2012. július 13., péntek

Legatyásodva

Haute couture, terepítőprogrammal.

Megadta magát a legutolsó vékonyabb, a mezőnyt tekintve még vállalhatónak nevezhető nadrágom is. Alattomosan tette, egy hangosabb reccsenésre sem méltatott, ember szólt a nádasban, hogy kilátszik a farzsebemből a seggem. Úgyhogy nem halogathattam tovább, egyébként is már egy hete álltak az asztalon a könnyű kis thai anyagok, a varrási szándék érett egy ideje. A piros viszont így nyári fényben jujpirosnak, a sárga jajsárgának, a kék meg túl unalmasnak tűnt, és kombinációban sem tetszett. Időközben a romantika is kiveszett belőlem, az ábrándos pasztellek és virágminták helyébe hippi lustaság tolakodott, szóval egy zacskó fekete festék mellett megálmodtam a Laza Darázs elnevezésű, fekete-élénksárga csíkos-foltos lounge-kollekció első darabját.
Alapja a közönséges sárgagatyó (pantalus crocinus transparicus vulgaris)
Csak nem számoltam a Ruhamágiával. Életemben többször is eldöntöttem már, hogy kis újdonságot csempészek a zöld változatos árnyalataiban játszó desszantos ruhatáramba, és mindig sikerült is egy tényleg új terepszínt találnom, vagy egy valóban új szabású zsebbel rendelkező cuccal hazaállítanom. Ennek mondjuk megvan az a felbecsülhetetlen értékű előnye, hogy sötétben, csukott szemmel, tükör nélkül is öltözködhetek, mert színben biztosan bármi passzol bármihez. Viszont míg az elmúlt években én ruhabolt közelében sem jártam, a Ruhamágia kihasználta az időt, és brutálissá erősödött. Hosszú szoknyából még nem képes rövidnadrágot csinálni (illetve még nem adtam rá esélyt, hogy kiderüljön), de tereprendezni nagyon tud: a sárga anyagból a fekete festékkel és némi csomózással sikerült egy pont ugyanolyan terepzöld nadrágot varázsolnia, mint amilyen az előző ezer katonai gatyám volt, pont csak annyira megfoltosítva, hogy legalább újnak se tűnjön. Bezzeg a kezem az fekete.
Falura jó lesz, legalább nem szakadt
A Guccinak üzenem, hogy azért ne röhögjön a markába, a Birtoque Batique Boutique™ nem adja fel.

7 megjegyzés:

csakBea írta...

Most nagyon röhögök :)))

Lizi írta...

Ilyen senki másnak nincs,az már biztos!

Névtelen írta...

Formás darab!
Nem mindegy, hogy a nádasban miből mid látszik ki? (Szerintem te nem látszol ki a nádasból.) Laci

Dominika írta...

:-)
Vagány a nadrágod, és ha ilyen jól varrsz, gondolom, lesznek még darabjai a Birtoque Batique Boutique™-nak... :-))

Hobbikertész írta...

Az új nadrág latin neve:
pantalus anser feces coloris?
Nekem tetszik. :)

Piszke a Birtokról írta...

@csakBea: örülök, hogy vidám napkezdést okozhattam :)
@Lizi: ez tuti, csakis a saját többi nadrágomra hasonlít :D
@Laci: a nádasban nincs is baj vele, de én azt emberek közé is hordtam, úgy szakadtan :)
@Dominika: igyekszem, igyekszem :)
@Hobbikertész: pedig reméltem, hogy ez a színmeghatározás senkitől semmilyen nyelven nem fog felmerülni, de mit tagadjuk, az :D

Juhmeli írta...

Le a kalappal. Eddig is mondtad, hogy jó barátod a varrógép, de így szemléletesebb. Nagyon ügyes vagy! Nekem egy gomb felvarrása is komoly probléma. Bár inkább ott kezdődik, hogy se cérnát, se tűt nem találok, mert jó helyre vannak téve, ha nagy ritkán életbevágó használni, meglegyenek.:)