyenkor? én tűzbabot ültettem egy helyre, de nem igazán tűnik úgy, hogy futni szeretne.

Piszke a Birtokról írta...

@Szerafina: tavaly július elsején már csúcstámadás volt, de idén nagyjából egy hónappal később vetettem a magokat, ahhoz képest szerintem király
http://birtokoseset.blogspot.hu/2012/07/vasarnapi-hajnal.html
a futóbab... hát, asszem abban nem én vagyok az illetékes, mint az köztudott :D
(nálunk a borsó ultragáz, és az uborka is gyengébb, mint tavaly)

Unknown írta...

Mindig levesz a lábamról az, ha mindenféle városon élő, ottan szocializálódott lények, kaszálnak, kapálnak, ültetnek, gyomlálnak, s mindezeket még meg is vitatják. Mikor jön el azon idő, amikor a falusi zsírparaszt Ormos Máriát elemezve szenderedik el, s hajtja fejét a frissen húzott ágyneműre?
A kérdés persze, költői.

Piszke a Birtokról írta...

@Marian Dénes: én közepesen magas irodalom érintőleges ismeretével is beérném. Megjegyzem, ismerek olyan helyit, aki nem átall egyik kezében szakkönyvet tartva a másikkal gyümölcsfát metszeni. Most pedig hangoskönyvvel a fülemen elmegyek meggyet szedni.

Szerafina írta...

Na a borsó nekünk is, gondolom, ki is szedem a jövő héten, és vetek a helyére céklát, annak itt az ideje.

Én azt hiszem, úgy fogok kertezni, hogy minden héten kiguglizom, mi aktuális éppen, nehogy valami elmaradjon.

Piszke a Birtokról írta...

@Szerafina: szerintem úgy szétcsúsztak az évszakok, hogy lassan bárminek bmikor ideje van

kalimpa írta...

Piszke! Genetikailag vagyok elmebajos én is.. azt hiszem, ebben a családban egyedül. Mennék, mit mennék repülnék..:)

Piszke a Birtokról írta...

@kalimpa: ó, szegény, nagyon magányos lehetsz így... Nálunk szerencsére mindenki elmeroggyant, persze nem tagadjuk ki a normálisakat se, általában maguktól távoznak