2014. szeptember 20., szombat

Import áru

Meglepetésszerűen érkezett.

 Hobbikertész jobban izgult, mint én – mert én akkor még nem tudtam, hogy kéne valamin izgulnom, ő viszont tudta már rég, hogy hoz nekem egy cicát, mert szó mi szó, nagyon macskátlan volt a háztartás. Így végre élőben is megtapasztalhatta, mennyire kommunikációképtelen vagyok új állatok felbukkanásakor.

Szépen pingált Cicaházban jött

A három fagyigombóc méretű vörös lény neve egyelőre kérdéses, sanszos a Raklap (ott pont jól el tud bújni Főkutya kíváncsi orra elől), de ebbe a kérdésbe még van beleszólása legalább egy embernek. Miután megfogadtam, hogy többet benti macskát nem akarok, ez a tízhetes példány (hm, a Példány is egész jó névnek tűnik most hirtelen) profin használja a macskaalmot, csak hogy legyen min gondolkoznom.
Jelenleg leginkább ahhoz kell hozzászoknom, hogy két szeme van.

27 megjegyzés:

Tüzesvas írta...

Raklap :D
Egy barátom minden cicát Bélának vagy Elemérnek nevez el,ami csak hozzájuk kerül...a lánycicákat is...Így fordulhatott elő,hogy Elemérnek volt egy Béla nevű lánykölyke,ami a nagymamája után az Elemér nevet kapta :D

Dominika írta...

De jo! Nagyon orulok!!! Jo cicazast! Fokutya majd vigyaz ra. :) Jon a hideg, legyen benti macs! Sajnos en meg mindig allergias vagyok, de multkor Mici eszrevetlenul belopozott, es teregetes kozben vettem eszre, hogy Kristof agyaban durmol...

Hobbikertész írta...

Itthon volt sírás a gizsszisza után. :D Süni teljesen belezúgott. Ami azt illeti Joci is, mert tetszett neki, hogy egész úton hozzátok a vállán ült vezetés közben. :) megjegyzem, hogy cuki zenére vágott, importmacskavideót néz most is.

Feszter írta...

Így két szemmel ugrott a Küklopsz :D

Nilüfer írta...

Mi az, hogy nem benti?? NINCS ÉRTELME macskát tartani, ha csak kinti:))))/ugyanez áll a kutyára is:D/ kiti-benti, kénye kedve szerint..na, az a jó!

A nagymamám minden egyes macskája Cuni volt...

Nincs sokkal több bájossá a világban, mint egy kiscica:)/meg a meg kisbárány, kiskecske, kisboci, kiskutya, kis akármi/

Piszke a Birtokról írta...

@aT: így egyszerû az élet, mint a királyi famíliákban :D.
@Dominika @Nilüfer: felôlem trappoghat kint és bent is, csak éjszaka nem szeretném, ha az ágyam közelébe kerülne, márpedig macska...
@Mesenemez: hát, azt a nevet már Kalózmacsnál se akartuk. Színpalettával konzultálva jó lehet még a Mangó - melyiket jobb kiabálva kimondani?

Szücsi írta...

Vörös macsek: Red. Ennyi. Nics cicó :)

Marjann írta...

Én mindig azt mondtam, hogy állat ágyba soha.. Most meg vagyok sértődve, ha Salmiakki nem velem alszik :) Olyan jó érzés éjjel arra ébredni, hogy nem tudok fordulni, mert rajtam fekszik.
Amúgy szerintem a Zokni szuper kandúrnév :)

Unknown írta...

:)

Egérke írta...

Gratulálok az új jövevényhez! Vártam már mikor lesz cica, én nem bírnám ennyi ideig. Nekünk azért lett Cicmic, mert túl sokáig gondolkodtunk, úgyhogy csak bökj rá a képernyőre a keresztneveknél és ahova ér az egér az legyen (mint a biztosítónál) akkor is bejött! Amúgy fiú vagy leány?

Piszke a Birtokról írta...

@Egérke: fiúgyerek, de életvédelmi okokból hamarosan faragunk ennek hangsúlyosságából. Név: tényleg miharabb jobb, mégse hívhatjuk örökké gizssziszának :)
@Marjann: a Salmiakki is igen egyedi név :D.
@Szücsi: Red :D ember annyira ráfixálódott, hogy 2szemû a macs, hogy még a Sam is szóba került

Magnolia írta...

Na most ünneprontó leszek, bocsánat. Nagyon cuki macsek, de ettől még haragszom a fajtájára. Tavasszal a szomszédé felzabálta a kis vadkacsákat a tóról. És bár rackákra nem veszélyesek, de bármilyen kis baromfire, kisnyúlra stb. igen. Nem tudod neki megtanítani h ne bántsa, mint a kutyának. Vadászösztön. És sajnos hiába nincs nekünk, ha a szomszéd képtelen megakadályozni hogy nálunk hédereljenek az övéi. Szóval részemről macs csak városba vagy szigorúan lakásba.

Piszke a Birtokról írta...

@Magnolia: a látszat ellenére én sem vagyok elvakult macskarajongó, valljuk be, a macska születetten genya és még élvezi is, hogy a világ ura :) Tehát tényleg csak megfelô kompatibilitás mellett tartható - és kijárós vadászmacskák meg valóban leszarják a határokat és tulajdonjogokat.

konyvesszilvi írta...

Nagyon Cuki welcome in the Piszke familia :)

Zsuzsi írta...

A mi vörösünket Misunak hívtuk. Mihail Grobacsov után. Ne kérdezz...

Magnolia írta...

Amúgy felénk a raklapot "trepnyi"-nek becézik, macskának is jobban hangzana mint a raklap. :-D

Piszke a Birtokról írta...

@Magnolia: apukám is így hívja a cecát :)))

Bergamott írta...

Ó, én is mindig azt mondom soha, de valahogy mindig jut belőlük az ágyamba, gondolom nem tudnak emberül. Na jó egy szót mégis: tasakooos.

Gandalf írta...

Nálunk Kamikaze onnan kapta a nevét, hogy kiskorában nehezen dolgozta fel a tényt, miszerint az üveg bár átlátszó, ugyanakkor átjárhatatlan... :D Rendszeresen döngött az ablakon.
Amúgy gizsszisza mér' ne lehetne Gizsszisza?? Vagy, ahogy a szemeit nézem, úgy néz ki, mintha tyúkszem lenne... :D Tehát Tyúkszem... ?

Egérke írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Egérke írta...

Ribizli? Felénk 1 kutya (keresztanyámé) és 1 macska (húgomé) neve ez, becézve Ribi, megjegyzem a cica fiú :) vicces azt kiabálni a teraszról, hogy Ribi gyere már...
Amúgy az én macskám kinti, szigorúan, kivéve amikor úgy gondolja, hogy meg kéne nézni mit rejtegetnek annyira az emberei a házban, akkor csak annyit veszek észre, hogy már mászik ki a szekrényből, és nyávog hogy már akkor foglalkozhatok vele is... és tud emberül is, én mondom a magamét, ő meg néha visszanyávog, remekül el szoktunk beszélgetni :)

Dominika írta...

Aztán van-é már neve ennek a szépségnek? Beszállnék a Cimettel, ha még lehet, a "c" miatt úgyis erre hallgatna a legjobban. Na?

Piszke a Birtokról írta...

Raklap Mangó az official, de gyakran Gengszter ésvagy Kiccica vagy Nézômacs, függôen attól, hogy épp tôbôl akarja leharapni a karom, vagy kedves vagy nagyon röhögünk rajta (és nézni nagyon tud)

Szücsi írta...

Akkor úgy járt a macsek, mint a mi kutyáink. Van nekik rendes becsületes nevük, meg mellette ezer még, amiket mondunk nekik :) De mindre hallgatnak :)
Pl.: Leónidasz (hosszú szőrű gyönyörűséges német juhász kan). Aztán már csak León. Leó. Ha nagyon sokat ugat és elegem van belőle: Lejóóóó! Ha nem hallgat még mindig el, akkor Lejopold, fejezd be! Hívjuk Fülének, mikor kagylózik nagyon, pörgeti a füleit :) Aztán jön a Szőrmók, Szőrös, Búbánatos Aszott Majom (mikor megázik és néz ránk bánatosan, neki kint kell lenni). És még egy pár olyan neve is van, ami nem publikus, csak a család mondhatja neki :D

ingyom bingyom írta...

A Lángyom vörös cirmos macskáját Huncinak hívták. :)

Mi lett az előző cicussal?

ingyom bingyom írta...

OK olvastam a kiemelést sajnálom, ez most érje el a legmagasabb kort, mit macska elérhet, és beszéljen !!!

Piszke a Birtokról írta...

Ribi és Búbánatos Aszott Majom :DD A macskatartók nem normálisak. Pont.