2013. július 6., szombat

Más szűrővel

Érdemes lenne a vodkanarancs-termesztésen is gondolkodni, de két nap alatt lehetetlen minden részletet kidolgozni mindenhez.


Hálás fotótéma ő is, arcra nőtt kamerával

Myreille 10 éve a barátom, mégis az a tévképzet alakult ki benne, hogy titkolom a viszonyunkat. Mármint így blogok szintjén. Pedig tuti említettem már azt is, hogy régebben írtam néha a magazinjába.
Ezt a találkozót már két éve szerveztük, csak közben folyton felmerült részéről mindenféle gyenge kifogás (terhesség, építkezés, ilyen apróságok), így mostanra komoly listánk volt arról, mit kell a majdnem két napba besűríteni. Listákban jók vagyunk, mindent kipipáltunk, és túl is teljesítettünk. Ettünk, ittunk, báláztunk, bariztunk, boszorkánykonyháztunk, röhögtünk és be nem állt a szánk, és ő közben folyamatosan kattintgatott, mert a fejébe vette, hogy megírja a Birtokot. Megtette. Így látja ő. De egyébként is olvassatok Mokshát.

13 megjegyzés:

Nils Holgersonné írta...

ő annyira nem titkolózik rólatok, hogy legutóbb is úgy 3éve írt rólatok, akkor találtam ide :))) még jó, hogy azt az alkalmat nem szalasztottam el, mi lenne velem nélkületek :D

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: a vicces, hogy én sem emlékszem erre, mázli, hogy szemfüles voltál :)

Nils Holgersonné írta...

Ha érdekel, hát még emlékszem, hogy talán valami lekvárt kapott tőletek (őő, hello M., gondolom olvasod, szóval kicsit vicces, hogy E/3-ban beszélek itt rólad), és annyit írt, hogy micsoda mázli, hogy tényleg vidéki lány lett Piszkéből. És a neved alatt egy link.

Névtelen írta...

Nekem is a Moksha irányából vezetett ide az út, de az privát link volt.
Én is egy hasonló dologba vágtam bele a családdal, mint Te, de nem tartós "ottélés" céljából. Nyaraló, egy kevés földdel. Egyenlőre gyümölcs van. Megy egy kis veteményes. Aztán majd meglátjuk...

Részletek itt: http://panyizsuzsi.hu/blog/tag/balaton-felvidek-vasarnapi-vilagmegvaltos/

Piszke a Birtokról írta...

Helló, panyizsuzsi :) Jó ez a kisház. A Balaton-felvidék nekünk is kedves hely, tudnék ott is élni...

Hobbikertész írta...

Én vagyok a kivétel, mert a rózsaszínű talicskás blogról keveredtem a moksha.hu-ra. :) visszafelé is jól működik! :)

kalimpa írta...

boltba be, vodka, boltból ki,zöldségeshez be narancsot vesz és ki

emiGrants írta...

Én is fordítva vagyok: Piszkétõl jutottam a moksha.hu-ra. Olvasgattam egy kicsit Myreille-t is, nagyon jó, de Piszke csak egy van!! :-) Egyébként az elmúlt hetekben nálam is sürü volt az élet, így most ömlesztve olvasom az elmúlt három hét posztjaid nálad. Közben voltam a Mecsekben tájfutó versenyen és gondoltam rá, hogy ha esetleg ki tudnám belõled szedni címedet meglátogatnálak egy fél órára útban le vagy föl. De aztán gondoltam biztos sok bajod van és nem teszek rá még én is. Egy britán férjjel én mindig próbálok neki angolul beszélõ társaságot keresni, de a nagy hõségben õ sem szuperál 100%-an. Ugyanakkor õ ülve, állva is el tud aludni bárhol és bármikor, így õ soha nem szenved alváshiányban. Most kanadai kisunokám van látogatóban, így ezúttal én vagyok sleep deprived. Alig négy éves, de én mindig elõbb dõlök ki, mint õ!! :-)

Medora írta...

Ha mégis sikerülne kidolgoznod ezt a vodkanarancs-termesztést feltétlenül írd meg! Érdekelne. Szenzációsak a barátnőd képei + a szövegeid. De ezt már úgyis tudod.

Eva írta...

ha kérdezed, én a végtelen sikításról a mokshára, fűszeres esztertől hozzád, kicsi ez a világ?:)

Piszke a Birtokról írta...

@emiGrants: te tájfutóversenyzel??? Úgy tűnik, körülöttem mindenki képes futni, csak én nem :D Adott időszakban tényleg nem bánom, hogy nem ugrottatok be, pont most számolgattam, hogy még nyár közepe sincs, de nagyjából szeptember közepéig garantált a vendégpörgés. Na majd egy csendesebb időszakban ;)
@Medora: oké, jegyzem tehát: időtágító, rendsodró, vodkanarancsbokor - lesz min töprengenem télen, de brutál meggazdagszom, ha sikerül :D
@Eva: hazai blogköröket nézve még annál is sokkal kisebb ez a világ ;)

Unknown írta...

No, én igen ostoba egy paraszt vagyok, így sok mindent nem értek a világnak az ő folyásából (bár már nem is igen érdekel), de... De amit a leginkább nem értek - a Fermat-elven kívül (a fény A és B pont között mindig a legrövidebb időt igénylő utat választja)egy parasztoknak is érthető magyarázatrészlet belőle, csak a miheztartás végett: "... nagyon könnyű utánaszámolni, hogy a Iegrövidebb idő alatt megtehető út A pontból a csőszkunyhóhoz az Iesz, amelynél a barázdához érkezés szögének szinusza úgy aránylik a szántáson tovahaladás szinuszához, mint a réten való haladás sebessége a szántáson való haladás sebességéhez." http://www.vilaglex.hu/Lexikon/Html/FermaElv.htm
Nos, szóval még azt se nagyon értem, hogy a bánatos égbe van ideje a blog készítőjének a blog készítésére? Én, ha megszakadok se jutok el még addig se, hogy naponta elnézzek ide. Hogy van ez? Most ez hogy? Valami időszakadékba zuhantam nőmmel, vagy mi bánat?
Ezek meg itten trécselgetnek, fényképezgetnek, főzöcskéznek.
Előttem meg könyvek halma várja, hogy kézbe vegyem, köztük olyan érdekfeszítő művek, mint pl. az Isten evolúciója!!!... és nem, nem... beledöglök se, pedig itthon nőm mindent megcsinál, ezek meg barátim trécselgetnek, blogolnak!!! A franc se érti eztet. Szerintem valamelyik Mr. Smith nagyot hibázott a mátrixban, amikor a mi programunkat betöltötte.

Mindenesetre kikérem magamnak ezt a viselkedést, irigy vagyok, le velük!
(Most meg pláne gáz a helyzet: nőm évi rendes szabadságra ment a pesti éjszakákba, én meg mindjárt fejem a kecskéket. Isten segíts! Mi lesz ebből?! Legalább állna le Isten evolúciója egy röpke világkorszakra! De nem, Isten köp rám, szemétkedik velem, pedig nincsen is.

Öröm, hogy nektek legalább jót akar.
:-)

Piszke a Birtokról írta...

@Marian Dénes: néha sikerül kijátszanom a húrelméletet, és akkor tudok ilyet is, de valójában folyamatos időzavarban vagyok, véletlenszerűen főzök lekvárokat, és annyi mindent kéne írni, de télig nem tudom, mikor lesz rá időm, hacsak közben megint nem találok valahol egy sunnyogó dimenziót... Csók a kecskéknek, megyünk hamarost (nyilván csak ez hiányzott még nektek :P)