2013. február 12., kedd

Ősember kerestetik

Tüzes éjszakák az északnyugati átjáróban.

Sok éve a legelső lendületes és vérverejtékes munkánk a házon a (most már) boltíves átjáró kialakítása volt a (most már) fürdő és a (most már) háló közötti fal áttörésével. A nyílást azóta is rendeltetésszerűen használtuk (mármint ki és be irányban átközlekedtünk rajta), de a számtalan szerszámnyommal csipkézett falfelület változatlanul maradt, dacára a bizonyosságnak, hogy a csupasz vályogfaltól származik házon belül az Örök Por nagy része.
Ember jó darabig gondolkodott mindenféle burkolatokon, én kezdettől fogva arra szavaztam, hogy maradjon a barlangos enteriőr, és a fantáziadús fantázianevű festékek felhozatalán elmélázva végül mélyvörös sziklafalat álmodtam. Az újabb vizitkor a festékboltban eltököltünk megint sokat, hogy a veszett homár, agresszív vérnarancs, libanoni tűzfészek és hasonló veszélyes nevű meggyárnyalatok közül melyiket válasszuk, meg azon is aggódtunk kicsit, mi van, ha nem megy majd a fal az ágynemű színéhez, mert akkor aztán festhetjük újra (mert az olcsóbb, mint másik ágyneműt venni), de még zárás előtt döntésre jutottunk.
Az eltávolíthatatlan, 103 éves dugaljat esetleg gumikacsás fotóval takarjuk később
Ember eztán ráfröccsöntött a falra valami cementes vályogporfogó híg szutymákot (meghagyva így az eredeti rücsköket és hupákat), majd bíborba borította az ívet, csak előtte még mindkét oldalon kivájt egy-egy teamécsesnyi falfülkét, amit egy hirtelen giccsrohamban közös megegyezéssel aranyra festettünk. És mindez még az ágyneműt sem üti.
Egy horgolt nyúl behúzott füllel pont elfér benne
Hanyatt fekve se színhelyes a kép: az állandóan változó fények miatt legalább tízárnyalatos a gránátalma
A bejárat buján bűnbarlangosra sikeredett ily módon, főleg ha a mécsesek is égnek a falban, és valahogy nagyon jó érzés keresztülmenni rajta.
A további tervek között szerepel az életünk néhány fontos hétköznapi jelenetét ábrázoló paleograffitik létrehozása (pálcikafigurákkal: ember fűkaszál, ember íjászkodik, asszony függőágyban hever, asszony babot fejt, macska kolbászt lop, Főkutya megvúzza a templomharangot, traktorral autót húzunk ki a sárból, ilyesmik), a kivitelező még kérdéses, pályázati anyagokat és referenciamunkákat max. 2 kilós szikladarabkákon várunk a szerkesztőségbe.


26 megjegyzés:

Tarhonyakártevő írta...

Szerintem állat

Messzenéző Minyon írta...

Inkább barlangos. Fahin, ahogy apukám szülőfalujában mondják. Vagy fájentos.

Zsuzsa írta...

Uram teremtőm-pont ilyen dugaljak voltak a mi (paraszt)házunkban is, amikor a ház Ura először elvitt megmutatni, hogy itt fogunk lakni; nem volt természetes a mosolyom.
A mécsestároló hely fantasztikus!
Horgolt nyúlra nem lehet feliratkozni???
Nagyon tetszik a blog! :)

Piszke a Birtokról írta...

@Zsuzsa: a korábbi szolg. közleménynek megfelelően időgépért cserébe bárkinek szívesen horgolok nyulat :)

Zsuzsa írta...

Na, az időgép is jó lenne :DDD

Piszke a Birtokról írta...

most szólok előre, hogy időgépet nem horgolok! :D :D

Nils Holgersonné írta...

Hű, haa, meg hűhaa! Nagyon szuper lett! Mondjuk felmerül a kérdés, hogy honnan volt nektek otthon arany festéketek...
De inkább nem akarom tudni.
A pályázati felhívás meg nagyon izgat, lehet, hogy egy pár kaviccsal benevezek.

És tökre idevágó sztori (dátumilag), hogy egyszer régen az MTA egyik intézetében, ahol dolgoztam,, farsangkor ősasszonyok voltunk egy barátnőmmel, és barna szemceruzával rajzoltunk magunkra bölényes tetkót barlangrajz stílusban, szerintem baromi jó lett, nagyban tökre el tudom képzelni a szeparé bejárata körül.

Piszke a Birtokról írta...

@NHn-é: tudtam, hogy el fogod tudni képzelni :) aranyfesték-kérdésre viszont már előbb számítottam, gondolkodtam is, érdemes-e magyarázni, de semmi poén nincs benne. Nagyon jó minőségű Citadel modellfesték, vagy 15 éve festettem vele utoljára, és azóta se száradt ki vagy lett más baja.
A kavicsokat várom! :) (láttál már horgolt kavicsokat? érdemes)

Névtelen írta...

Valami őrült fantasztikusan jó lett!! :-) rebeka

csakBea írta...

Nem mindennapi, az biztos!

Névtelen írta...

Van még mit csinálni a házban? Laci
(Csak nekem jönnek fel mindenféle hirdetések a hozzászólások megtekintéseker? USA Zöldkártya, sportfogadás. Ma meg egész csokorral jött, kb 2 másodpercenként újabb!)

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: van, van, bőven, következő nagy projekt padlózás a fürdőátjáróban, konyhabútor és gardrób :) meg csomó apróság.
Reklámok: nemtom milyen böngészőt használsz, de egy adblocker hasznos volna.

Névtelen írta...

IT Help-et vállalsz? G..., valamit állitottam, de nem jött be. Mit is kellene csinálnom?
Lehet kérni ilyen volt fotókat a következőkben? Laci

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: jaja, ha lesz időm, legalább az albumban berendezem őket párba - mert mindről van ilyen volt fotó, csak régről, talán régi posztokban látszik is. Help mailben érkezik

Névtelen írta...

Köszönöm. Megcsináltam. Úgy tünik, hogy működik is. Laci

PETUNIA írta...

Kérem szépen az átjáró színe pedig színhelyes, mert 2 perce "ippeg" ilyen színű gránátalmát ettem. Az aranyos részekkel még nem volt szerencsém találkozni, de remény az van rá , mert csak fél gránátalmát szólítottam magamhoz.A másik félben meg ki tudja mi lakozik....

:o) petunia

Piszke a Birtokról írta...

@Petunia: mázli, hogy a gránátalma könnyebben ellenőrizhető, mint mondjuk a "rejtőző leguán" :))

Mátrai, a dizájnerológus írta...

Nekem a natúr vályog jobban bejött színvilágilag, de nem nyitnék vitát ízlésről, kérném szeretettel, mikor a nemzetközi helyzet amúgy is fokozódik. Vigyázzunk, nehogy ez a romlott malachús-színű, hígacska gránátalmalébe oltott barlangrajz káros legyen a fejlődésben lévő szervezetre, annak is a szinopszisokkal bőven összekötözgetett neuron hálózatára. Hát, persze, ha jóni jó....., akkor nincs mit tenni. A kutyára azért azért én horgolnék egy szemellenzőt, tuti, ami biztos alapon.

Mézeskalács írta...

Nagyon tetszik ez a rusztikus stílus, a "mécses lyukak" pedig különösképpen. Nálunk is van ilyen boltív csak rusztikusság hiányzik:) Egyetlen baj van, ha ezer évig imádkoznék Mr. Mézeskalácsnak, akkor sem vágna nekem mécses lyukat a kőfalba.

Piszke a Birtokról írta...

@Mézeskalács: és nagyon fogsz utálni, ha azt is elárulom, hogy a mécsesmélyedés kifejezetten ember ötlete volt? :)

Mézeskalács írta...

Utálni??? Téged??? Az teljességgel lehetetlen! De azért kanárisárga vagyok az irigységtől:)

Névtelen írta...

A Blogerina versenyről mi összeségében a véleményed? Azért a 70. hely elég szép. És látom, hogy hozott új olvasókat is! Nem akarsz irni róla? Laci

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: sokat elárul rólam, hogy ember követte csak az állásokat, én nem :) Most Tőled tudom, hogy van egyáltalán helyezésem :D Engem úgy általában semmilyen versenyek nem hoznak lázba, a szubjektív ítéleten alapulók még annyira se. Ennek a mostaninak számomra tényleg az volt a pozitívuma, hogy jöttek (és maradtak is páran) új olvasók. És jól el is mennek majd, ha nem írok sürgősen, de egyelőre több osztályos diliház zajlik ;)

Sallai írta...

Eszembe jutottál

http://hir.ma/munkatarsakat-keresun

Piszke a Birtokról írta...

@Sallai: köszönöm, miért is ne? :)

Névtelen írta...

Akkor kérd meg az Embert, hogy irjon ő! Úgyis tartozik még egy beszámolóval a közmunkáról. Legfeljebb gyakorolja a "virágnyelven" irást. Laci
(Mot nézem cak, hogy milyen kétértelmű a bejegyzés cime: Ős-Ember kerestetik. Most az Ember őseit, vagyhogy az Emberből legyen "Ős"?)