2014. december 3., szerda

Tetőbalett

Mosómedve híján sem unalmas az élet, a macska tesz róla. 

Mikor a 90%-osan beltéri Raklap este 11-kor sem volt még itthon, egyből eltiltottuk a haverjaitól kutató-mentő üzemmódba álltunk, siheder cicával bármi történhet ugye. Hang után fülelve a tetőgerincen találtuk meg végül, és bár fogalmunk se volt, hol ment fel, logikusnak tűnt, hogy le is tud majd jönni, nem egy kripli alkat. De ciccekre és szép szóra is csak további nyervogás volt a válasz, és nemigen mozdult.
Elő a létrát és a fejlámpát, ember fel a verandatetőre, hogy közelebbről szólongathassa a kis hülyét. Hasztalan, a billegést és légtornászkodást biztonságosabbnak ítélte, mint a tetőről leslattyogást. A tetőre fektetett létrán se akart lemászni. A vaksötétben ekkor szuttyogós sárban csúszkálva a hatméteres deszkát cibáltam elő a pajtából, feltoltam embernek, de a vörös szőrdög a hidat se kívánta igénybe venni, viszont néha el is tünedezett a tető túloldalán, mi meg álltunk a tető különböző pontjain a szita esőben, és a sötét panorámába révedve töprengtünk, mennyire is vagyunk normálisak.
Amikor ahhoz a motivációs-csalogatós részhez értünk, hogy már tíz perce rumbatököztem a macskának a kajászacskójával, vártam az álmukból felvert szomszédok felbukkanását (igen, itt ennyire csend van éjszaka), de aztán eszünkbe jutott, hogy SzembeGyuri képes volt egyszer fél évig a tetőn etetni egy cicát, aki nem mert onnan lemászni, szóval talán mégse nézne hülyé(bb)nek senki.
Kezdtünk odafagyni a helyzetbe, egész macskagenerációk anyukáiról megemlékeztünk már, ekkor ember úgy döntött, ő kúszik fel a tetőgerincre a jószágért a fektetett létrán, na és akkor jött rá, hogy a macska azért nem indul, mert a lejegesedett palán csúszdázáshoz még ő sem elég bátor. Innen már csak plusz két létra és a teljes testsúlyom kellett a veranda tetejére, hogy a felkúszásos macskamentés viszonylagos biztonságban megvalósuljon a lejtős jégpályán.
A szétfagyott és megrettent állat a kezemben zizgett, mint a rezgőcsiszoló, és foggal-körömmel ragadt rám a biztonság kedvéért (kissé karcos is most a szemöldököm), egészen szánni való volt. Pont addig, míg be nem hoztuk a házba: innen kezdve klasszikus háládatlan kisköcsög üzemmódra váltott, még Főkutyát is lepofozta kicsit, vagyis pont úgy viselkedett, mint egy macska. Remélem, nincs kedve többet megismételni a tetős mutatványt, mert ez esetben én legfeljebb annyit vagyok hajlandó tenni, hogy a fűtött szobából oktató diavetítést tartok neki kedves, nem rendetlenkedő ésvagy profin korcsolyázó-jégfalmászó reklámcicákról.

Az "Aludj hülyén!" verseny idei győztese

24 megjegyzés:

Hobbikertész írta...

Bobot a macskának! A bob tökéletes a macskának a jeges tetőn történő csúszáshoz.
És új értelmet nyert a bobcat! A bobcat-bérlés mostantól bajba került macskáknak is jó, hiszen a kibérelt bobcat (betanított, bobozó macska) megmutatja bajba esett társának, hogy hogyan kell a macskamentő bobot használni ilyen esetben. :D
Bocs...

Piszke a Birtokról írta...

@Hobbikertész: dehüjjje vagy :)))

ember írta...

Szerintem meg legközelebb megvárom, míg havazik, és lehógolyózom a kis hülyét...

konyvesszilvi írta...

Látjátok megérte halogéntököt termeszteni lehet izgato zenealkalmatosságot csinálni.

Ma godnoltam rátok olvastam a Spiegel magazinban egy cikket majd átdobom ha érdekel titeket az igazi bauer háztartásrol. Illetve vannak jo tippek. Nyelvgyakorlásnak sem utolso.

Szegény Macska azt hittem amugy hogy minimum kap egy nyakörvet és kikötiteket hgoy megfelelő büntetést kapjon "szegényke" legyetek szigorubb macskanevelők szerintem. Fenyitést neki.

Az ember által emlitett hogolyos is ötletes és a Bobmacska is :D

én egy hajtogatott repülővel be tudok szállni a macska megmentésébe szocsiális alapon.

konyvesszilvi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Piszke a Birtokról írta...

@szilvi: én javarészt annyit tudok németül, hogy savanyúkáposzta van a bôrnadrágomban, illetve hogy kérek egy doboz mókust, szóval izgalmas nyelvgyakorlás lenne :) papírrepülô se rossz ötlet, de ha nincs hó, a toboz is megteszi

Dominika írta...

Elkepeszto, mire nem kepes nemely ember egy macska miat... :D

konyvesszilvi írta...

A képek miatt megérné Piszke megnézned neekd kánaán lenne az tuti. Énse tudok németül csak ugy csinálok mintha....:P

konyvesszilvi írta...

Ja még ha lehet a frizbimet is benevezném mint macskacsináldamitmondok eszköznek. :D

Sallai írta...

Bocsánat, de nagyon röhögtem.
Ezért kollégának (macskatulajdonos) felolvasást tartottam :-)
Úgyis, mint macskaszerető és úgyis, mint Veletek maximálisan együttérző.

Medora írta...

Ezt prímán megfogalmaztad: rumbatökölés a kajászacskóval! Én is gyakran alkalmazom, mikor cica kámfort játszik a tetőtérben. Gratulálok a mentőakcióhoz!

Messzenéző Minyon írta...

És még Hobbikertész a dehüjjje??
Dehogy lesz itt hógolyózás, legközelebb is ugyanígy föl fogtok menni, az tuti! Ismerem én már ezt a fogadkozást, hogy én ugyan a macska (kutya, miegymás) miatt soha többet nem!

Piszke a Birtokról írta...

@MM: ááá, ugyan, dehogy, én még sose hallottam ilyen emberekrôl :D.
@Medora: érdemes lenne a kajazacskó-zörgést telefonra felvenni és onnan lejátszani, egyszerûbb lenne így az esti hazahívás is (bár kétségtelenül kevésbé izmosítja a karokat)
@Sallai: lehet, hogy macskaprevenciós kisfilmek gyártásába kéne kezdeni, 'Don't try this at home' márkanévvel

Unknown írta...

Hosszú ez a tél, türelmetlenül várom a következő poszt. Annyira fásult vagyok, hogy betetszikeltem Bálintgazda oldalát a fészen. Mikor lehet már menni már pajtát bontani?

Piszke a Birtokról írta...

@Unknown: bálintgazda meg agrárinfo, mi? Az urbánparaszt menedéke :) Pajta, ha nem sietünk, tavasz elôtt összedôl önállóan, tán egy szilveszteri csûrledöngölés kéne? Maradoktisztelettel, Cs. Izabel

Nils Holgersonné írta...

lebontjátok a pajtát?

Olvastam a Kisalfölben (Lakás és KErt) a rólatok szóló cikket <3

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: pajta omlik magatol, de ugyis ujra akartuk epiteni.
Cikk: erdekes, mi dec. 9. Bors-mellekletkent vartuk, de abban nem volt, es visszajelzest se kaptam, hogy mashol lesz, szoval mi nem lattuk :/

konyvesszilvi írta...

Drága Psizke Ember és aki látta a cikket a határontuliaknak ( én ugye aki lecserélte hungaryföldet egy kicsit nyugatabbira) be lehetne-e szkennelni a cikket mert szeretném olvasni )

kösziiii :)

konyvesszilvi írta...

Lakás és kert rovat az Bors ujságsazgunak tünik szerintem .......

Piszke a Birtokról írta...

@szilvi könyves: ha netán a holnapi B mellékleteként is mégis megjelenne, akkor lecsapunk rá, ha nem, akkor megkérjük NH-nét, hogy esetleg keresse elő, ha tudja

Gandalf írta...

Hellóka! Khm... ööö Boldog Garácsonyot!

konyvesszilvi írta...

Köszi szépen, amugy Boldog Karit és jo uj évi kivánságot :D

Dominika írta...

Hát, majd' elkéstem, de boldog karácsonyt!

Nils Holgersonné írta...

jaj,jaj, bocsánat, elfelejtettem visszajönni, hogy válaszoltatok-e. Visszakeresem az újságot, Kisalföld volt egyébként, azért az jobb, mint a Bors ;)