2013. július 18., csütörtök

A magas viselkedésről

Többek között.

Az imént megmértem magam az ajtófélfánál, ellenőrizni, hogy hülyülök-e.
Már az egyik pesti szomszéd is spontán úgy jellemzett pár éve, hogy „magas szőke lány”, múltkor meg egy velem épp egymagas illető is engem kért meg, hogy nyúljak fel a polcra. Tegnap pedig egy hullazsákos csalánkézbesítés, ecsetcsencselés és vészhelyzeti fűkaszálás között (ennek teljes története oly összetett és bonyolult és sokszereplős, hogy a résztvevők maguk sem értik teljesen, hogyan fajulhattak idáig a dolgok, de volt benne sok előreláthatatlanul összeverődött blogger, grafikus és ezek változatos kombinációi, egy vadonatúj fél fűkasza, valamint emberem, aki lassan olyan lesz, mint a bicycle repair man, csak fűkaszával, és zölddiózás helyett első hívásra szívesebben szuperhősködött inkább, megfosztva minket attól az élménytől, hogy a félkaszás grafikus egy késhegynyi sarlóval idétlenkedjen az ezer négyzetméteren a következő 10 órában, csillagfénynél) egy istállóraktárban a tettestársaim közösen állították, hogy én vagyok a legmagasabb, tehát elérhetem késsel a plafongerendát, mert ők csak 164.
Én eddig 163-nak tudtam magam, és állítottam is, hogy annyi vagyok, így megegyeztük, hogy biztos azért lehet, mert 175-ösen viselkedem. De ennyi előzmény után nem hagyott nyugodni a kérdés, szóval megmértem. Kiderült: se nem növök, se nem hülyülök. Már csak a magas viselkedés tudatos irányítását kéne megtanulni, hátha jól jönne egyszer 185-nek látszani.

Egy lassan ex és egy leendő hajnal
A Birtokon mindeközben rendben mennek a dolgok. Egy hét rápihenés után már nem kapok kiütést a meggy látványától, a véletlen lekvárfőzés többszöri előfordulásának köszönhetően telnek a kamrapolcok, ember hősiesen küzd a hatvan kiló zölddió bedunsztolásával, szaporodik az uborka, mosódnak a barikabátok, szárad a körömvirág, nő a fű, üvöltenek a madarak, kúsznak a hajnalkák, és az előrejelzések szerint hétvégén vendégséges csúcsforgalom várható. Szokásos nyári ügymenet.
Száradás előtt

15 megjegyzés:

Juhmeli írta...

Ó! Majd jövök hozzád továbbképzésre. Engem mindig lekicsiznek, pedig szerintem közepes méretű kertész vagyok (162-es). Jó hétvégét!

Piszke a Birtokról írta...

@Juhmeli: egyre azon töprengek, van-e arra kifejezés, hogy másoknak zavaros az én testképem. Érted, na.

Juhmeli írta...

Értem én! Az is lehet, hogy a tudatalattink sugároz valótlan adást. Mindig röhögök, mikor valamelyik móki elordítja magát: -Kisanyuuuuuuuuuu!

Piszke a Birtokról írta...

@Juhmeli: kisanyu :DD (ezerszer jobb, mint a kisanyám)

csakBea írta...

Nekem is megtaníthatnád, hogyan kell magasan viselkedni,vagy legalább átlag testmagasságúan, mert az én 154 centimet mindenki kicsinek látja, finoman fogalmazva. (nem finoman pedig mininek, törpének, ketté fűrészelt óriásnak, vagy : "talaj menti fagy van, Beának fázik a füle" méretűnek)

Piszke a Birtokról írta...

@csakBea: na jó, 154 mellett még én is magasnak érezném magam :)Amint rájövök a titokra, tartok ebből is workshopokat, na?

lucia írta...

ez most döbbenetes számomra, mert én is meghökkentem, hogy milyen magas vagy, és most csináltam ellenőrző mérést is, és én mezítláb 161 (direkt vízszintezővel, humán segéderővel), ott meg magassarkúban voltam, és mégis fölém tornyosultál, szóval ebben van valami mágia.

Piszke a Birtokról írta...

@lucia: az a mázli, hogy a nadrágjaim nem látnak magasabbnak, mint amekkora vagyok, a többi már csak valami aurába épített optikai torzító lehet. Majd szóljatok, ha elkezdtek vörös göndör hajúnak látni (bár őszintén szólva én azt is csak másoktól tudom, hogy rövid a hajam, szerintem nem, de ez kevéssé mérhető)

lucia írta...

hát sajnos szerintem is inkább rövid a hajad, mint nem, viszont tök szépen le vagy barnulva, tök jó a tartásod, tök jó az alakod, és szóval ha pasi lennék, simán írnék hozzád szonetteket, vagy valami :)

Juhmeli írta...

Én meg másoktól hallom, hogy nagyhajú is vagyok. Szerintem meg nem.:)
A workshopra jelentkezem, szólj ha indul. Vagy a babtábor.

Piszke a Birtokról írta...

@lucia: mielőtt mélyen elpirulnék, jellemzően inkább messzemenő következtetést vonok le abból, hogy valahogy egy pasi se írt nekem mégse soha szonettet :D (nem mintha tudnám, hova akasszak egy szonettet)
@Juhmeli: szerintem pár év kérdése, és olyan átfogó tematikájú táborok lesznek itt, hogy a lifecoachok is jöhetnek ide tanulni :D

csakBea írta...

Ha, szóval azt akarod mondani, hogy én TÉNYLEG kicsi vagyok, nem csak annak látszom? :)
Egyébként sose gondoltam volna, hogy szőke vagy, az írásaid barnának látszanak! :)

Piszke a Birtokról írta...

@csakBea: és van szemüvegem is? :D (egyébként baromi érdekes ez az egész nekem, főleg azért, mert úgy kb. tíz éves koromig én nem láttam különbséget az emberek között (alkat, haj, ilyesmi), nem is értem, kit miről ismertem fel)

kalimpa írta...

Valami törpént itt a nagy világhűlóval, mert most írom akettedik hsz-met. Bármit tanítasz work shop-ban, én el akarok menni. Komolyan.
156 és fél centi, gömbölyded és a zuram szerint néha pattogós, bármit is jelentsen ez! :?

Unknown írta...

Persze, Piszke jó, Piszke szép, Piszke lehet akár relatív magas is, de ha tovább megy ez itten, tanúi leszünk egy élő bemutatónak, melyben tanulmányozhatjuk a tudat őstörténetét, mikor is az ősközösségi kommunákba verődött emberhordákban - hogy magyarázzák a felfoghatatlant - kialakult az istenség utáni vágy, s a tudat hamis ideákat kreálva létrehozta a Felsőbbrendű Lényt, mely a közösség és az egyén bajára egyaránt gyógyírt kínálva vált időn és téren kívülivé, mintegy APA/ANYA-ként.
Aztán e lényhez fohászokat írtak, esetleg porcikáit nagy becsben tartották, elhalmozták minden jóval.
Rendben, én nem vagyok az ellen, hogy Piszkének valami kis házi oltárt emeljünk a fészerben, még havonta egyszer áldozati kávéfőzést is bemutatok neki, de azt nem vagyok hajlandó elismerni, hogy a mi Piszkénk - áldassék az Ő neve - magas. Azért legyünk eszünknél, kedves híveim!