2013. december 19., csütörtök

Érdeklődés hiányában

Akkor se lehetne kevésbé karácsonyi hangulatom, ha épp Új-Zélandon szörföznék.

Egyszerűen idén nem kanyarodott erre a feeling. Plázák, tévé, hó és kényszeres kimozdulás hiányában egész könnyű kimaradni az őrületből, amit kicsit sem bánok, de hogy kérges lelkem bal felső sarka sincs csillámmal teliszórva, az kicsit fura.
A teljes dekoráció pillanatnyilag kimerül a rémhóemberekben meg egy darab strasszos képeslapban, és ez a kollekció valószínűleg nem is fog bővülni. Ha ez van, hát ez van, nem lehet minden év porcukorba forgatott rénszarvasokkal telített.

A mágnesbárányt vonzza a csillogás

A további részleteket is veszett romantika meg giccs jellemzi. Egyrészt (szerintem) megbeszéltük emberrel, hogy magunktól magunknak kapunk valamit idén, és ennyi a karácsony. Ezek után ma egy futár benyomott a házba egy terjedelmes dobozt, amit biztosan nem én rendeltem (és nem is a kutya, a macska, vagy a barik), tehát csak egyetlen valakire tudok gyanakodni. Mikor az egyetlen valakit kérdőre vontam, hogy szerinte mit beszéltünk meg, annyit flegmázott rá, hogy ő gondolhatja máshogy.
Nem szeretek találgatni, de szinte biztos vagyok benne, hogy a doboz egy arany Gucci láncfűrészt rejt. Majd kiderül közös életünk első kétszemélyes karácsonyán. A kaotikus családi és földrajzi viszonyainknak köszönhetően eddig ilyen még nem történt, viszont rendkívül leegyszerűsített minden logisztikát, úgyhogy nagyjából öt perc alatt megbeszéltük az áhítatos este menüsorát és programjait. Aszalt szilvás karaj lesz Keresztapa-trilógiával.

11 megjegyzés:

Unknown írta...

imádlak! (az egyetlen valakit is) :D

Lujza írta...

Lehet hogy én értettem félre valamit, de most rohadtul irigyellek :P
:D

Piszke a Birtokról írta...

@Lujza: ha arra gondolsz, hogy NEM kell halat sütnöm, akkor nem értetted félre :)

Gandalf írta...

Nálunk a hal többszöri kirántása szeretetteljes feladat... :) Főleg mióta Kamikaze, a macskánk eltűnte magát még januárban. Ugyanis ő is áhítattal adózott a halrántásért... úgymint le, el, arrébb és egyebek.
Párommal mi is megbeszéltük, hogy idén aztán tényleg nem(nagyon) vásárolgatunk egymásnak. Azóta nem bírunk túllicitálni a másikon... :D Persze nem kell nagy dolgokra gondolni ám. Üveggolyó, elhullajtottszárazviráglevélkepadlórólösszecsipegetőizé, hangyacsapda... csupa hasznos kis bisz-basz...
Ja, és a menü - Encyclopedia Galactica 2 á lá Asimov. :D Yes

Unknown írta...

Nőcském azt üzeni: állj neki bejglit csinálni inkább, ne rinyálj! :-)

Mi már tegnap előbuliztunk Pösten éjjelig (a tyúkok egyedül ültek el, ügyesen, ilyenek ezek). Nincs jobb, mint hajnalban az autópályán román vendégmunkásokat kerülgetni.

Itt is tavaszi fíling van ugye, csodálkozunk is, hogy ha már így esett nálatok az eset (karácsonyi duett), nem mentek raftingolni inkább! :-)



Piszke a Birtokról írta...

@MD: én ugyan nem sütök bejg leet (nem annyira szeretjük), de a raftingon már gondolkodtam. Helyette inkább ünnepélyesen padlózunk (nem odáig leivás, hanem folytonossági hiányok megszüntetése)

Piszke a Birtokról írta...

@Gandalf: majd a végsô ajándékhalom méretét azért megnézném :) (és a tárgyilagosság kedvéért: utálom a halat, de senki nem kényszerít készítésre/evésre)

Gandalf írta...

Én is jobb szeretem Asimovot... :)

Medora írta...

Mégiscsak jó dolog ajándékot kapni!Tetszik a karácsonyos program. Évek óta készülünk, hogy megnézzük sorban. Csak valahogy mindig elmarad.Boldog, békés ünnepeket!

Medora írta...

És ez a bari nagyon jó! Imádom azt a mesét az M2-n a kövér meg sovány bárányokkal, a hülye gazdával, meg a találékony kutyával.

emiGrants írta...

Mi is csak ketten vagyunk, de ez mar evek ota igy van. Nagyon jo! Ajandek nuku, halsutes nuku. Angolul unnepelunk 25-en, igy szenteste is nuku. En eszem lazacot, Roy meg belszint. Csak 6500 volt kiloja. De megerdemli. Elmult hetekben beteg voltam es angyalian apolt. Minden jot, boldog Karacsonyt es csodas 2014-et Nektek! Ebben ember, barik, kutyak, macskak stb., stb. is bele vannak ertve.