2015. július 3., péntek

Centin múlott

Jellemgyenge lúzerek vagyunk, ez van. 

Pedig mindketten sokáig meggyőződéssel hittük és mondtuk, hogy nem akarjuk ezt többet.

Megtévesztő kép helye

Leginkább az aggódást meg az elvesztést, de hát ezt macska esetében csak úgy lehet elkerülni, ha az ember a macskatartást is elkerüli. Csak aztán elkezdtek szaporodni a házban az egerek, ráadásul mindig akad olyan ismerős, akit meg kell menteni több alomnyi váratlan cicától, és mint az várható volt, vörös kiskandúrra nehezen mondunk nemet, most se sikerült.

Mert úgy néz

Így érkezett hozzánk Centi (majd ha megnő, lehet, hogy Méterre változik a neve), aki az első napot láthatatlan macskaként töltötte a házban, ha mégis mozgott, azt lassított felvételként és laposkúszásban tette. Második nap valaki átpöccintette rajta a tempókapcsolót, azóta csak villámcikkcakkban közlekedik, ha Raklap mégis visszatérne, még ő is beleszédülne. Főkutyával még nem haverok, de óráról órára csökken köztük a távolság.
Főállásban most azon munkálkodom, hogy ne szeressem, de egyértelműen vesztésre állok. Már csak azért is, mert már most biztos, hogy ha óriásegerek támadnák meg a Birtokot, akkor hősiesen megvédene.

17 megjegyzés:

emiGrants írta...

Egy haverom 7 honap utan kapta vissza a macskajat, igy meg Raklap is elokerulhet. Ami Centit illeti en se tudtam volna ellenallni, tunemenyes!!

Hobbikertész írta...

Azrt ha valamiféle esemény közeledte miatt visszaszámoltok, inkább a Europe Final Countdown számát ordíttassátok, és ne a Centit vágjátok. ;)

Dominika írta...

Végre poszt! :)
Centi meg igazán belevaló kiskölyök!

Pedke írta...

Kedves Piszke!
Ha javasolhatom, minél előbb ivartalaníttassátok az új kis jövevényt. Csak így kerülhetitek el a csavargást, az ebből adódó baleseteket.
Boldog hosszú életet Centi:-)

Piszke a Birtokról írta...

@Pedke: Raklap 6 hónaposan ivartalanítva lett, igazán nem is volt elmászkálós, mégis eltűnt :( Ettől függetlenül Centivel is ez a terv, mindenképp.
@emiGrants: nemrég olvastam a világot körbecsavargó, chip szerint 24(?) éves cicáról - nem leszek boldogtalan, ha Raklap előkerül, jut neki hely ;)
@Hobbikertész: fejben tartom, mindenképp :D

konyvesszilvi írta...

Végre poszt végre poszt....
macsekhoz gratulálok még birtok tv is lett remeélm hogy a hőségriado alatt többet irsz.
Miért is vagytok luzerek? ilyen macska mellett főkutya is nevelésre kerül és Emberedés Te is :D határozott egy macska. ellenállni én sem tudtam volna.

:D

kriszti... írta...

ez nem pont ide kívánkozik, de én nagyjából 2 nap alatt olvastam végig az egész blogot, aztán a minap arra ébredtem, hogy azt mondogatom félhangosan félálomban, hogy "főkutya". tiszta őrület. és üdv Centi cica :)

zsemolino írta...

azért legalább mutassatok meg neki egy rendes egeret is, mert majd várja a patkányokat, merthogy arra volt okítva...aztán szaladgálhattok magatok az egerek után. Raklap lehet, hogy elment inaskodni külföldre és visszatér, ha elég pénzt ajánlotok fel neki

Unknown írta...

Szia Piszke !
Nagyon jól tettétek, hogy lett nektek Centi cica, és ő is nagyon jót tett veletek, hogy hozzátok került! Én már tudom, milyen elveszteni négylábú családtagot, cicát is, kutyát is, de azt is tudom, hogy nélkülük mennyivel szegényebb lenne az élet, úgyhogy aki elmegy, nagyon megsiratom, sosem felejtem el, de aki érkezik, azt úgy fogadom, mint aki egy boldogság-csomagot hoz magával, amivel rengeteg örömöt ad nekünk, amíg csak velünk él.Ide nem sikerült képet beraknom, de emilben küldök neked képet a szomszéd néni cicájáról, aki félig a miénk is, mivel rendszeresen átjár hozzánk, én Fahéjnak hívom, és igy már elmondható, hogy a saját cicánkkal együtt immár másfél macskánk van...
A videót nézve szerintem ez a macsek az egerek réme lesz!
ui: a rackák hogy bírják ezt a hőséget???

E Szilvi

Medora írta...

Üdv a klubban! Majd hozz azért rendes macskás képeket is: összetört poharak, lesodort tálak, összerágott cserepes növények horrorisztkus fotóit is, ne csak ezt az édes pofiját lássuk. Nálunk a legdurvább a lepisilt szőnyeg volt, amit 3 hónapig súroltunk, szárítottunk, bájoltunk az udvaron, míg végre tiszta lett újra. De amúgy szeretjük nagyon.

Névtelen írta...

Nagynénéméknek 7 év után jött haza a macska.
Alig ismerték meg.Lehet megbántottátok valamivel, és elment duzzogni az erdőbe.

Üdv: Manuka

Szücsi írta...

Ez igen! Centi levívta, és az alélt ellent berángatta a barlangba, ahol végképp megsemmisítette :D Yess! Harcos macskátok van!
Mitől Centi?
Azért Raklapot várjuk haza.
Ui.: Főkutya látta a nagypatkányos balhét? Lehet, hogy azért nem barátkozik?

Piszke a Birtokról írta...

@szilvi könyves: hahhhah, de optimista vagy, hát még válaszolni sincs agyam, nem ám új posztokat írni :D (amik főleg arról szólnának, hogy zölddió, meggy, ribizli, meg bála, bála, bála. de legalább a házban hűvös van)
@kriszti: szerintem ez a blogtúladagolás biztos jele :D :D
@zsemolino: mi is ettől tartunk, hogy a sima egérre csak lefitymálóan tekint majd...
@Medora: tök fura, de most hogy mondod, jutott eszembe, hogy Raklap lelkén is mindössze egyetlen megcsorbult bögre száradt, se ő, se Kalózmacsek nem voltak ilyen szempontból kártékonyak (na jó, a matracra csinálást ne számoljuk, az KM esetében betegség/fura bosszú volt párszor). "De amúgy szeretjük nagyon" - a nehezen kitisztított szőnyeget??? :D
@Manuka: hát felőlem duzzoghat is, csak hagyjon búcsúlevelet, vagy valami, hogy ne várjam...
@Szücsi: Főkutya barátkozna, Centi fújdogál rá mint passzátszél. A neve tök logikus: egy divattervező ismerősünknél született...

Sallai írta...

Csuda aranyos kiskandúr!

konyvesszilvi írta...

bálát zölddiot és olcso megggyet ide is :D izibe :D (n eskószöm nem ittam semmit :D )

csakBea írta...

Gratulálok az új cicához, nagyon aranyos! (Majdnem megkívántam egy macskát :) )

kicsu írta...

ennek a cicának így fotón keresztül is lehetetlen ellenállni, a nem megszeretéshez meg sok szerencsét (:D). a Centi tök jó név! hosszú boldog közös életet vele.