2013. augusztus 29., csütörtök

Női szakasz

Vigyázat, durvulok, én szóltam.

Ismertnek vélt identitásom azonnali revíziója és újradefiniálása lett volna szükséges abban a szent pillanatban, mikor lekvároktól kiégetten elhagyta a számat az a mondat, miszerint „úgy elfáradtam az eltevésben, hogy már csak horgolni van kedvem” – ehelyett a halmozott súlyosbítást választottam, dafke.
Az történt ugyanis, hogy nem sokkal a fent idézett falusi nyuggercsatakiáltás elhangzása után ember spontán kiröhögött, mikor este a verandán ülve az ő polárját viselve a kényelmes, nagy belső zsebéből horgolótűt és diszkréten kígyózó fonalat rántottam. Gondolom az nem lepte volna meg ennyire, ha stukkermarkolat villan ki a hónom alól, vagy dobótőröket kezdek csendesen polírozni.
Na és ekkor döntöttem úgy, hogy ideje csinálnom magamnak country style G.I. Jane szerszámosretikült, így született meg a horger töltényöv.
Itt még nem döntöttem a végleges dezájnról:
Farmer övrész, dupla farzseb, virágos/kockás anyag, meg egy kis gumicérna

Mivel a macska nem gombolyagcincálós fajta, inkább magamtól védem ezzel a motringot meg a sok kis bizbaszt, amit egyébként változatos helyeken teszek le és vesztek el rendszeresen. A háromzsebesben viszont pont elfér minden, ami kell, még a számolóérméknek is jutott külön órazseb.

Veszélyesen élek, na
Eléggé örültem közben, hogy nem a kötésre vagyok rákattanva, mert akkor bőrtegezes Zsákos Bilbó vonalon kellett volna mozogni, ami milyen hülyén nézne már ki. Ez viszont helyzettől függően vállra és nyakba is akasztható.

Rendeltetésszerűen viselve

16 megjegyzés:

Paat írta...

Remekül áll, az biztos! De meggondoltad ezt a klasszikus "szintecérna" vastagságot és tűméretet? Én 8 év horgolás után is leszúrnám az első utamba kerülőt, ha ezzel a szettel való alkotásra kényszerítenének:)

Piszke a Birtokról írta...

@Paat: kizárólag apró kis állatokat horgolok, ahhoz ez a jó méret :)

SzilviaA írta...

Jujj de jó! Nekem rögtön a szőlő kötözés ugrott be mint felhasználási terület. Én is tuti legyártom és tavasszal ebben nyomulok a tőkék közt!

Piszke a Birtokról írta...

@Szil: jaja, több és kicsit nagyobb zsebekkel lehet, hogy csinálok jövőre egy kerti verziót is

Bodzás Vendégház írta...

Jaj, istenkém, az a Rendeltetésszerűen viselve: csak le na hajoljon az illető valami érdekesért, mert hátha átszúrja az a kis éles "kituggyamiisaz!"

Piszke a Birtokról írta...

@bodzazsuzsa: még meg sem születtem, mikor nagymamámnak egy hirtelen mozdulat következtében a combjába állt valahogy a horgolótű(!). Úgyhogy biztonságra törekszem, fegyverarzenál csak a kép kedvéért volt kihúzva, egyébként teljes takarásban vannak ;)

Bodzás Vendégház írta...

Látom, Piszke, vág az eszed, mint a jól olajozott konyhakés:)) Az, hogy miért is kell egy parasztleánynak horgolótű a zsebébe, igazán mellékes. Sokszor kell a körmünk alól ezt-azt kikotorni, szóval tényleg nem hiábavaló egy zsebet ezért fenntartani a szerkónkon:))

kalimpa írta...

Uramatyám. Ilyesmire én soha nem lennék képes!Kapálni, oké, meg ilyesmi, de horgolni, varrni meg ilyesmi? Kizárt dolog!

Piszke a Birtokról írta...

@kalimpa: valamivel a telet is el kell tölteni, nem lehet mindig fát vágni ;) (bár most, hogy így eszembe jutott, egy kisfejszetartó retikült varrhatnék esetleg...)

Nils Holgersonné írta...

Nagyon jó. Nagyon röhögök.

(Én bezzeg béna kis vászonzsákban cipelem a motyómat mindenfelé. Meg retikülből horgolok, ha városiasan kell kinézni.)

Borsmenta írta...

Vigyázz Piszke, egyszer azon veszed majd észre magad hogy egyre nagyobb lesz a zseb, egyre több fonal lesz a házban és egyre több méretű horgolótű kerül elő. Erősen addiktív területen vagy, de itt már kiszállni úgysem lehet :))
Egyébként lehet csipkét kötni pl, ahhoz is vékony fonal és tű kell :))

Piszke a Birtokról írta...

@Borsmenta: tudom én, hogy ingoványos talaj, talán az állandó időhiány megment a drámai kiteljesedéstől :D akartam is kalimpának írni, hogy varrni mindig is varrtam, de pár éve kiröhögöm vadul, aki azt mondja, hogy én majd horgolni fogok 60 éves korom előtt...

@NH-né: van ebben biznisz, Operába való boritékretikül rejtett zsebekkel a horgolnivalónak ;) Nyáron én is vászontatyóban nyomtam a horgot, ha úton voltam, de az nem az igazi. Városi verziót is ki kéne fejleszteni az urbánus addikt extrémhorgereknek?

ember írta...

e... a csipkét azt nem verik?

Unknown írta...

Hasi-tasi nem kér kódot? Távol állanak tőlem ezek a dógok. Amiért szót emelek, az csupán az utolsó kép furmányosan izgató jellege mián van. Ember bírja? :-)

Piszke a Birtokról írta...

@MD: mit is mondhatnék, ha féltenyérnyi vélelmezhetô hasra te is felfigyelsz... neki se kerüli el amúgy csapongó figyelmét

Névtelen írta...

Hát én ezt még csak most látom. Durván nyomod:)))