2012. augusztus 25., szombat

Tudutudutudu

Ha nincs elvárás, azt nagyon könnyű felülmúlni.

Az utazós két hét minden egyes másodperce tökéletes volt, ritka az ilyen, meg is becsülöm jól, az a baj vele, hogy könnyű hozzászokni. A tapasztalati és kalandozási jéghegy publikus csúcsaiként kiemelném, hogy nagymamám megtanított a horgolás alapjaira, mi pedig megtanítottuk nagymamát kockázni; életemben először francia manikűr került a kezemre és virágmintás blúzokat hordtam, láttam világítótornyoknál lakó fókát, egy operakoncerten pedig én lapoztam a kottát a zongoristának, pedig nem is tudok kottát olvasni. A járművekkel és gyalog megtett kilométereket nem is számolom, a regénybe illően érdekes találkozásokat sem. De visszajöttem, mert állítólag várt ember is, meg a kert, meg az állatok, meg csomó elmaradt és új teendő és már tiszta ruhám sem volt.
Hazaváró meglepetés: váratlanul besárgult a sárgadinnye
Még 48 órája sem vagyok itthon, de azóta az alkalmi és állandó tennivalóim listája olyan észrevétlenül dagad, mint Főkutya az elmúlt két hétben (természetesen csak a szőre dúsult meg, de azért a százpontos to do-listám legelején a maratoni sétával kombinált biciklis futtatás szerepel, amint elmúlnak a negyven fokok). Sok a paradicsom, a lekvárrá válásra lefagyasztva váró szilva és bodza, az apró, de fontos elintézendők, és ilyenkor még jobban értékelem, hogy ember nem az a fajta, aki egyedül maradva káoszbarlanggá változtatja a biotópot, szóval megtartom, már csak az a kérdés, hogy ez to do-listára felírandó feladat-e, vagy fog menni magamtól is.

9 megjegyzés:

Nils Holgersonné írta...

akkor küldhetem a horgolt háromszögzászlócskák leírását?
a francia manikűrnél kicsit meglepődtem, fogunk mi még ruhákról beszélgetni, gondoltam, aztán rájöttem, hogy lelki szemeim előtt zselés műköröm jelent meg, te meg festettről írsz. mit ki nem nézek belőled, mi? :)

Nils Holgersonné írta...

meg engem érdekelne, milyen tapasztalatokat szereztél, ami nem publikus :)

Putrinka írta...

Szép dinnye, az enyém is megsárgult és nagyon finom volt, sajna a többségükön randa barna foltok is megjelentek. Gondolom, az érés végső szakaszában el tudtak volna tekinteni néhány zivatartól. A lekvárokon túl vagyok, én már csak a napon aszalt paradicsomra gyúrok. Amikor szabin voltam és 50 fok volt, még nem volt alapanyag. Még jó is, mert így ember útmutatásait alaposan kitanulmányozva megvilágosodva vágok bele.

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: igen, igen, bár a pontos terminus technicusok, tudatosan szaporítás-fogyasztás még hátravan, de majd jól dekódolom, aztán a végén még amigurumi is szóba kerülhet. Meg ki tudja, talán ruhák is :D A nempublikusok pedig amolyan érdekes önmegvilágosodások, de jók :)

@Putrinka: na akkor hajrá, oké, hideget nem ígérnek, de az eső nem tesz jót az aszalásnak ;)

kovtama írta...

Évek óta próbálkozom hogy lesz saját sárgadinnyém, de szarik rám minden mag amit elvetek.:D Irigy vagyok, imádom a sárgadinnyét! Szavaztam a blogodra és megvagyok sértve, hogy nem látlak az első 10-ben!! A fene vinné el.

Piszke a Birtokról írta...

@kovtama: köszi, bár én is csak ma láttam adminból, hogy valaki benevezte oda a Birtokot. Tekintve, hogy totálisan hiányzik belôlem a versenyszellem, a helyezés pont nem érdekel, csak szeressen itt lenni, aki erre jár :) sárgadinnye: semmit nem csináltunk vele a mag eldugdosásán kívül, szóval sajnos nem tudok tanácsot adni...

Juhmeli írta...

Jó hallani, hogy rendben megérkeztél és hogy jól sikerült az út. A paradicsomom is jól sikerült:)

Piszke a Birtokról írta...

@Juhmeli: parákhoz gratula, nagy jóság az tél közepén :)
Tegnap megettük a kisebb sárgadinnyét, jó volt

Borsmenta írta...

Engem is nagymamám tanított meg horgolni, szegény meghalt már.
Van rengeteg egyszerű mintám, ha kell küldöm emilen :)
Egyébként welcome back, utazni jó de hazaérni is.