2010. december 8., szerda

Pirolitikus funkcióval

Részlet a sütő használati utasításából:

"Az analóg óra lehetővé teszi a következőket:
1. A pontos idő megtekintése....."
Mondanám, hogy innen kezdve nincs több kérdésem, de ez nem igaz, a használati utasítás kicsivel bonyolultabb, mint az Agysebészet for Dummies, mázli, hogy józan paraszti ész birtokában nem feltétlenül kell kiskönyv a kezeléséhez - pedig lehet ám pirolízis ciklust is indukálni a sütőben, két különböző intenzitással, épp csak seggre nem tetovál. Jól van, mondjuk ki, az új sütőm okosabb, mint én. De elnézem neki, mert a beavató grissinit tökéletesre sütötte, és közben a verandáról is eltűnt 3 köbméter sitt, bár ez nem biztos, hogy a sütőnek köszönhető. Egyébként a grissini is eltűnt, a fokhagymás-sajtos szósszal együtt, még mielőtt megörökíthettem volna. Szóval elképzelhető, hogy ez a sütő egy megfejthetetlen logikájú fekete lyuk is egyben.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

hidd el nekem, hogy tetovál seggre.
:)

szepi

Névtelen írta...

"A jogszabály szövegéből egyértelműen látszik, hogy a pirolízis, az elgázosítás és a
plazma eljárás is hulladékégető műnek minősül és annak is neveztetik. A
jogharmonizációnak köszönhetően természetesen hasonló a helyzet az unióban is, ahol
szinte szó szerint azonos megfogalmazásban szintén égetőműnek neveztetik....."

Szerintem ez nem is sütő....ez valami titkos atomreaktor vagy valami csillaghajó tartozék, szerintem ti menekülőbe vagyok...De ennél messzeb már nem lehet költözni :)

H

Unknown írta...

Most találtam a blogodra,visszamenőleg olvasgattam és gratulálok a humorodhoz is és a bátorságotokhoz,kalandvágyatokhoz.Nem,nem,nem kukacoskodásból kérdezem,hanem valós érdeklődésből:ha már ennyire természet,nem került szóba a napkollektor és társai?Nekem is van blogom:http://sakurablogja.blogspot.com
Bea

Piszke a Birtokról írta...

Szia,
örülök, hogy gyarapodunk :)és gratulálok a kreatív türelmedhez :)
Napkollektor és tsai: de igen, rengetegszer szóba került, ráadásul az egyik külföldi szomszéd kis mértékben alkalmaz is ilyesmiket, úgyhogy amikor már nem a kapkodásról és fillérezésről lesz szó elsődlegesen, részellátásként biztosan kerülnek fel napelemek, ha csak a világítás megoldható velük, már akkor megéri. Sőt, ember gondolkodott a sörösdobozokból barkácsolható házi napkollektoron is. Ill. ha úgy alakul, tavasszal a tetőre felviszünk vízcsöveket, hogy a bojlerbe előre melegített víz mehessen. Vannak még zöld terveink, én nagyon szeretném például a WC-tartályba beforgatható kézmosó- és zuhanyvíz megoldást. Mindez csak idő és pénz kérdése :)