2012. november 1., csütörtök

Turbófinis

Az októberi karácsonyról, a kerti pornóról és a relativitáselméletről.

Kapkodva zajlik továbbra is minden, a veteményben is csak úgy lekapkodtam a minap a maradék pár kiló erőset, 10 perc után már egész egyértelmű volt, hogy tradicionálisan miért is nem október vége a paprikaszüreti szezon. Aztán mikor kiengedtek az elfagyott ujjaim, varrtam pár méter paprikát.
A kimaradt egy kilóból készült újabb adag paprikakrém is
Eközben ember a pornóvetemény maradékát számolta fel, a nyertes mindenképp ez a répa.
A kontrasztgyermek hét éves
Az októberi karácsonyi hangulatnak már csak betetőzése volt a hétfői hó,
Síparadicsom?
a hangulatra inkább az játszott rá, hogy egész héten mindenféle csomagok érkeztek, a Borsmentának küldött biomeggymag például a visszaúton kecsketejes szappanná és horgolófonallá változott, karácsonyis vászonzsákban, mindig tudtam, hogy jól megy nekem a természetbeni üzletelés.
Erről jut eszembe, ajánlom Neil Gaiman 'Hó, tükör, almák' c. novelláját
A természetbeni üzletelés prof. PhD univ. fokozatáról majd a padlós részben beszámolok, most egyéb tudományos gyorstalpalók jönnek. Először is a relativitáselmélet már a kisujjamban van, és ez önszuggesztiós pszichológiával ötvözve remek fegyver: amikor már nem napi 28, csak 14 órányi fontos és sürgős teendőm van, kezdem egész ráérősnek érezni magam, amibe akár pöffetegvadászat is belefér.
Volt Bambi-kiáramlás is a varázserdőben, de fényképező helyett pöffeteggel volt teli a kezem
Az elektropölék rendszertani besorolását is közzéteszem a zoológiai érdeklődéssel (és durva memóriával) megvert olvasók kedvéért, de előbb egy kis villamosságtan. Nagyjából mindent elmond a Birtok elektromos vezetékelésének szabásmintájáról az, hogy a British Museum biztonsági rajzait könnyebb megjegyezni, mint az itt szaladgáló amperek útvonalát. Na és a pölék még ezt is összezavarták. Addig-addig rendezgették a téli alvóhelyüket a padláson, hogy átrágtak-megcsomóztak-kibogoztak ezt-azt, minek következtében laboratóriumi körülmények és hosszadalmas kísérletek nélkül is kiderült egy igen kevéssé ismert tény: a sziklás biotópokat nem favorizáló pölék rave- és trance-rajongók, legalábbis az átmenetileg megfejthetetlenül stroboszkópos működésű világításokból erre lehetett következtetni. De már elmúlt.
Nem csak a pölék készülnek a télre
Így november kezdetén a turbóparadicsom-versenyt is lezárhatjuk (bár néhány szem kemény, piros gyümölcs még mindig akad az emelt ágyban): a 4 (igen, négy) tőről július vége és október vége között leszüreteltünk 10 kiló, számolva 343 darab paradicsomot. Keverjük még bele a statisztikatorzító lustasági és időhiányossági faktort is: a napokban leszedtem róla még 5 kiló zöld paradicsomot, és ránézésre még 1-2 kiló piros, plusz 3-4 kiló zöld is maradt még, viszont ezeket már nem számoltam darabra, annyira nem unatkoztam. Esetleges tanulság: talán 15 kiló is beérett volna, ha nem egyharmad ajtókeretnyi területen dekkol ez a quartett. A következő napokra főleg zöld paradicsom chutney a program.
(És hogy aktuális is legyek: a Halloween-ház időközben elkelt, jó gazdája lett)

12 megjegyzés:

Hobbikertész írta...

Esetleg a magyar pöfeteg-kereskedelemben nem gondolkodtok nagy teret hódítani???
Működhet abszolút csere alapon is.
Én pl tudnék adni helyette hasonló méretű, plüss focilabdát! :D
Így mindenki jól járna, főleg ti! :D

Nils Holgersonné írta...

Jaj, a Hó, tükör, almák óta nem tudok Grimm meséket olvasni. Vagy legalábbis nem úgy. A kötetet meg végigfuttattam a családomban anno, ne csak az én gyerekkorom essen apró szilánkokra.

A pöffetegekkel mit fogtok csinálni? (a répára inkább nem kérdezek rá)

Nils Holgersonné írta...

A halogén-házról meg majd tudosíts kérlek, szivemen viselem a sorsát.

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: a pöffetegeket elcseréljük plüss focilabdára :D nem, frissen fogyasztandó, rántva, maradék pedig szétosztogatásra kerül. A répa az elvermelődik, de elég sokat fog füstölt sajtos, fokhagymás krém formájában érni a végzet. Most eltöprengtem, mi lenne, ha Lilit egyből Gaiman történetein nevelnétek :) (kölcsönlaptopon lusta vagyok a jelszavamat előkeresni hozzátok, de azóta is röhögök a határátkelőblogos morfondírozáson :D )

Nils Holgersonné írta...

Jaj, de jó, alig reagált rá valaki, azt hittem, nem is olyan vicces, mint ahogy én azt gondoltam. De akkor mégis :)

Azt hittem a répa a fűnyírós pornó része lesz. Bennetek se lehet már bizni.

Ezt a füstöltsajtos, fokhagymás izét írd már le lécci, felcsigáztál.

Lehet, a pöffetegek finomabbak, mint a plüssök, majd megkérdezem Lilit, ő legalább már az egyiket kóstolta. Az N.G-n való nevelés még nem jutott eszembe, még átgondolom, bár az biztos, hogy nem a babahúsossal fogunk kezdeni.

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: hát ne is a Babycake :) inkább Elveszett próféciák, csak hogy tudja, mit kell a megálmodott világvége esetén tenni :)
Répás (jól van na, nem lehetek mindig és mindenkor pornográf): http://www.moksha.hu/konyha/fustos-repas-szendvicskrem/

Névtelen írta...

kedves Piszke és Ember anyukám nekem is termelt turboparadicsom érdekel a turbuparadicsomtestvérek fényképe? vannak ifjonc zöldek és piros testvérkék is innen a Dunán Tul

a horoszkopra visszatérve reméljük a legjobbakat :DD
szép estét Szilvi

Névtelen írta...

és tényleg mi van a szomszédoddal mármint a Británnal? rola kevesebbet irsz egyszer a családfáját ird már le nagyon érdekel mert érdekes egy hapi lehet ennyi fél negyed harmad és nulla oldalági gyerekkel :D
üdv mégegyszer szilvi

Piszke a Birtokról írta...

@Szilvi: hű, most jut eszembe, hogy erre nem válaszoltam, bocs :) británról majd később, de a turbókkal mi is van? Van róla fotód?

Névtelen írta...

szia Piszke igen keresek Turbo képet és küldök is innen a Dunárol innen :D anyukám is nagy kertész bár engem ezzel az örületbe kerget - ugye nekem egy jegyem sincsen a bikában azaz föld jegyben én csak igy fogyasztom a turbo parikat :d irsz mailt hogy hová lehet küldeni a turbokat??? üdv szilvi Dunárol innen :d

Mátrai, a kertesztelen írta...

Bele pislantam e fejezetbe es. E! Totál-brutál főd van ott! Ha a mi termőfődnek csúfolt homokunkra hetekig hordanánk a biomarhaszart, akkor se lenne ez a bővedelem. Becsüljétek!
Nem mondom, megélünk. Azért irigykedhetünk, ugye?

Piszke a Birtokról írta...

@Mátrai: irigykedni mindig ér :P meg jönni paradicsomot enni is :)