2015. december 21., hétfő

Jöjjön a fény!

Az idei évemet egyetlen nagyon egyszerű képen lehetne összefoglalni: sírva horgolok.

Na most engem bátran el lehet úgy képzelni, mint aki lépten-nyomon (traktoron, lóháton, földúton, háztetőn, szükség esetén fejlámpával) horgol, de olyannak nemigen, mint aki lépten-nyomon sírva fakad. Alapvetően nem vagyok az a könnyen megríkatható alkat, de ez után az év után már ebben sem vagyok biztos, mint ahogy annyi minden másban sem.

A maradóknak a halál ésvagy következményei mindig nehezen bevehető kanyar. Így vagy úgy, de felkavaró, fájó, sebző, kiüresítő sötét mélységbe taszító dolog. Akkor is, ha számítasz rá, akkor is, ha némileg felkészülhetsz rá, akkor is, ha nem várnád. De amikor öt hónapon belül már a negyediket kell feldolgoznod, az valami olyan szürreális élményszint, hogy szavaid rég nincsenek rá, cserébe olyan meglepő és letaglózó érzelmekkel futsz össze az egyre szűkülő sikátorokban, hogy inkább csak hagyod magad megtámadni, sőt, önként le is fekszel a földre, védekezés és menekülés úgysem ér semmit. És akkor az élet szálairól még nem is meséltem.

Jó esetben találsz magadnak valami elfoglaltságot, amit remekül lehet tompa katatóniában is végezni, nálam ez a horgolás.


Sok kilométer fonalat hurkoltam 2015-ben.

Úgyhogy ideje, hogy forduljon a Nap, égjen a Yule-tuskó, szülessen a Fény, aztán majd lesz valami. Ha más nem, az biztos, hogy hosszabbak lesznek a nappalok. A horgolás maradhat.

12 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Erről az írásodról a Tajtékos napok jutott eszembe. Az sem vidám.

konyvesszilvi írta...

Drága Piszke mint irtam ezen én is átmentem 8 kari 8 halál igy mondjuk mi már örülünk ha nem temetőbe megyünk minden évben. Én nyelvet tanulok meg mondjuk másféle potcselekvéseket eszközölök ki és probálom elfogadni hogy az élet része. Irj privát mailt ( ismered az enyimet ) szoval kitartást mást nem lehet mondani. Tarts ki jobb lesz vayg legalább megedződsz lelkileg .....gyogyulást kivánok minden téren puszi

Borsmenta írta...

Piszke, idővel jobb lesz ám (mekkora közhely, de én sem hittem hogy tényleg így van). Nekem a 2000-es év volt ilyen. Azóta mindenre azt mondom, hogy volt már rosszabb is. És tényleg, azóta másképp nézek mindenre.

Thea írta...

Viszont nagyon szép a horgolmány.

kelle erzsebet írta...

Kívánok neked,megnyugvást és békés boldog karácsonyt.

Névtelen írta...

:*

csakBea írta...

Ó..., hát kívánom, hogy jöjjön a fény!

Piszke a Birtokról írta...

Köszönöm mundenkinek, vidám karácsonyt! :)

Unknown írta...

Kedves Piszke, azt kìvànom neked, hogy minden szomorú pillanatodra szàz vidàm jusson és hogy a horgolàsaid növekedésével a jókedved és életenergiàd is nőjön!
Szeretnélek sokat olvasgatni jövőre is, puszi!
Egri Szilvi

Juhmeli írta...

Kedves Piszke, Ember és négylábúak, szép karácsonyt kívánunk!

Nils Holgersonné írta...

ölellek!

Zsuzsi írta...

Ismeretlenül is szeretném, ha tudnád, hogy mélyen együttérzek Veled!

Mély békességet kívánok neked,
mint a hullámverés ritmusos zenéje.
A szélzúgás mély békességét kívánom neked,
ahogy aláfesti a csendet.
A dombhajlatok felett eláradó
békességgel köszöntelek.
Az éjszaka ragyogó csillagainak békéje
vegyen körül.
A békesség fiainak mélységesen szép békéje
öleljen át.