2015. július 8., szerda

A hét mondata

"A spanifertől nem találom a difizárat"

Hajnalban 35 fok, éjjel csak 30, de bogarakkal

Igen, bálázunk, sokadik napja, érzésem szerint megállás nélkül. Kétlem, hogy sok olyan ismerősünk van, aki igazán átérezné egy gyönyörű, leveles, zöld lucernabála szépségét és illatát, vagy épp a bálatornyon rázkódás romantikáját, de majd legfeljebb nem erről beszélgetek senkivel. És bízunk benne, hogy este a parasztünnep jég nélkül érkezik.

15 megjegyzés:

Sheila G. írta...

Imadom a szena illatat:-):-):-)

Névtelen írta...

Ha a spani eltakarja a difit, kevés a gépen a rakodási lehetőség :) Ha nincs szénaértő/szénabolond ismerősöd, én szívesen merengek veled a témán!
Nóra

balu28 írta...

Én is, én is..... :D

konyvesszilvi írta...

Zöldet zöldet zöldet ide.....traktort tudok cserébe küldeni :D :P imádom a fü illatáttttt amugy :PPPPP

Unknown írta...

A férjem évek óta használ egy mondatot, amit akkor emleget, ha valami nem akar összejönni, így hangzik: Nem kulminál a szimering. - Fogalmam sincs mit jelent, de én is használom. Ez a folytonos bálázásos történés viszont annyira az életetek része lehet már, hogy szerintem nyugodtan beültethetitek a köznapi kommunikációba, ha kicsit átfaragjátok néhány régi mondásunkat, úgyismint-például: "Ha a bála nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a bálához... vagy: Sok bála közt elvész a gyerek... meg: bámul, mint borjú az új bálára... és átkozódásképpen akár: "Ó, hogy a bála dőlne rád!
:) Amúgy meg pont amiatt (is) imádom a blogodat, mert rengeteg olyan dologról olvasok, amelyekről amúgy fogalmam se lenne, ma a buszon hazafelé például beírtam a google-ba, hogy bálázás, hát csoda dolgokkal szembesültem!!! :)))

Piszke a Birtokról írta...

@Sheila G., Nóra és balu28: na jó, jó, az itteni olvasótábor agrárabb összetételű :)))
@szilvi könyves: küldd azt a traktort, Antonio Carraro legyen ;)
@Szilvia Egri: akkor ez olyasmi, mint az Utolsó cserkész c. örökbecsűben a "cirkumveniálni" :D (https://www.youtube.com/watch?v=_dhMROkzQ98). A napi szókincsünkben nincs benne a bálásság, de az az "elsőbálázó" szót gyakran használjuk.

Dominika írta...

Hát, a traktorozást egyszer szívesen kipróbálnám, de ettől eltekintve halvány lila gőzöm sincs, hogy miről van szó. Bálát nyilván már láttam, azt is, hogyan készül, de a nyelvezetet nincs lehetőségem itt a betonban elsajátítani. Mifelénk másféle szakik vannak... :D Spaniferek alig. Bár a szomszédék zárjával van valami difi, rettenetesen nyikorog.

Piszke a Birtokról írta...

@Dominika: szerintem a zsanér lesz az ;) (errôl jutott eszembe másik kedvenc szavam, a kivetôpánt-fúró)

Alexa írta...

Mit meg nem adnék újra azokért az illatokért... Nálunk még tisztességes "lószag" sincs, naponta kétszer járnak a lovakat takarítani a szemben lévő istállóhoz. hozzáteszem, kisvárosban lakunk. De itt ez a természetes. :) Viszont ha szembe szél fúj, szerintem nem hogy külföldinek, hanem egyenesen ufonak néznek a helyiek, mert kihajolva a teraszról mélyeket szippantva igen furán nézhetek ki...:)

Piszke a Birtokról írta...

@T. Alexandra: hm, lehet, hogy lenne piaca a szénaillatú parfümnek? :)

Alexa írta...

Egy újabb meggazdagodási ötlet :D

konyvesszilvi írta...

figyi azért ne válogassatok majd egyik elé ugrom aztán utána a tietek lesz milyen szinű kell mert azt nem irtátok napfénytetős vagy sem amugy import szőlőtőkét is tudok küldeni Piszke drága :)

konyvesszilvi írta...

RE: @Sheila G., Nóra és balu28: na jó, jó, az itteni olvasótábor agrárabb összetételű :)))

gondolom Piszkém nem merted irni hogy local parasztok....bár én a külhoni bájereket erősitem de igen elég agrár összetételűek vagyunk :D Amiota németben lakok az tény hogy több traktort láttam mint korábban :D :P
a traktor szinét irjátok le egy zöldet már beparkoltam az udvarra :P de ha kell át tudom szineztetni. Amugy import szélkerék/szélmalom nem érdekel :D ???? csak igy csere jelleggel :D

konyvesszilvi írta...

http://444.hu/2015/07/11/valaki-szarral-kente-be-a-pride-utvonala-mellett-levo-novenyek-agyasat/ ide tunt volna Raklap cica es a hianyzo tragyaa???;)))

Gandalf írta...

Parasztünnep megvót. Azóta má még ecce is. Meg még ecce. Szerencsére a jég ekerüte a vidéeket. Csak a városiak kaptak belü. No, de azoknak meg jár es. Ne csak a szájok, de a jég es. Isze tuggyátok... ha megdöglött a tehenkém, dögöjjjön a másé es. :D
Értitek hogyanmondomtenéktek aztat. No. :D