2012. augusztus 4., szombat

Kicsi a rakás

A telt ház is bővíthető.

Igaz ugyan, hogy az elmúlt napokban egyből két fazékban készül a legtöbb kaja, ipari mennyiségben fogy a limonádé és vájdlingban gyúrok be minden tésztafélét, mégis kicsit hiányérzetem volt a két kutya, két gyerek és a három férfi mellett. Ja hát persze, a macska.
A gyereknyúl nem nálunk lakik. Még.
A félszemű kisvörös mostanában szörnyen elfoglalt házon kívüli dolgokkal, aminek persze biztosan semmi köze nincs a hiperaktív Vendégkutya érkezéséhez, aki a falusi asszimilálódást úgy értelmezi, hogy minden falevelet is meg kell ugatnia. Mondjuk tegnap este a cica megunta az önkéntes száműzetést, és kihasználva az ebek pillanatnyi elfoglaltságát, a világ császáraként vonult be vacsoráért, majd megágyazott magának a nappaliban a legmagasabbra tornyozott párnahalmon, és a továbbiakban még lenézésre se méltatta a kutyákat. Azért hajnalban a békesség kedvéért inkább a hálószoba ablakán át távozott, segedelmemmel.
A házban egyébként nincs zsúfoltság.
A fogkefék számán azért hirtelen megdöbbentem
A falukalandhoz jó időben ugyanis minden olyasmi is hozzá tartozik, ami városban lehetetlen. A 150 centi alattiaknak tehát sátrat állítottunk (eddig csak szobában felvert sátrat próbálhattak), az apjuk pedig stoppolta a függőágyat, így Vendégkutyáéknak sem kellett elhagyniuk az úgynevezett vendégszobát.
Kerti hálószoba, panorámával a kukoricásra
Jelenleg a gyerekek a Vendégkutya gazdájával elmentek a Balatonhoz csobbanni (és hazafelé hoznak majd még egy embert), az apjuk addig itt főzi a gyümölcslevest, a kutyák - mindig láb alatt - békésen pihegnek (kivéve amikor a kerítésen ugrálnak ki kóborló kutyáknak elmagyarázni, hogy mégis ki itt a főnök), a cica megint kiküldetésben van, ember elrobogott valahová íjászatot oktatni, én meg csak írogatok hülyeségeket, mert a melegben nincs sok kedvem és agyam készülődni meg dolgozni. Egyébként ugye fölösleges is kapkodni, van még több mint 140 órám, hogy azt a kb. háromhétnyi intéznivalót elintézzem.

2 megjegyzés:

Hobbikertész írta...

Fő a nyugalom, ahogy látom, az is két fazékkal. :D
A kapkodás nem sokat segít. :)
Ha az vigasztal, én még hülyeségeket sem tudok írni, nemhogy értelmeset... :)

tms írta...

cuppantás :D