2012. május 23., szerda

Pörög, mint a fűkasza

Újabb meggazdagodási tervem van.

Van itt ugye nekünk ez a nem apró kert, és ilyenből akad még néhány a faluban. Közülük sok olyan tulajhoz tartozik, aki csak időnként jár errefelé, és akkor se saját kezűleg akar igazán parasztkodni, tehát volna arra igény, hogy valaki rendben tartsa a fűszálakat. Ilyen valaki lehetne ugye emberem is, aki persze traktorosként lenne a legboldogabb, de ez a kerti rambóság is bejön neki. Jó munkához viszont jó szerszám kell.
Véletlenül erre tévedő új olvasók kedvéért elmondom, hogy emberem, még ha a végén rossz döntést is hoz, mindig alaposan utánajár mindennek. Ez alatt tessen minimum is hosszú heteket érteni, témától függően minden létező cikken, fórumon, használati utasításon, pletykán és videón átrágja magát. Ó, de szívesen találkoznék most olyan asszonyszeméllyel, aki arra panaszkodik, hogy az ura pornót néz titokban. Az kérem semmi a fűkasza-videókhoz képest. Ráadásul nem is titokban csinálja. Viszont ezek még hangosabbak, mint a pornóvideók. És bevallom őszintén, rám is hatással vannak, mert visítva fetrengek, mikor kihallok belőlük olyanokat, hogy „mezítláb ne használja a fűkaszát”. De a párhuzam nem ér ám itt véget, mert fűkasza-videó nézés után egyből menni kell fűkaszálni.
Összefoglalom az egyértelműség végett: fűkasza-addikció lépett fel embernél az elmúlt hetekben, és történik mindez annak ellenére, hogy a kiszemeltje már rég megvan. Mert hát ki tudja (na ja, megértem, én ugyanilyen okból nem megyek feleségül hozzá 10 éve). Sőt, kollektívnak is mondható a hülyület, mert a britán – ha épp nem vakondgyilkos elméletekkel van elfoglalva – szintén lelkesen veti bele magát a különböző össze(g)hasonlító tesztekbe, úgy alszanak a Stihl-katalógussal, mint kisfiúk a Lego-füzetekkel (jelzem, ember megígérte egy hete, hogy mond nekem romantikus esti mesét a karcsú hobbifűkasza és a robusztus profi fűkasza mindent elsöprő szerelméről, de ez még nem történt meg), és dobálóznak köbcentikkel, meg furatokkal, meg pengékkel, meg csupa ilyen veszélyes dolgokkal.
És mindezek után ember ma őszintén megdöbbenve mondta, hogy ennyi hülye nem létezhet, napi száz hozzászólással úgy pörög a fűkasza-topic, mint a… aaaa…. mondjuk a fűkasza. És nem hiszed el, külön fűrésztopic is van, és csábítgatják át egymást oda is…(azt már ne is említsük, hogy a "berántás" is gyakori kulcsszó, és a tetejébe sok füvet kívánnak egymásnak).
Szóval úgy döntöttem, sürgősen felveszem a kapcsolatot Kovival, és jó százalékért tanácsadok neki, és a fűkasza-pornó felé terelgetem szelíden. A téma majdnem kimeríthetetlen, biztos tudnánk még ilyen extrém redneck-fétiseket találni. Mert ahogy nézem, piac az volna rá.
(A szövegben a pornó és fűkasza szavak tömeges előfordulásával természetesen csakis a keresőmotorok kedvében akartam járni. És ha valaki benézne ide a Husqvarna fűkasza-divíziójától, szóljon, leboltoljuk.)

6 megjegyzés:

BAnya írta...

És ha egy fűnyíró traktorba ruháznátok be a biznisz kedvéért? Akkor Embered lehetne igazi fűnyírós-traktoros-kerti Rambo.
Zárójeles-apróbetűs: az új gugli pingvin algoritmus állítólag nem díjazza a kulcsszavak halmozását, de attól még ez ismét egy jó kis bejegyzés. :)

Piszke a Birtokról írta...

@BAnya: áh, az apróbetűs az csak a magyarázkodás volt ;) Traktor: ahogy kiveszem az elmúlt hetek tanulmányaiból, az nem is annyira macho (én mondjuk szívesen elrodeózgatnék vele)

Holdgyöngy írta...

Régen meccset néztek embereink a tv-ben, hallgatták a rádióban. Most fűkaszáznak(kertépítés, kerti bútor stb., pl. nálunk) a neten. Az emberek a régik, legfeljebb a téma változik. Melyik a jobb? (Már a témák: meccs vagy fűkasza?)

Piszke a Birtokról írta...

@Holdgyöngy: Egyik se jobb vagy rosszabb, de a fûkasza határozottan viccesebb :)

Szilvai írta...

Traktor, szerintem, csak egyenesen jó, ahol van hupli, ott nem megy. A fűkasza rézsűn is használható. (tapasztalataim szemrevételezés útján keletkeztek, nekem csak fűszegélynyíróm van)

Névtelen írta...

Én nagyra nyílt, ámuló szemekkel hallgattam végig a múlt héten életem párjának napi hős harcát a szegélynyíróval és az azt későbbiekben megszerelő mesterrel. Mikor már bíztam benne, itt a végkifejlet, kiderült, hazahozva ismételten ugyanazt a hibát produkálta a gépezet, pedig nálunk is volt berántás - nem is kevés - de a visszatérés és újabb szerelés és az újabb hiba megtalálásának felemelő története után még azt is meg kellett hallgatnom, hogy milyen szűrők és milyen apró fúvókák vannak a gépben és ezért ne maradjon benne üzemanyag, azt ki kell kaszálni minden alkalommal! Beezony. Ki vagyok képezve, fel vagyok világosítva. Nem mintha én bármikor is a közelébe mennék a gépnek... De gondolom ez nekik nagyon fontos lehet, hogy megértessék velünk, ők ezek felett a gépek felett uralkodnak!
Szücsi